Search
Close this search box.
Για σένα που κράζεις την επιστροφή των Scorpions

Για σένα που κράζεις την επιστροφή των Scorpions

Οι Scorpions έρχονται πάλι στην Ελλάδα. Πάλι πάλι πάλι.
Scorpions
Scorpions

Βρίσκεσαι σε μια χώρα που το βίντεο από το χθεσινό X-Factor μπορεί να ‘χει περισσότερα views από τον δίσκο των Planet of Zeus που κυκλοφόρησε την ίδια μέρα. Βρίσκεσαι σε μια χώρα που η Πάολα γεμίζει το μαγαζί με τριπλάσιο κόσμο σε χρόνο dt, 100 φορές πιο εύκολα απ’ ό,τι το κάνει μια τοπική underground μπάντα. Βρίσκεσαι σε χώρα που ο Χατζηγιάννης γέμιζε τον Λυκαβηττό πιο εύκολα απ’ ό,τι το κάνανε οι Scorpions το 2010.

Κι όμως, οι Scorpions έρχονται πάλι -ναι, πάλι– στη χώρα μας φέτος. Οι ScorpionsΠάλι. Να το ξαναπώ για κάθε μια απ’ τις φορές που έχουν έρθει στο παρελθόν; Θα μου πιάσει 4 παραγράφους. Αλλά, στην τελική, ποιος νοιάζεται για το πόσες φορές έχουν έρθει; Η απάντηση είναι «πολλοί» και το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι πάει τραγικά στραβά σε μια χώρα που -εκτός από τα προηγούμενα- η επίσκεψη μιας απ’ τις μεγαλύτερες hard rock μπάντες του πλανήτη επισκιάζεται από μια λέξη (το «πάλι;») που έχει καταντήσει πιο γραφική και από το «Φέρε πάλι τον Ομπράντοβιτς» στον Παναθηναϊκό. Δηλαδή, είστε σοβαροί;

Δεν είναι ανάγκη να πανηγυρίσεις με την ανακοίνωση ότι έρχονται. Δεν είναι καν μία must συναυλία, ιδίως όταν τους έχεις δει άλλες 232 φορές. Πόσο μάλλον όταν φέτος στην Ελλάδα έχουμε μάλλον το πιο καυτό συναυλιακό καλοκαίρι και πρέπει να πουλήσεις τα νεφρά σου (και τα δύο) για να πας σε όλες τις συναυλίες που θέλεις. Εκεί ακριβώς είναι και η ειδοποιός διαφορά: άλλες χρονιές οι Scorpions ήταν ίσως το μοναδικό μεγάλο όνομα, αλλά, ρε διάολε, φέτος γίνεται χαμός!

Ψαγμένε που ακούς μόνο underground μπάντες και ήξερες τους Psychedelic Doom/Sludge από τότε που παίζανε στο γκαράζ των γονιών τους και είχανε 4 views στο non-mixed demo τους, το δύσκολο γούστο σου και το απαιτητικό αυτί σου μπορεί να απολαύσει κάθε μουσικό είδος και, μάντεψε, δεν σε ανάγκασε κανένας να πας στους Scorpions.

Αντιλαμβάνομαι ότι το αστειάκι «Θα είναι η τελευταία τους, ε;» έχει πέραση και δεν σου κρύβω ότι το λέω από το 2010 που ήταν η πρώτη τελευταία των Σκορπιών, αντιλαμβάνομαι και ότι μπορεί και να τους έχεις δει 232 φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά προς τι το κράξιμο;

Δεν είμαι εδώ για να αποδείξω πόσο μεγάλη μπάντα είναι οι Γερμανοί, ούτε και ότι τα κομμάτια τους είναι ήδη, εδώ και πολλά χρόνια, κλασικά μνημεία της ροκ, ούτε καν για να σε πείσω να πας στη συναυλία (άμα πας πάρε με τηλέφωνο στο ‘Wind of Change’ ‘Holiday’) αλλά θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι λίγες μπάντες έχουν γράψει άλμπουμ που θα ακούνε τα παιδιά σου σε καμιά 40αριά χρόνια. Και τα άλμπουμ ‘In Trance’ και ‘Blackout’ είναι δύο τέτοια άλμπουμ. Επίσης, λίγες rock μπάντες έχουν γράψει μπαλάντες που σε κάνουν να κλαις (και ακούγονται και μετά από 40 χρόνια – πώς σου φάνηκε;). Και κάτι άλλο. Θα ήταν πολύ μεγαλύτερο όνομα αν ήταν Βρετανοί ή Αμερικάνοι, να τα λέμε κι αυτά.

Είμαι ένας 15χρονος που άρχισε να ακούει ροκ πριν 3 μήνες και οι Γερμανοί μου έκαναν εντύπωση. Θέλω να τους δω. Γιατί όχι;

Είμαι ένας 25άρης που κλαίει τη μοίρα του γιατί χώρισε και θέλω να πάω να κλάψω με τις μπαλάντες τους. Συγγνώμη, ε.

Είμαι ένας 60άρης που τους ακούει από μικρό παιδί και τους αγαπάω.

Ναι, τόσο ετερόκλητο είναι το κοινό που θα πάει στην Πλατεία Νερού στις 20 Ιουλίου.

Φήμες λένε πως η DETOX με πληρώνει για να γράφω άρθρα, άλλοι λένε πως ο κολλητός μου Klaus Meine με πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας και μου ζήτησε να κάνω κάτι. Είναι και τα δύο το ίδιο πιθανά (πολύ δηλαδή) κι εγώ απαντώ «τα θέματα ήταν δύσκολα, έκανα το καλύτερό μου. Δεν τα παρατάω, συνεχίζω να ακούω και να εκτιμώ την μουσική».

Το συμπέρασμα είναι ότι οι Scorpions επιστρέφουν για το τελευταίο αντίο τους. Μέχρι το επόμενο προφανώς, γιατί το διαφαινόμενο sold-out -όπως πάντα- δεν αφήνει και πολλές ελπίδες σε αυτούς που δεν τους αντέχουν (υπάρχουν και τέτοιοι). Αλλά καμιά φορά, ένα προσωρινό «αντίο» είναι καλύτερο από ένα οριστικό, έτσι δεν είναι; Πόσο μάλλον όταν απευθύνεται στη χώρα με το πιο φανατικό κοινό τους… Οπότε, γιατί να μην το απολαύσουμε;

Υ.Γ.: Να δείτε που κάτι αντίστοιχο με τους Scorpions θα γίνει και με τον Sivert Høyem σε καμιά 20αριά χρόνια. Ο Νορβηγός έχει ήδη αναπτύξει τρομερή σχέση με το ελληνικό κοινό και μας επισκέπτεται τακτικά. Άμα είναι να αρχίσετε τα ίδια, σας σιχαίνομαι ήδη.

Υ.Γ.2: Δεν θίγω καν το θέμα «οι Scorpions έρχονται για τα λεφτά» για τον πολύ απλό λόγο ότι αν ίσχυε θα είχαν έρθει και πέρυσι και πρόπερσι. Εκτός κι αν τη βγάζανε με μισό hotdog τη μέρα από το 2013 και τα 3 sold-out στο Λυκαβηττό.

Δεν είναι και τόσο κακοί εδώ που τα λέμε.

Scorpions - Holiday (MTV Unplugged)

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!