Search
Close this search box.
Καλλιτέχνες με εξωπραγματικό αριθμό κυκλοφοριών

Καλλιτέχνες με εξωπραγματικό αριθμό κυκλοφοριών

Καλλιτέχνες με αριθμό δίσκων στο παλμαρέ τους που... ζαλίζει!
Largest record collection

Δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που σας είχαμε παρουσιάσει τον Buckethead… Ο χαρισματικός κιθαρίστας, πήρε το ψευδώνυμό του από τη μυστηριώδη εμφάνισή του στα live του, όπου κρύβοντας το πρόσωπό του με μια ανέκφραστη μάσκα και φορώντας στο κεφάλι του έναν κουβά από την γνωστή αλυσίδα fast food, KFC, δημιούργησε ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από το όνομά του (διαβάστε αναλυτικά εδώ).

Ο κατά κόσμον, Brian Patrick Carroll, έχοντας κυκλοφορήσει 247 δίσκους παρακαλώ, μας έκανε να αναρωτηθούμε αν είναι ο καλλιτέχνης εκείνος με τις περισσότερες κυκλοφορίες (πρόβα και ηχογράφηση πρέπει να είναι ο τύπος), για αυτό και εμείς κάτσαμε και ψάξαμε και άλλους μουσικούς που έχουν κυκλοφορήσει ασύλληπτους αριθμούς δίσκων στην καριέρα τους!

Ξεκινάμε, χωρίς χρονοτριβές!

Tangerine Dream (>100)

Οι Tangerine Dream είναι ένα γερμανικό συγκρότημα που κινείται στα νερά της electronic, eperimental και krautrock, πολύ μπροστά από την εποχή που ξεκίνησαν (1967). Πάνω από 100 δίσκοι, με αρκετά soundtracks και πειραματισμούς.

Tangerine Dream - Stratosfear


Frank Zappa (105)

Ο Frank Zappa δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Αμερικανός ήταν ένας πραγματικά πολύπλευρος καλλιτέχνης αφού, εκτός από μουσικός, ήταν και ηθοποιός αλλά και παραγωγός ταινιών. Ο Zappa, λοιπόν, είχε προλάβει να κυκλοφορήσει 62 albums όσο ήταν εν ζωή, ενώ μετά τον θάνατό του κυκλοφόρησαν άλλα 43 που περιλάμβαναν το όνομά του. Εκτός από όλα αυτά, οι αποστομωτικές ατάκες που είχε πει για την κοινωνία, τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τη μουσική, έχουν μείνει στην ιστορία. Απολαύστε μερικές απ’ αυτές:

10 αποφθέγματα του φιλόσοφου Frank Zappa

Στον αστερισμό του Frank Zappa

Frank Zappa - Montana (A Token Of His Extreme)


Slim Dusty (106)

Ο Slim Dusty, ή κατά κόσμον, David Gordon Kirkpatrick, ήταν ένα από τα βαριά χαρτιά της αυστραλιανής country. 106 δίσκοι, όλοι με την EMI Records, με την παραγωγικότητά του να εκτείνεται χρονολογικά από το 1946 μέχρι το θάνατό του, το 2003…

Slim Dusty - Looking Forward Looking Back


Johnny Cash (167)

Μπορεί τα περισσότερα albums του Johnny Cash να είναι compilation, συλλογών ή ηχογραφημένων live εμφανίσεών του, και να εκδόθηκαν πολλά μετά το θάνατό του, όμως και πάλι το νούμερο είναι εντυπωσιακό. 167 δίσκοι σύνολο, (104 από αυτούς να είναι compilation albums)!

Όταν ο Kris Kristofferson προσγειώθηκε στον κήπο του Johnny Cash!

Johnny Cash - She Used To Love Me A Lot (Official Video)


Miles Davis (200)

Ο διάσημος τζαζίστας και τρομπετίστας, Miles Davis (1926-1991), φέρει στο ενεργητικό του 200 δίσκους! Έχουμε και λέμε: 48 studio albums, 36 live albums, 35 compilation albums, 17 box sets, 3 soundtrack albums, 57 singles και 3 Remix albums. Όχι και άσχημα!

Ο Miles Davis μέσα από τα δικά του λόγια

Miles Davis - So What (Official Video)


Grateful Dead (220)

Οι Καλιφορνέζοι Grateful Dead, ήταν ένα από τα πρωτοπόρα συγκροτήματα της εποχής, συνδυάζοντας τα blues με την country, την folk και την ψυχεδέλεια. Αν οι σημειώσεις μας δεν λαθεύουν, έχουν κυκλοφορήσει περίπου 220 δίσκους, με πάρα πολλές live ηχογραφήσεις να περιλαμβάνονται στον κατάλογό τους!

The Grateful Dead - Touch of Grey (Studio Version)


 Elvis Presley (313)

Ο King Elvis ήταν ένας τρομερά παραγωγικός καλλιτέχνης. Μέχρι το 1977 που έφυγε από τη ζωή, πρόλαβε να εκδώσει 60 δίσκους, με πολλές συλλογές και soundtracks, μεταξύ αυτών… Μετά το θάνατό του, το νούμερο εκτοξεύθηκε σε δυσθεώρητα ύψη, και το κοντέρ σταμάτησε τελικά στους 313. Μόνο η δισκογραφική εταιρεία Follow That Dream, που ανέλαβε τις κυκλοφορίες σπάνιων ηχογραφήσεων του Elvis Presley, ανέβασε στα ράφια 130 δίσκους!

5 παράξενα γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον Elvis Presley

Elvis Presley - Jailhouse Rock (Official Audio)


Viper (>347)

Αυτός ο τύπος από το Houston του Texas, πραγματικά το τερμάτισε! 347 δίσκους ετοίμασε μόνο το 2014, με το συνολικό του αριθμό να παραμένει άγνωστος, καθώς περιλαμβάνει πολλά mixtapes. Για την ιστορία ο Viper είναι rapper, και του αρέσει το piano. Αυτά.

Viper the Rapper - You'll Cowards Don't Even Smoke Crack


John Zorn (>400)

Ο Αμερικάνος τραγουδιστής, συνθέτης και πολυ-οργανοπαίχτης, John Zorn, αριθμεί πάνω από 400 ηχογραφήσεις, είτε solo είτε με τις διάφορες συνεργασίες που επισύναψε όλα αυτά τα χρόνια!

John Zorn - Jazz in Marciac - Live 2010 (Full Show)


 Νανά Μούσχουρη (415)

Η ελληνίδα καλλιτέχνιδα, Νανά Μούσχουρη, είναι μακράν η πιο επιτυχημένη σε διεθνή καριέρα και πωλήσεις. 415 δίσκοι, σε 15 διαφορετικές γλώσσες, είναι ένα εντυπωσιακό, είναι η αλήθεια, νούμερο… Δείτε μια συναυλία τους στο φημισμένο Albert Hall, το 1974:

https://www.youtube.com/watch?v=iPZVGdm_CJ8


 Mumtaz Begum (>700)

Την Momtaz Begum είναι δύσκολο να την γνωρίζετε. Αν ναι, τότε είστε πραγματικά ψαγμένοι. Από όσα διαβάσαμε, η καλλιτέχνιδα από το Μπαγκλαντές, έχει κυκλοφορήσει -κρατηθείτε- πάνω από 700 δίσκους. Το ξαναγράφουμε, μήπως και το πιστέψουμε: 700 δίσκοι!

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!