Search
Close this search box.
Whereswilder – Hotshot

Whereswilder – Hotshot

Whereswilder - Hotshot / Εξώφυλλο
Whereswilder - Hotshot / Εξώφυλλο

Η μπάντα που έχει ως logo μία κατσίκα, μας έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό με τρόπο θετικό και πρόσφατα επέστρεψε με νέα δισκογραφική δουλειά!

Οι Whereswilder αποτελούνται από τους Γιάννη Ράλλη (φωνή, κιθάρα, πλήκτρα, πιάνο), Βασίλη Νισόπουλο (φωνή, μπάσο, πλήκτρα), Αλέκο Βουλγαράκη (κιθάρα, πιάνο) και Μανώλη Γιαννίκιο (κρουστά).

Μετά τοYearling’, που κυκλοφόρησε από την Six D.O.G.S. Records το 2014, πολλοί κάνανε λόγο για μια νεο-ψυχεδελική μπάντα που δε μοιάζει με τις άλλες. Καταρχήν, για ελληνική σκηνή, το επίπεδο είναι αρκετά ανεβασμένο, είτε αρέσει το συγκεκριμένο ύφος, είτε όχι. Το νέο τους άλμπουμ φέρει τον τίτλο ‘Hotshot’ κι έχει για cover ένα κριάρι αυτή τη φορά, το artwork του οποίου επιμελήθηκε ο Νίκος Τσουνάκας. Η παραγωγή έγινε από τον Άλεξ Μπόλπαση. Κατά την ακρόαση του δίσκου διακρίνει κανείς αρκετές διαφορές συγκριτικά με το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας, γεγονός που με εξέπληξε ευχάριστα.

Το Hotshot’ είναι ίσως ακόμα καλύτερο από τον προκάτοχό του, από την άποψη ότι είναι πιο ολοκληρωμένο. Στο σύνολό του διακατέχεται από μία νοσταλγική διάθεση, τα υπνωτικά φωνητικά του Γιάννη Ράλλη ταιριάζουν άψογα στο μουσικό ύφος της μπάντας και η ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα κυριαρχεί σχεδόν σε όλα τα τραγούδια, 12 στο σύνολο. Έχει κάτι από τη χρυσή εποχή των Beatles, προσεγμένος, καθαρός και ποιοτικός ήχος. Επιρροές από τα ’60s και groovy μελωδίες μπλέκονται με τα διακριτικά τύμπανα, σε έναν δίσκο που καθώς ξεδιπλώνεται, μπορεί να μην κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, ξεχωρίζουν όμως αρκετά κομμάτια.

Whereswilder - All Wrong (Official Audio)

Ο δίσκος ξεκινάει με ένα boogie rock τραγούδi, το ‘All Wrong’. Ο πήχης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο καθώς ακούμε το δεύτερο κομμάτι του δίσκου με τίτλο ‘Mission to Sail’. Λίγο από ZZ Top, λίγο που μπήκε η άνοιξη, λίγο ο ενθουσιασμός της στιγμής, όταν πρωτοάκουσα τον δίσκο, σκέφτηκα πως κάτι πάει πολύ καλά με αυτήν την μπάντα. Ο δίσκος συνεχίζει με το ‘This Feeling’. Rock ‘n’ roll διάθεση και τα χαρακτηριστικά spacey φωνητικά δένουν άψογα με τις κιθάρες και τα τύμπανα.

Whereswilder - This Feeling (Official Audio)

To άλμπουμ συνεχίζει με το ‘Keep Me Rollin’ κι έπειτα ακούμε το κομμάτι ‘Can’t Fight’, σε πιο indie pop ύφος, με στοιχεία από αμερικανική ροκ. ‘The Love There Is’. Ένα ακόμα διαμαντάκι αυτού του δίσκου.

Can you feel the love there is
It’s growing in time
I’m not lying

Whereswilder - The Love There Is (Official Audio)

Κάπου στη μέση της ακρόασης του ‘Ηotshot’, ακούμε το ‘Going Down Again’. Το ‘Show And Tell’ θα μπορούσε να έχει γραφτεί άνετα από τον Kevin Parker των Tame Impala και ακολουθεί το ‘Out of Sight’. Είναι ευχάριστο, μελωδικό και διακρίνει κανείς όλα τα όργανα κατά την ακρόασή του.

Whereswilder - Out Of Sight (Official Audio)

Το ‘What You Need’ είναι αυτό που λέει κι ο τίτλος… Και οι Whereswilder ξεδιπλώνουν με άρτιο τρόπο τις συνθετικές και στιχουργικές τους ικανότητες. Το ‘A Hold on Me’ είναι ένα σχετικά αδιάφορο track σε σχέση με τα υπόλοιπα, μέχρι να μπει το solo κιθάρας. Το τελευταίο κομμάτι του δίσκου με τίτλο ‘Ago’ κλείνει έναν δίσκο που αξίζει ν’ ακούσεις, αν είσαι fan της καλής μουσικής.

Whereswilder - Ago (Official Audio)

Οι Whereswilder δεν είναι μία ακόμη ψυχεδελική, indie rock μπάντα. Με το ‘Hotshot’ (ξανά) συστήνονται στο κοινό με τον καλύτερο τρόπο. Παρά τις διαφορετικές μουσικές επιρροές που είναι εμφανείς σε όλο τον δίσκο, οι Whereswilder παραμένουν αυθεντικοί. Μπορεί να μην παρουσίασαν τελικά κάτι τόσο πρωτότυπο, αφού σε πολλά σημεία του δίσκου έρχονται μνήμες από πολλά αγαπημένα συγκροτήματα της indie και rock σκηνής, αλλά μπορεί αυτό να ήθελαν να πετύχουν, εν τέλει. Σίγουρα έχουν αρκετά ακόμη να δώσουν μελλοντικά. Μέχρι τότε όμως, το ‘Hotshot’ ήδη βρίσκεται στα favorites για τις καλοκαιρινές βόλτες.

‘Hotshot’ – Tracklist:

  1. All Wrong
  2. Mission to Sail
  3. This Feeling
  4. Keep Me Rollin’
  5. Can’t Fight
  6. The Love There Is
  7. Going Down Again
  8. Show And Tell
  9. Out of Sight
  10. What You Need
  11. A Hold on Me
  12. Ago
Whereswilder – ‘Hotshot’ / Εξώφυλλο

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!