Search
Close this search box.
10 φορές που το Family Guy σχολίασε τη μουσική βιομηχανία

10 φορές που το Family Guy σχολίασε τη μουσική βιομηχανία

Όταν το Family Guy καταπιάνεται με τη μουσική, το μείγμα είναι εκρηκτικό.

Tο Family Guy είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες η οποία διένυσε φέτος την δέκατη πέμπτη σεζόν της. Μέσα στα χρόνια που προβάλλεται, έχει καταφέρει να δημιουργήσει αρκετά εκατομμύρια φίλους ανά τον κόσμο αλλά και μεγάλο αριθμό εχθρών, καθώς το σατιρικό της περιεχόμενο συχνά ενοχλεί τόσο πληθυσμιακές ομάδες, όσο και διάσημες προσωπικότητες που δεν αρέσκονται στο να τους γίνεται κριτική, κάτι που η σειρά γνωρίζει άριστα να κάνει.

Όπως είναι αναμενόμενο, ένα σημαντικό κομμάτι διάσημων μουσικών και τραγουδιστών, έχουν γίνει κι αυτοί στόχοι του χιούμορ της σειράς, καθώς διαχρονικά η showbiz αποτελεί ίσως τη νούμερο ένα πηγή σάτιρας. Κι ενώ έχουν υπάρξει ακόμα και ολόκληρα επεισόδια που έχουν αφιερωθεί στο σχολιασμό καλλιτεχνών – βλέπε Taylor Swift– εμείς σήμερα θα σταθούμε κυρίως σε σκηνές και στη σπεσιαλιτέ του Family Guy -τα περιβόητα Flashbacks- που έχουν σαν θέμα τους τη μουσική γενικότερα.

10. Η Μουσική «δεινότητα» των Daft Punk

Οι Daft Punk δεν φαίνεται να αρέσουν πολύ στον δημιουργό της σειράς, Seth Macfarlane, που σε ένα βίντεο που διαρκεί λιγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα σχολιάζει το φτωχό μουσικό τους περιεχόμενο, τις στολές τους, την ευκολία που κατακτούν τα βραβεία Grammy και ακόμα και το γεγονός πως κατάγονται από τη Γαλλία. Όχι και άσχημα…

9. Ο Brian τραγουδάει Rick Astley

Ο Brian και ο Peter ταξιδεύουν στο παρελθόν και ο Brian -να σημειωθεί πως είναι ο σκύλος της οικογένειας- καταλήγει με κάποιον μαγικό τρόπο να παίζει στην ορχήστρα ενός πάρτι αποφοίτησης. Μόλις το συγκρότημα ξεμένει από τραγούδια, ο Brian αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα μέσα, παίζοντας και τραγουδώντας το ‘Never Gonna Give You Up’ και γίνεται η αιτία να το εμπνευστεί στη συνέχεια ο δημιουργός του Rick Astley.

Family Guy - Never Gonna Give You Up

8. H μεγάλη ευκαιρία των αδικημένων μελών των Kiss

O Peter και η Lois βρίσκονται στην πρώτη σειρά της συναυλίας των Kiss και αυτοί τραγουδούν το ‘I Wanna Rock N’ Roll All Night’. Όλα βαίνουν καλώς, μέχρι που το συγκρότημα κάνει πάσα το μικρόφωνο στη Lois, η οποία δε γνωρίζει τα λόγια, αφήνοντας τους πάντες ανίκανους να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Την ευκαιρία αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν για να δείξουν το κρυφό τους ταλέντο ο μπασίστας και ο ντράμερ της μπάντας.

Family Guy - KISS Concert

7. Είμαι ερωτευμένη με τον Ringo

Η σειρά έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Ringo Starr, το μέλος των Beatles που διαχρονικά είχε τη λιγότερη προβολή και απήχηση από τους υπόλοιπους. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα τρεις έφηβες συζητούν για το ποιο μέλος της μπάντας είναι η αδυναμία τους. Όταν μία από τις τρεις τολμά να ξεστομίσει το όνομα του Ringo, το «σκαθάρι» δεν είναι διατεθειμένο να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Family Guy S11 E12 I'm in love with Ringo, The Beatles

6. Ο Ringo Starr γράφει μουσική

Κι ενώ στο προηγούμενο βίντεο εξετάζεται η σχέση του Ringo με τις θαυμάστριες, εδώ βλέπουμε την κατά το Family Guy σχέση που είχε ο ντράμερ με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Η αμήχανη στιγμή που ο Starr μοιράζεται με τους άλλους Beatles ένα τραγούδι που έχει γράψει…

Ringo Writes A Song

5. Προβλήματα με τον Flea

Όταν ο Stewey -το μωρό της οικογένειας- αποφασίζει να συγκατοικήσει με τον Brian, συνειδητοποιεί άμεσα πως έκανε ένα μεγάλο λάθος. Η συγκατοίκηση δεν πηγαίνει καθόλου καλά και ένας από τους λόγους είναι η διαρκής παρουσία του μπασίστα των Red Hot Chili Peppers στο δωμάτιό τους, τον οποίο κουβάλησε ο νέος του συγκάτοικος. Flea στα Αγγλικά σημαίνει ψύλλος, κάτι που θα κουβαλούσε πιθανότατα ένας σκύλος, ενώ αντικείμενο κριτικής γίνεται και η ενδυμασία του μουσικού σε σχέση με την ηλικία του.

4. Τραγούδια που έχουν για τίτλους ονόματα γυναικών

Ο Stewey αποφασίζει να γράψει μουσική και το πρώτο του τραγούδι έχει τον τίτλο ‘Suzie’, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στον Brian καθώς το να βαφτίζει ένας συνθέτης το κομμάτι του με το όνομα της γυναίκας που αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία του δεν είναι και ό,τι πιο πρωτότυπο. Ακολουθεί μια εκτενής αναφορά στα τραγούδια που έχουν για τίτλο γυναικεία ονόματα, αλλά και ένας αυστηρός σχολιασμός για τον Beethoven -τον συνθέτη και όχι το σκύλο-.

Family Guy - Songs Named After a Girl

3. O Peter εκδηλώνει την αγάπη του για το ‘Surfin’ Bird’

Όταν ο Peter βρίσκει ένα δισκάκι με το ‘Surfin’ Bird’ των Trashmen, φροντίζει να καταστήσει σε όλους σαφές πως πρόκειται για το αγαπημένο του τραγούδι, στήνοντάς τους παγίδες, ώστε να τον ρωτήσουν για αυτό και να βρει αφορμή για να το τραγουδήσει αλλά και να το χορέψει. Παρακάτω βλέπουμε μία από τις πολλές απόπειρες που πραγματοποιεί σε αυτό το επεισόδιο.

Bird Is The Word! | Season 7 | FAMILY GUY

2. O Peter στο δισκάδικο

Ο πατέρας της οικογένειας αποφασίζει να αγοράσει δίσκους κλασικών συνθετών και καταλήγει στους Mozart, Bach και Debussy. Ευτυχώς για τους τηλεθεατές, ο υπάλληλος στο ταμείο δεν έχει και την πιο συνηθισμένη προφορά στον κόσμο. Όταν, λοιπόν, ο Peter τον ρωτά τη γνώμη του για τους δίσκους που επέλεξε, ο υπάλληλος μας χαρίζει μια από τις πιο αστείες σκηνές της σειράς. Δείτε και θα καταλάβετε.

Family Guy DeBussy 01/05/2014

1. Ο Stewie σώζει τη ζωή του Kurt Cobain

Εσείς αν γυρίζατε πίσω στον χρόνο, τι θα αλλάζατε; Ο Stewie αποφάσισε να σώσει τη ζωή του Kurt Cobain, σαν σωστός σαδιστής ωστόσο, δεν θα μπορούσε να αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν φυσιολογικά και έτσι πριν γυρίσει στο παρόν, φρόντισε να τον μυήσει σε κάποιες πολύ κακές συνήθειες. Τουλάχιστον πέτυχε τον στόχο του και ο frontman των Nirvana ζει ακόμα ανάμεσά μας, με κάποιες μικρές αλλαγές.

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!