Search
Close this search box.
4+1 σημάδια ότι έρχεται το reunion των Oasis

4+1 σημάδια ότι έρχεται το reunion των Oasis

Το πιστεύουμε. Το 2009 οι Oasis μας... τελείωσαν, αλλά το πολυπόθητο reunion που περιμένουν οι fans τους είναι, πλέον, πιο πιθανό από ποτέ! 
Liam and Noel Gallagher / Oasis
Liam and Noel Gallagher / Oasis

Το 2009 οι Oasis μας… τελείωσαν, αλλά το πολυπόθητο reunion που περιμένουν οι fans τους είναι, πλέον, πιο πιθανό από ποτέ! Τώρα το ξέρω ότι αυτή είναι μια βαρύγδουπη δήλωση, όπως επίσης ξέρω ότι παίζει η ντομάτα να πάει σύννεφο επειδή: Πρώτον, όλα τα παρακάτω είναι εικασίες ελαχίστων (ή μήπως όχι;) και δεύτερον επειδή μπορεί σε μερικούς μήνες να μην έχει κουνηθεί φύλλο και να επιστρέφουν όλοι ξενερωμένοι, με πίσσα και πούπουλα ανά χείρας.

Αλλά τα δείγματα είναι ισχυρά και όπου υπάρχει καπνός (τα δημοσιεύματα για πιθανό reunion αυξάνονται τελευταία), υπάρχει και φωτιά. Εξηγούμαι λοιπόν:

Το πρόσφατο Tweet του Liam Gallagher

Μετά τη διάλυση των Oasis, ο Liam Gallagher σχημάτισε τους Beady Eye, με τους οποίους κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ, μέχρι τη διάλυσή τους το 2014. Έκτοτε είναι μουσικά ανενεργός, ενώ υπήρχαν φήμες για απόσυρσή του από τη μουσική βιομηχανία. Προχθές, όμως, ένα μυστηριώδες tweet από τον λογαριασμό του έκανε αμέσως το γύρο του Διαδικτύου.

Με δεδομένους τους πρόσφατους ισχυρισμούς του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει σόλο άλμπουμ «επειδή δεν είναι μο¥νί» αποκλείεται απευθείας το ενδεχόμενο να παρουσιάσει κάποια δική του δουλειά, ενώ δύσκολο φαντάζει και να κάνει κάτι πάλι με τους Beady Eye. Οπότε, τι μένει; Reunion Oasis.

Αν το συνδυάσεις και με τις τελευταίες δηλώσεις του Noel, που ζήτησε το ταπεινό ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων (πάντα μετριοπαθής), η συζήτηση πολύ πιθανό να έχει γίνει, έστω και σε τελείως ερευνητικό επίπεδο. Πόσο μάλλον αν επικαλεστώ τις πηγές του Music Scene, που ισχυρίζεται ότι οι Oasis έχουν ήδη κλείσει 5 συναυλίες στο Manchester το καλοκαίρι ου 2017! Εντάξει, κουβέντα να γίνεται, αλλά… ευσεβείς πόθοι…

Το ντοκιμαντέρ των Oasis

Η ταινία θα είναι βιβλική. Οι Oasis είναι σαν μία Ferrari. Όμορφη να τη βλέπεις, τέλεια να την οδηγείς και θα αρχίσει να σπινιάρει εκτός ελέγχου, κάθε λίγο και λιγάκι, όταν πηγαίνεις πολύ γρήγορα. Λάτρευα κάθε λεπτό από όλο αυτό.

δήλωσε ο Liam πρόσφατα για την ταινία.

Ο τίτλος του θα είναι ‘Supersonic’, κυκλοφορεί τον ερχόμενο Οκτώβρη και θα περιέχει προσωπικό footage του συγκροτήματος, όπως και ακυκλοφόρητο υλικό και συνεντεύξεις και είναι ο τέλειος τρόπος να συσπειρώσει τους fans των Oasis. Έτσι δεν είναι;

Το κανάλι των Oasis στο YouTube

Μπορεί να είναι ενεργός και να ανεβάζει τραγούδια και clips από το 2011, αλλά αν παρακολουθείς το κανάλι των Oasis στο YouTube τους τελευταίους μήνες, θα διαπιστώσεις κι εσύ ότι είναι πολύ πιο ενεργός απ’ ό,τι παλιότερα. Μην φανταστείς κάτι τρελό, αλλά το τελευταίο δίμηνο μετράμε 6 νέες μεταφορτώσεις επίσημων lyric videos και αυτό μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει.

Η britpop δείχνει να αναβιώνει

Σε πολλούς λείπει η britpop των ’90s, η οποία όμως δείχνει να αναβιώνει τον τελευταίο καιρό. Πέρυσι, οι Blur (η μεγάλη αγάπη των Oasis) κυκλοφόρησαν δίσκο μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Χθες ο Richard Ashcroft των The Verve κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο, ενώ πιθανότατα θα ακούσουμε νέο δίσκο και από τους The Stone Roses (δύο δεκαετίες μετά!), οι οποίοι πρόσφατα δημοσίευσαν νέο κομμάτι.

Παράλληλα, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, ένα άλλο μεγάλο όνομα των ’90s, οι Guns N’ Roses, επανενώθηκαν πριν από λίγο καιρό. Προφανώς μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, αλλά τα ’90s είναι ακόμα εδώ!

Oasis
Oasis

Ο Pep Guardiola

Φέτος, προς ικανοποίηση όλων, το πρωτάθλημα στην Αγγλία το πήρε η ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας των Kasabian, η Λέστερ, και η μπάντα θα το γιορτάσει με δύο συναυλίες στις 28 και 29 Μαΐου, ενώ έκανε και μία εμφάνιση-έκπληξη (δείτε βίντεο εδώ) στους πρόσφατους εορτασμούς των οπαδών! Αλλά επειδή δεν είναι κάθε μέρα του Άη Γιαννιού (να, ας πούμε σήμερα είναι Κωνσταντίνου και Ελένης), του χρόνου το πρωτάθλημα “βρωμάει” Manchester City, (και) λόγω Pep Guardiola.

Ο καράφλας πάει φέτος στην αγαπημένη ομάδα των αδερφών Gallagher και όλα δείχνουν πως θα διεκδικήσει με αξιώσεις την επιστροφή της στην κορυφή. Τι; Δεν τους έχει ικανούς να επιστρέψουν μόνο και μόνο γι’ αυτό; Οι Oasis είναι γνωστοί τσογλαναραίοι και αυτός είναι και ένας λόγος που τους λατρεύουμε.

Οι Gallagher σου κάνουν bullying μόνο κοιτώντας σε. Στην προκειμένη φορώντας την εμφάνιση της Manchester City, προφανώς αρκετά χρόνια πριν:

Oasis Manchester City
Είπες ότι υποστηρίζεις Manchester United;

Διαβάστε ακόμα:

Oasis: Όλο το badass attitude των ’90s σε μία μπάντα

Oasis - Wonderwall (Live at Knebworth, 10 August ’96)

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!