Search
Close this search box.
Mr. Robot: «I want to save the world…»

Mr. Robot: «I want to save the world…»

Ένα ιδιαίτερο soundtrack που προσθέτει το κάτι παραπάνω στο Mr. Robot!
Mr. Robot
Mr. Robot

Ι want to save the world!

Η must σειρά του καλοκαιριού ακούει στο όνομα ‘Mr. Robot’! Ένα ψυχολογικό δράμα το οποίο μας καθήλωσε από την πρώτη στιγμή με την παράνοια και το βάθος του, το τρελό του σενάριο και, φυσικά, τη μουσική που ντύνει όλα τα παραπάνω.

Ο πρωταγωνιστής της σειράς είναι ένας νεαρός hacker, ονόματι Elliot Alderson (Rami Malek), που εργάζεται σε μία εταιρεία-κολοσσό προστασίας λογισμικού, την Allsafe, ώσπου συναντάει ένα μυστηριώδη τύπο με την κωδική ονομασία ‘Mr. Robot’.

Mr. Robot: Trailer - If You Go Away

Ο Elliot υποφέρει διαρκώς από σύνδρομα αντικοινωνικότητας και παλεύει καθημερινά, κυνηγώντας τα δικά του φαντάσματα.

Είναι εθισμένος στη μορφίνη, χακάρει ανθρώπους ασταμάτητα και αρνείται πεισματικά την κοινωνική συναναστροφή. Το πρωί δουλεύει σαν μηχανικός υπολογιστών στην Allsafe, και το βράδυ, σαν άλλος Dr. Jekyll και Mr. Hyde, παρεμβαίνει στην ιδιωτική ζωή των συνανθρώπων του, εισβάλλοντας στις προσωπικές τους στιγμές…

Ο πρωταγωνιστής σταματάει μία επίθεση ομάδας χάκερς στους servers της Evil Corp (E Corp), την μεγαλύτερη εταιρεία-πελάτη της Allsafe, αλλά ταυτόχρονα θα ανακαλύψει πως αυτό ήταν το πρώτο βήμα προσέγγισης έτσι ώστε να ενταχθεί στην ομάδα της fsociety.

Μέσα από μια απίστευτα μαύρη πλοκή, ο πρωταγωνιστής παλεύει να αντιληφθεί αν το μέλλον του είναι προορισμένο για να κάνει την παγκόσμια ανατροπή, ή αν όλα βρίσκονται μέσα στο ταλαιπωρημένο του μυαλό.

Η fsociety, μυστική οργάνωση χακεράδων στα πρότυπα των Αnonymous, του δίνει απλόχερα το όραμα: Nα εισέλθουν στα παγκόσμια συστήματα ασφαλείας κρατών και τραπεζών και να διαγράψουν μια και καλή τα χρέη που δημιούργησαν οι ισχυροί και στραγγαλίζουν ολόκληρους λαούς…

Το όνειρό τους; Η κοινωνική ισότητα και το σημείο μηδέν στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μέσα από την κατάρρευσή του…

Μέσα από συνεχή εσωτερική μάχη, για το πόσο σαθρά είναι δομημένος ο κόσμος και πόσο πλαστή και εικονική είναι η σημερινή κοινωνία, η ιδεολογία του έρχεται αντιμέτωπη με την ήσυχη, συνηθισμένη ζωή των συναδέλφων του στην εταιρεία.

Η ψεύτικη δημοκρατία των ισχυρών, χακαρίστηκε!

Μένει να δούμε αν το όνειρο του Elliot να σώσει τον κόσμο θα μείνει τελικά ανεκπλήρωτο…

ALABAMA SHAKES| SOUND AND COLOR LYRICS

Το σκηνικό μας φέρνει πολλές φορές στο μυαλό το ‘Fight Club’ και το ‘V For Vendetta‘, η αργή, ανατριχιαστική αφήγηση του Elliot που σέρνεται στα αυτιά μας, δένει με την επιτυχημένη επιλογή της μουσικής, και το όλο κλίμα μας προϊδεάζει για το παγκόσμιο κραχ που ονειρεύεται ο πρωταγωνιστής! Τ

α κομμάτια που ντύνουν μουσικά τις σκηνές, κάνουν αυτό το ψυχολογικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στις οθόνες μας, ακόμα πιο επιβλητικό και σκοτεινό…

Κάθε ένα από τα δέκα επεισόδια της πρώτης σεζόν έχει τις δικές του ανατροπές, αλλά η σειρά κορυφώνεται από το όγδοο επεισόδιο μέχρι το φινάλε της, εκεί όπου οι ανατροπές του σεναρίου και του κόσμου του ίδιου του Elliot, είναι συγκλονιστικές.

Προσοχή στα spoilers

Το ηχητικό αποτέλεσμα που αναδύεται από αυτήν την αλλόκοτη ιστορία, είναι έμπνευση του συνθέτη Mac Quayle, ενός μουσικού που ειδικεύεται στη σύνθεση των soundtracks αντισυμβατικών ταινιών, έχοντας στο παλμαρέ του περίπου σαράντα τέτοια έργα.

Μεταξύ άλλων, οι σημαντικότερες δουλειές του έντυσαν το ‘American Horror Story: Freak Show’ και το ‘Scream Queens’ του Ryan Murphy.

Το ξεχωριστό στυλ του συνθέτη αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη σκοτεινή φύση του ανθρώπου μέσα από τη σειρά, με βαριές synth μουσικές να την απογειώνουν!

To soundtrack της πρώτης σεζόν περιλαμβάνει καλλιτέχνες όπως οι ΜSTRKRFT, Animotion, Neil Diamond, M83Sonic Youth, ScHoolboy QNancy Sinatra, Maxence Cyrin, Alabama Shakes και άλλους. Μπορείτε να ακούσετε συγκεντρωμένα τα τραγούδια του πρώτου κύκλου στη λίστα που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Σχετικά Άρθρα: