Search
Close this search box.
Τα Χριστούγεννα σημαίνουν!

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν!

Μουσικό site είμαστε και πώς θα τολμούσαμε να χαρακτηρίσουμε έτσι τους εαυτούς αν δεν κάναμε ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα στα Χριστούγεννα.
Χριστούγεννα
Χριστούγεννα

Από μικρός ποτέ δεν αγάπησα πραγματικά τα Χριστούγεννα

Πάντα αποτελούσαν για μένα μια αφορμή μελαγχολίας, ποτέ δεν κατάλαβα όμως πραγματικά τον λόγο. Δεν είμαι εδώ όμως για να σας χαλάσω το Christmas Spirit, παρά την ανάποδη εισαγωγή, αλλά για να σας το φτιάξω!

Μουσικό site είμαστε άλλωστε και πώς θα τολμούσαμε να χαρακτηρίσουμε έτσι τους εαυτούς μας, αν δεν κάναμε ένα μικρό μουσικό αφιέρωμα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν λοιπόν:

Michael Buble

Ο μεγαλύτερος Frank Sinatra wannabe της εποχής είναι βεβαίως ο Michael Bublé.

Ο συμπαθέστατος Καναδός με τη μελιστάλαχτη φωνή, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα Χριστούγεννα, όπως βέβαια και ο σταρ στον οποίο προσπαθεί να μοιάσει/θαυμάζει/μιμείται.

Μην παρεξηγηθώ, υπέροχος καλλιτέχνης ο Bublé, με όμορφα κομμάτια αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω, γιατί υπάρχει τόση εμμονή να συνδέεται με αυτή τη γιορτή.

Δεν είναι ιδέα του γράφοντα λοιπόν. Ακούστε το ντουέτο του Bublé με την Thalia, σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές και ζεστές ερμηνείες του.

Michael Bublé - Mis Deseos / Feliz Navidad (ft. Thalia) [Official HD Audio]


Nat King Cole

Ο αγαπημένος του γράφοντα από το θρυλικό rat pack (έστω κι αν ήταν guest μέλος) τραγούδησε κι αυτός αρκετά χριστουγεννιάτικα κομμάτια με τη ζεστή και ρομαντική φωνή του.

Ο λόγος που βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, είναι γιατί όταν ακούς Χριστούγεννα δεν είναι το πρώτο όνομα εκείνης της εποχής που σου έρχεται στο μυαλό.

Παρόλα αυτά δεν υστερεί σε τίποτα από τους υπόλοιπους ούτε στις επιλογές, ούτε στις ερμηνείες. Αν βάλετε ένα δίσκο του Nat King Cole να παίζει την ώρα που στολίζετε, δεν θα το μετανιώσετε.

The Little Christmas Tree (Remastered)


Frank Sinatra

Ελάτε, μην αρχίζετε την γκρίνια. Δεν μιλάμε για καλλιτεχνικές αξίες εδώ, αλλά για Χριστούγεννα.

Ναι ο Frank Sinatra ήταν σίγουρα το νούμερο ένα καλλιτεχνικά όνομα της λίστας αλλά όσον αφορά τη χριστουγεννιάτικη μαγεία, έρχεται λίγο πιο πίσω.

Τι να τολμήσω να γράψω για το Sinatra; Θέλετε να πάμε παρακάτω;

Frank Sinatra - Jingle Bells


Bing Crosby

Δεν το περιμένατε, παραδεχτείτε το! Κι όμως ο Bing Crosby είναι ο καλλιτέχνης που στην Αμερική τουλάχιστον, είναι ο αμεσότερα συνδεδεμένος με τα Χριστούγεννα.

Λόγω και της ιδιότητάς του σαν ηθοποιός, δεν τραγούδησε τη γιορτή αυτή μόνο σε δίσκους, αλλά και ζωντανά στην τηλεόραση, σε εποχές μάλιστα αρκετά πρωτόγονες τηλεοπτικά, καθώς ήταν και μεγαλύτερος από όλους τους υπόλοιπους στη λίστα.

Αν τα Oscar και τα Grammy που ο Crosby κατέκτησε στην καριέρα του δεν αρκούν να σας πείσουν γιατί πρέπει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, δείτε το παρακάτω βίντεο, που ερμηνεύει το ‘White Christmas’, σε προχωρημένη μάλιστα ηλικία, και θα πειστείτε…

Bing Crosby - White Christmas


Dean Martin

Όσοι το πήγατε με την εις άτοπο, έχετε μαντέψει ήδη το νούμερο ένα και δεν είναι άλλος από τον Dean Martin.

Μεταξύ μας, όταν σκέφτεται κανείς χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ένα πράγμα έρχεται στο μυαλό…

Αυτό:

Dean Martin - Let it snow

Ναι το έχει πει και ο Sinatra και ο Bublé και πολλοί ακόμα, αλλά όχι, η έκδοση του Martin είναι η καλύτερη, η πιο διαδεδομένη και η πιο χριστουγεννιάτικη.

Καλές γιορτές και απολαύστε υπεύθυνα ό,τι και να κάνετε αυτές τις μέρες!


Christmas Playlist: 150+ Τραγούδια για τα Χριστούγεννα!

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!