Search
Close this search box.
Οι τελευταίες μέρες του Lemmy…

Οι τελευταίες μέρες του Lemmy…

Λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του, ο Lemmy Kilmister γιόρταζε τα 70ά του γενέθλια στο Whisky a Go Go του Los Angeles
Lemmy
Lemmy

Ο εμβληματικός frontman και ψυχή των Motörhead είναι γνωστό πως το τελευταίο διάστημα πριν φύγει από την ζωή είχε πέσει σωματικά, θυμίζοντας σε όλους πως όσο σκληρός και να είσαι, δεν μπορείς ποτέ να νικήσεις τον χρόνο…

Λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του, ο Lemmy Kilmister γιόρταζε τα 70ά του γενέθλια στο Whisky a Go Go του Los Angeles, όπου πολλοί φίλοι του έκαναν το ταξίδι για να βρεθούν κοντά του.

Εκείνο το βράδυ, έμοιαζε ταλαιπωρημένος αλλά και ταυτόχρονα εντυπωσιακός, αράζοντας στον εξώστη του μαγαζιού, φορώντας το δερμάτινο jacket και το καπέλο του, χαζεύοντας τον Sebastian Bach, τον Slash και τον Billy Idol να παίζουν για πάρτη του στη σκηνή.

Ο Zakk Wylde, φορώντας ένα μπλουζάκι Motörhead, επανέλαβε το γνωστό, πλέον, αστείο για τον Lemmy και τον Keith Richards:

Tι κόσμο θα αφήσουμε για τον Lemmy και τον Keith;

Μαζί του βρέθηκαν και οι Duff McKagan, Matt Sorum, Robert Trujillo, Steve Vai, Charlie BenanteScott Ian και άλλοι.

O Lemmy είχε πετάξει στην Αμερική το προηγούμενο βράδυ, το δεξί του χέρι έτρεμε και εμφανίστηκε με ένα μπαστούνι που τον βοήθαγε να σταθεί όρθιος, εικόνα ασυνήθιστη για αυτόν.

Ο κιθαρίστας τον OFF!, Dimitri Coats, του θύμισε ένα ακόμα επικό βράδυ που πέρασαν μαζί το 2003, τζογάροντας και πίνοντας ασταμάτητα σ’ ενα strip club στο Hollywood, με τον θείο Lemmy να τον ρωτάει αν τελικά κέρδισε εκείνη τη νύχτα…

‘Born to lose, lived to win’ για εβδομήντα χρόνια, μέχρι που ο επιθετικός καρκίνος που τον προσέβαλλε, τον νίκησε τελικά, σκορπώντας θλίψη στην παγκόσμια μουσική κοινότητα.

Πριν 15 ημέρες, οι Motörhead είχαν ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή τους περιοδεία στο Βερολίνο, ενώ το Σεπτέμβριο ο Lemmy είχε προλάβει να κάνει το τελευταίο δώρο τους στους fans, το άλμπουμ ‘Bad Magic’.

Τα προβλήματα, όμως, υγείας του γέρο-Lemmy είχαν αρχίσει ήδη από το 2013, ως αποτέλεσμα των καταχρήσεών του.

Ο διαβήτης, η καρδιακή αρρυθμία και η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για εμφύτευση απινιδωτή, δεν τον πτόησαν ούτε λεπτό, αφού ζούσε για να ανεβαίνει στη σκηνή, κάπνιζε μανιωδώς και κατέβαζε ένα Jack Daniels την ημέρα.

Το τελευταία είχε παραδεχθεί πως το είχε αντικαταστήσει με βότκα πορτοκάλι, ενώ από τα 2-3 πακέτα ημερησίως, είχε περιοριστεί σε ένα πακέτο την εβδομάδα.

Ο manager του, Todd Singerman, τον έβλεπε τον τελευταίο μήνα να εξασθενεί συνεχώς:

Είχε αφήσει τις πρόβες, δεν έδινε συνεντεύξεις, δεν μπορούσε να κάνει πολλά… Σκεφτείτε όμως ότι πάντα έκανε τα προγραμματισμένα.

Σκεφτείτε τι αρχ…α ήθελε για να παίζει ακόμα για τους οπαδούς, μέχρι και δυο εβδομάδες πριν τον θάνατό του.

Η ιστορία του είναι σαν του Rocky! Πλησίαζε ο θάνατός του, ο ίδιος δεν το ήξερε, αλλά το ένιωθε, δεν του έμενε τίποτα άλλο…

Η δύναμη σε όλο της το μεγαλείο!

Ο θάνατος του Phil Taylor, ένα μήνα πριν, καταρράκωσε την ψυχολογία του.

Ο manager του ένιωθε πως την κατάστασή του χειροτέρευε η θλίψη που ένιωθε με το να βλέπει αγαπημένους του φίλους από το χώρο της μουσικής να φεύγουν…

Η εορταστική βραδιά είχε κλείσει με συγκινητικά βίντεο μηνύματα από τους τους Iggy Pop, Billy Gibbons, Def Leppard, Gene Simmons, Tom Morello, ο Lemmy χάζεψε λίγο τα showgirls και αποσύρθηκε στο ξενοδοχείο.

Δυο μέρες μετά, παραπονέθηκε για έντονους πόνους στο στήθος, ενώ είχε και προβλήματα στην ομιλία του…

Όλοι φοβήθηκαν για την καρδιά του ή για κάποιο μικρό εγκεφαλικό, αλλά οι εξετάσεις του άφησαν άφωνους του γιατρούς:

Ω Θεέ μου… Υπάρχει αυτό το άτιμο πράγμα (καρκίνος) παντού μέσα του, έχει εξαπλωθεί στον εγκέφαλο, στο λαιμό του, παντού..

Ο γιατρός τον συνάντησε στο σπίτι του για να του ανακοινώσει τη διάγνωση, είχε δυο με έξι μήνες ζωής, αλλά ο ίδιος ήταν ψύχραιμος και ατάραχος.

Ο manager του πρότεινε να μην μαθευτεί στο κοινό, αλλά ο Lemmy του είπε να ανεβάσει μια ανακοίνωση, για να μάθει ο κόσμος τι του συνέβη. Οι γιατροί πάντως έπεσαν έξω…

Το τελευταίο του βράδυ, περίμενε τον παλιόφιλό του, Ozzy Osbourne, να τον επισκεφθεί.

Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης, Mikael Maglieri, της θρυλικής pub Rainbow, που άραζε εκεί για χρόνια, τον επισκέφθηκε και αυτός στο σπίτι του.

Ο Lemmy έπαιζε ήρεμος ένα βιντεοπαιχνίδι, ενώ κάποια στιγμή έκανε ένα νεύμα στο φίλο του και δεν άνοιξε ξανά τα μάτια του…

Ο manager του δήλωσε:

Mου τηλεφώνησε αμέσως ο Mikael, δεν το πίστευε, ο Lemmy έσβησε μπροστά του…

Φόρος τιμής από φίλους του Lemmy, έξω από την αγαπημένη του pub:

Eξ’ άλλου ο ίδιος είχε δηλώσει στο ClassicRock:

Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος, σωστά;

Το καταλαβαίνεις αυτό όταν φτάσεις στην ηλικία μου. Δεν με αγχώνει.

Είμαι έτοιμος για αυτό. Όταν φύγω, θέλω να φύγω κάνοντας αυτό που κάνω καλύτερα.

Αν πεθάνω αύριο, δεν μπορώ να παραπονεθώ. Ήταν καλά!


Lemmy: Η ζωή είναι rock and roll

Lemmy
Lemmy
Ενδεικτική πηγή: RollingStone

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!