Search
Close this search box.
Ο εκπληκτικός λόγος του Jack White για τον σεξισμό

Ο εκπληκτικός λόγος του Jack White για τον σεξισμό

Ο Jack White μέλος συμβουλίου για τον σεξισμό.
Jack White
Jack White

Ο Jack White θα συμμετάσχει στη σύγκλητο του Nashville, ως μέλος του 45-μελούς συμβουλίου της δημάρχου της αμερικανικής πόλης, που συστάθηκε με σκοπό την καταπολέμηση του σεξισμού.

Ο White έδωσε έναν εκπληκτικό λόγο στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου, τον οποίο αργότερα δημοσίευσε και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, και μπορείτε να τον διαβάσετε, μεταφρασμένο, παρακάτω.

Ευχαριστώ τη δήμαρχο Barry για την πρόσκλησή της να είμαι μέλος του συμβουλίου για την καταπολέμηση του σεξισμού.

Όλα τα ανθρώπινα όντα σε αυτόν τον πλανήτη και αυτήν την κοινωνία αξίζουν να τους φέρονται επί ίσοις όροις στην κοινωνική τους ζωή, αλλά και στην επαγγελματική τους καριέρα.

Σε όλη μου τη ζωή ασχολούμαι με την τέχνη. Πάντα θεωρούσα άδικο ένας τραγουδιστής να πληρώνεται περισσότερο από έναν ντράμερ, επειδή συνήθως ο τραγουδιστής είχε κάποιον manager. Και οι δύο δημιουργούν, ανεξαρτήτως του οργάνου που παίζουν ή ακόμα και της εμπειρίας που έχουν. Κανονικά θα πρέπει να πληρωθούν το ίδιο. Με αυτό το σκεπτικό, δεν θα ήταν άδικο να πληρώσεις δύο βιολιτζήδες διαφορετικά επειδή ο ένας είναι άντρας και ο άλλος γυναίκα; Έτσι νομίζω.

Είναι ντροπή, εν έτη 2016, να υπάρχουν κοινωνικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων. Η ισότητα είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και έναν αιώνα σε όλο τον κόσμο και είναι θλιβερό το ότι χρειάζεται να το λέμε και να το ξαναλέμε. Αν κάποιος δουλεύει, τα κέρδη απ’ αυτήν τη δουλειά πρέπει να είναι ίδια για όλους.

Ως ιδιοκτήτης της Third Man Records, που έχει έδρες τόσο στο Nashville όσο και στο Detroit, μπορώ περήφανα να σας πω ότι κανένας εργαζόμενος, ανεξαρτήτως φύλου, δεν αμείβεται με λιγότερο από 15 δολάρια την ώρα.

Θέλω να ενθαρρύνω όλες τις μικρές επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο. Δεν θα φαλιρίσετε. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να χρειάζεται δύο δουλειές για να μπορεί να φάει και να έχει κάπου να μείνει. Αν αυτό μπορεί να το κάνει μια μικρή επιχείρηση σαν τη δικιά μου, τότε μπορούν να το κάνουν και οι μεγάλες, όπως η Walmart.

Όλοι οι full time εργαζόμενοι της επιχείρησής μου έχουν πλήρη ασφάλεια υγείας από το 2015 και είμαι χαρούμενος που παρέχω αυτό το προνόμιο, γιατί μου φαίνεται πως ζούμε σε μια κοινωνία που δεν θεωρεί την υγεία κάτι σημαντικό, σε αντίθεση με το να βγάζεις λεφτά που μοιάζει να έχει προτεραιότητα.

Επιπλέον, είμαι περήφανος γιατί κάθε γυναίκα που είναι έγκυος παίρνει 6 μήνες άδεια, επί πληρωμή, ενώ και οι άντρες μπορούν να πάρουν 3 μήνες άδεια.

Τίποτα δεν είναι πιο σπουδαίο από μία νέα ζωή που έρχεται στον κόσμο και οι νέοι γονείς πρέπει να μπορούν να τους παρέχουν υγεία και ευημερία. Εφόσον μια μικρή εταιρεία μπορεί να συνδράμει προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε μπορούν και οι μεγάλες.

Τέλος, θέλω να πω ότι οι ταμπέλες σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλικότητα του καθενός, είναι αποκλειστικά δικό του θέμα και όχι του εργοδότη του ή της κυβέρνησης. Σε κανέναν δεν πρέπει να φερόμαστε υποτιμητικά. Αν κάποιος θέλει να αλλάξει φύλο ή να είναι “ουδέτερος”, τότε κανείς δεν δικαιούται να κάνει διακρίσεις στον οικονομικό τομέα ή στον τρόπο που του φέρεται.

Σας ευχαριστώ.

Αυτά ήταν τα όσα είπε ο Jack White που, ναι μεν θίγει μερικά πολύ ευαίσθητα θέματα τα οποία θα έπρεπε ήδη να θεωρούνται δεδομένα, αλλά σε μερικά σημεία δείχνει να το χάνει, δίνοντας την εντύπωση πως τον ενδιαφέρει περισσότερο να προβάλει την εταιρεία του, παρά το τι θα πρέπει να αλλάξει. Αυτή, βέβαια, είναι μια “καχύποπτη” οπτική των πραγμάτων, που δεν ενστερνίζομαι παρά ελάχιστα, ωστόσο ήταν η μόνη “μαύρη κουκκίδα” της εξαιρετικής τοποθέτησής του.

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!