Search
Close this search box.
Οι πρωταγωνιστές του Game Of Thrones έχουν ταλέντο και στη μουσική

Οι πρωταγωνιστές του Game Of Thrones έχουν ταλέντο και στη μουσική

Ακούστε παλιά και νεότερα τραγούδια των ηθοποιών του Game Of Thrones.
Tyrion Lannister (Peter Dinklage)
Tyrion Lannister (Peter Dinklage)

Τι εννοείς πως ο Bronn (Jerome Flynn) έχει φτάσει στην κορυφή των βρετανικών charts με το συγκρότημά του; Κι όμως…

Όπως θα δείτε παρακάτω, το πολύ αγαπητό cast του Game Of Thrones είναι και πολυτάλαντο, με πολλούς από τους πρωταγωνιστές του Westeros και του Essos να έχουν διαπρέψει και στην τέχνη της μουσικής.

Ή τουλάχιστον να έχουν υπάρξει σε μπάντες, να έχουν σόλο δισκογραφία στο παλμαρέ τους ή να έχουν τραγουδήσει ή παίξει μουσική έστω και μία φορά με επιτυχία, είτε πριν, είτε μετά την επιτυχία της σειράς του HBO. Μαζέψαμε, λοιπόν, εδώ όλους όλους αυτούς τους ηθοποιούς και σας παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα από το μουσικό έργο του καθενός.

Για πάμε!

Προφανώς αναμένονται spoilers!

Melisandre (Carice van Houten)

0006

Η “Red Woman” του Game Of Thrones, η οποία μας έχει αφήσει αποσβολωμένους ουκ ολίγες φορές με τα καμώματά της, έχει κυκλοφορήσει 3 δισκογραφικές δουλειές, με πιο επιτυχημένη αυτήν του 2012 με τίτλο ‘See You On The Ice’ – σίγουρα έναν… προφητικό τίτλο.

Η ωραία Ολλανδέζα τραγουδάει στα Αγγλικά και μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το μουσικό της ταλέντο και τα βίντεο κλιπ της, εδώ.

Carice van Houten - Emily (official video)


Sandor The Hound Clegane (Rory McCann)

006

Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει… Βέβαια το Κυνηγόσκυλο του GoT έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, αλλά συνεχίζει κανονικότατα να κομματιάζει κόσμο για πρωινό.

Πίσω όμως από αυτό το σκληρό πρόσωπο, κρύβεται ένας αγνός καλλιτέχνης που παίζει πιάνο, κιθάρα, banjo και μαντολίνο, ενώ στα νιάτα του ήταν ο τραγουδιστής της cover μπάντας Thudnersoup!

Δείτε τον εδώ σε ένα βίντεο που ξεχειλίζει από γλυκιά 90-ίλα, να διασκευάζει Tom Robinson Band, David Bowie, The Kinks και άλλους!

Ενώ εδώ, μπορείτε να τον θαυμάσετε να ερμηνεύει με μπρίο το ‘Honky Tonk Woman’ των Stones σε πιο πρόσφατο βίντεο.

Thundersoup 1990 featuring Rory McCann, Game of Thrones


Ramsay Bolton (Iwan Rheon)

69633

Ο βάναυσος θάνατός του ήταν μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της πιο πρόσφατης σεζόν της σειράς.

Ο κύριος Iwan Rheon όμως, εκτός από την ανατροφή σκυλιών, την τοξοβολία και την αφαίρεση γεννητικών οργάνων, έχει ταλέντο και στη μουσική.

Από τα 16 του τραγουδάει και γράφει κομμάτια, έχει διατελέσει frontman των The Convictions, ενώ μετά από τρία σόλο EPs, κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο ‘Dinard’, το 2015.

Το παρανοϊκό βλέμμα υπάρχει και εδώ ή είναι ιδέα μου;

Iwan Rheon - Bang! Bang!


Grey Worm (Jacob Anderson/Raleigh Ritchie)

10

Μπορεί στο Game Of Thrones να ενσαρκώνει τον τίμιο, πιστό και ανέκφραστο αρχηγό των Άσπιλων και προστάτη της Khaleesi, ωστόσο στην πραγματική ζωή ο Γκριζοσκώληκας είναι ένας τραγουδιστής που αγαπάει την R&B και την trip hop και εμπνέεται από τους Erykah Badu, David Bowie, Jill Scott, The Smiths και Stevie Wonder.

Το καλλιτεχνικό του όνομα είναι Raleigh Ritchie και μετά από μία επιτυχημένη περιοδεία στο πλευρό του George Ezra το 2015, κυκλοφόρησε φέτος τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Ακούστε τον ακόμη εδώ και εδώ.

Raleigh Ritchie - The Greatest


Bronn (Jerome Flynn)

008

Όπως σας προϊδεάσαμε και στον πρόλογο, ο Jerome Flynn είναι μία από τις καλύτερες φωνές που θα συναντήσετε στο Game Of Thrones, αφού αποτέλεσε μέλος του πολύ επιτυχημένου καραόκε ντουέτου Robson & Jerome, στο πλάι του Robson Green.

Η διασκευή τους στο ‘Unchained Melody’ έμεινε στην θέση No.1 των βρετανικών charts για επτά εβδομάδες, πουλώντας περισσότερο από κλασικά κομμάτια της εποχής όπως τα ‘Gangsta’s Paradise’ (Coolio), ‘Wonderwall’ (Oasis), ‘Country House’ (Blur) και ‘Back For Good’ (Take That) και κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις single στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 1995!

Συνολικά έφτασαν τρεις φορές στην κορυφή των single charts και 2 φορές σε αυτά των albums.

Ακούστε τους ακόμη εδώ να διασκευάζουν τα ‘You’ll Never Walk Alone’ και ‘Pretty Woman’.

Robson & Jerome - Up On The Roof (Official Video)


Sansa Stark (Sophie Turner)

08

Παρά τα όσα έχει τραβήξει στο Game Of Thrones, είναι πολύς ο κόσμος που δεν χωνεύει την Sansa Stark.

Η Sansa που λέτε, τραγουδάει κιόλας. Έτσι για να μην τη συμπαθήσετε ποτέ!

Game Of Moans (feat. Sophie Turner AKA Sansa Stark from Game Of Thrones)


Osha (Natalia Tena)

07

Αυτό το άγριο κορίτσι μπορεί να μην το ξαναδούμε στο show, ωστόσο στο μέλλον ίσως και να μας απασχολήσει ευχάριστα με την μπάντα της, τους Molotov Jukebox.

Η Natalia Tena ξεκίνησε την πορεία της ως μουσικός του δρόμου, παίζοντας σε σταθμούς τρένων στο Λονδίνο, τα τελευταία χρόνια όμως τα πηγαίνει περίφημα με το συγκρότημά της, κάτι που μπορείτε να δείτε και από τις θεάσεις των τραγουδιών τους στο YouTube.

Πραγματικά αγνώριστη σε ρόλο frontwoman. Δείτε και αυτό, με συμπρωταγωνίστρια στο βίντεο κλιπ μία άλλη γνωστή μας από το GoT.

Molotov Jukebox - I Need It [OFFICIAL VIDEO]


Jojen Reed (Thomas Brodie-Sangster)

06

Εκτός από το ότι ενσάρκωσε τον Paul McCartney σε νεαρή ηλικία στην ταινία ‘Nowhere Boy’, ο γνωστός μας από τη σειρά ως Jolen, στηρίζει και τη μπάντα της… μαμάς του, τους Winnet, παίζοντας μπάσο. Απολαύστε τον εδώ, σε μία από τις live εμφανίσεις τους.


Daario Naharis (Michiel Huisman)

05

Ο άνθρωπος που (νομίζει πως) έχει κλέψει την καρδιά της Daenerys, ο Daario Naharis, με ένα look που μας γυρίζει στα ’90s και τους Backstreet Boys, και τραγουδώντας στην πιο άσχημη γλώσσα του κόσμου που δεν είναι άλλη από τα Ολλανδικά (μέτρησα 3 φωνήεντα συνολικά, σε όλη την εκτέλεση που ακολουθεί), κατακτάει εύκολα τον τίτλο του WTF της δεκάδας μας.

Το 2005 κυκλοφόρησε το σόλο άλμπουμ του, ‘Luchtige Verhalen’, και έχει επίσης κυκλοφορήσει και διάφορα singles ως τραγουδιστής των Fontane. Αν δεν θέλετε να απομυθοποιήσετε τον Daario Naharis που έχετε στο μυαλό σας, μην πατήσετε ποτέ “Play”.


Locke (Noah Taylor)

04

Ο άνθρωπος που έκανε τον Jamie Lannister να μάθει να φτιάχνει τα μαλλιά του με το αριστερό του χέρι, είναι ο πιο ροκάς στη μικρή μας λίστα.

Εξ Αυστραλίας ορμώμενος, ο Noah Taylor που ενσάρκωσε τον σκληροτράχηλο Locke στο Game Of Thrones, από την εφηβεία του παίζει κιθάρα και τραγουδάει στις μπάντες του, μερικές από τις οποίες είναι οι Honky Tonk Angels, Cardboard Box Man, Flipper & Humphrey, Access Axis, The Thirteens και The Sloppy Boys. Αγαπάει την country-western rock, τον Lou Reed και τον Johnny Cash. Για ακούστε τον.


Theon Greyjoy (Alfie Allen)

070745

Αν και δεν είναι ο ίδιος μουσικός, ο Theon κερδίζει επάξια μία θέση εδώ, καθότι έχει εμπνεύσει ένα από τα τραγούδια της Lily Allen που είναι… αδερφή του.

Το 2006, η γνωστή popstar κυκλοφόρησε το ‘Alfie’, ένα κομμάτι που έγραψε για τις κακές συνήθειες του τεμπέλη αδερφού της.

Όπως δήλωσε τότε η Lily, το έκανε για να τον κινητοποιήσει και να δείξει στον αδερφό της πόσο τον νοιάζεται. Και εδώ που τα λέμε, αν κρίνουμε από την εξέλιξη του Alfie, μάλλον καλό του έκανε…

Lily Allen - Alfie


Tyrion Lannister (Peter Dinklage)

585858585885

Ο πιο αναγνωρίσιμος νάνος του κόσμου και ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της σειράς, ο Peter Dinklage, έχει πιάσει και αυτός μικρόφωνο!

Έστω και αν αυτό έγινε για ένα επεισόδιο του Saturday Night Live…

Απολαύστε τον Tyrion με διαστημικά παντελόνια και σορτσάκια και guest εμφάνιση από την Gwen Stefani!

Mafia Meeting - SNL


Hodor (Kristian Nairn)

858858

Βλέποντας τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 10 εκατοστά, ο αγαθός γίγαντας του Game Of Thrones, είναι και ένας progressive house DJ και μουσικός παραγωγός!

Ο Βορειοϊρλανδός Kristian Nairn, επί 11 χρόνια μόνιμος DJ στο Kremlin club του Belfast, βγήκε σε περιοδεία στην Αμερική το 2014, με τίτλο ‘Rave of Thrones’, και τα έσπασε όλα…

Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Scissor Sisters, Mylo, Calvin Harris και Alphabeat, ενώ έχει υπάρξει μέλος σε groups όπως οι AJ Suzuki και Daddy’s Little Princess. Φήμες λένε ότι εκτός από DJ, στα club που εμφανίζεται δουλεύει και ως πορτιέρης…

DJ Hodor - Ali Love Ft. Kali - Emperor


Ilyn Payne (Wilko Johnson)

01

Εκτός από την to-do-list της Arya, ο επόμενος κύριος βρίσκεται και σε αυτήν τη λίστα.

Ο Sir Ilyn Payne έχει εμφανιστεί ελάχιστες φορές στο Game Of Thrones, ωστόσο παραμένει ο άφωνος βασιλικός εκτελεστής της σειράς, έχοντας πάρει, μεταξύ άλλων, και το κεφάλι του Ned Stark, στην πρώτη σεζόν.

Ο Wilko Johnson όμως, όπως είναι το όνομα του ηθοποιού που τον ενσαρκώνει, είναι δεινός εκτελεστής… και στην κιθάρα. Ήταν μέλος των Dr. Feelgood, μπάντας των ’70s που θεωρείται μία από τις βασικές επιρροές του βρετανικού κινήματος της punk, ενώ και σε προσωπικό επίπεδο συγκατελέγεται στους πιο επιδραστικούς και ξεχωριστούς Βρετανούς κιθαρίστες.

Εδώ, τον ακούμε σε μία πολύ ωραία συνεργασία του, με τον Roger Daltrey των The Who.

Wilko Johnson, Roger Daltrey - I Keep It To Myself


Και αν η παραπάνω δόση μουσικής από τους πρωταγωνιστές του Game Of Thrones, δεν σας είναι αρκετή, για το τέλος αφήσαμε αυτό το χιουμοριστικό σκετσάκι φιλανθρωπικού χαρακτήρα (για την περσινή Red Nose Day) στο οποίο βλέπουμε ακόμη περισσότερους ηθοποιούς της επικής σειράς (Daenerys Targaryen, John Snow και Jamie Lanniester) να τραγουδούν σε συνεργασία με τον Chris Martin και τους Coldplay, για ένα υποθετικό musical με θέμα…

Τι άλλο; Το Game Of Thrones!

Coldplay's Game of Thrones: The Musical (Full 12-minute version)

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!