Search
Close this search box.
Slash: Η ατελείωτη λίστα με τις συνεργασίες του

Slash: Η ατελείωτη λίστα με τις συνεργασίες του

Ατελείωτη η λίστα με τις συνεργασίες του Slash!
Slash
Slash

O Slash δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο αφάνας που σημάδεψε με το παίξιμό του τη δεκαετία του ’90, όταν οι Gun N’ Roses ισοπέδωναν τα πάντα στο διάβα τους, και εμείς βρήκαμε έναν διαφορετικό τρόπο να τον τιμήσουμε.

Τα solos του στα τραγούδια των Gn’R είναι, λίγο πολύ, σε όλους γνωστά, οπότε θα επικεντρωθούμε στις αμέτρητες συνεργασίες που έχει επισυνάψει όλα αυτά τα χρόνια, τζαμάροντας στο πλευρό κορυφαίων καλλιτεχνών της μουσικής!

Προειδοποιούμε πως η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη…

Alice Cooper

The Decline Of Western Civilization Part II soundtrack (1988) / Hey Stoopid (1991) / A Fistful Of Alice (1997) / Along Came A Spider (2008)

Ο Slash συμμετέχει στον δίσκο του Alice Cooper, και συγκεκριμένα στο ‘Under My Wheels’, με τους Axl Rose και Izzy Stradlin να βάζουν και τις δικές τους πινελιές.

To track είχε κάνει ντεμπούτο στο album ‘Killers’ του 1971, ενώ είχε κυκλοφορήσει και σαν single του:

Alice Cooper, Slash, Izzy & Axl - Under My Wheels

O Slash φιγουράρει και στο ‘Hey Stoopid’ (1991), με τους Ozzy Osbourne και Joe Satriani να συμπληρώνουν μια τριάδα φωτιά!

Κλείνοντας τις συνεργασίες με τον Alice Cooper, τον βρίσκουμε ξανά στο δίσκο ‘A Fistful Of Alice’, σε τρία μάλιστα κομμάτια (‘Lost In America’, ‘Only Women Bleed’ και ‘Elected’, με τις ηχογραφήσεις να λαμβάνουν χώρα στο Μεξικό, παρέα με τον Rob Zombie!

Απολαύστε το σε μια live εκτέλεση στο San Lucas:

Slash with Alice Cooper: "Elected" (live Cabo San Lucas 1996)

Η αλήθεια είναι ότι μια αγάπη στον κιθαρίστα των Guns N’ Roses ο Cooper την έχει, οπότε το 2008 τον διάλεξε ξανά για το ‘Vengeance Is Mine’:

Slash & Alice Cooper: "Vengeance Is Mine" (music video 2008)


Bob Dylan – Under The Red Sky (1990)

Στο ‘Under The Red Sky’ του μεγάλου Bob Dylan, που ανέβηκε στα ράφια το 1990, μαζεύτηκε ένα πραγματικό Hall of Fame! Elton John, Stevie Ray Vaughan, David Crosby και George Harrison δίνουν τη δική τους, μοναδική νότα, ενώ ο Slash τζαμάρει στο ‘Wiggle Wiggle’:

To 2014, σε ένα compilation album για τον Dylan, o Slash παίζει το ίδιο κομμάτι μαζί με τον Aaron Freeman.


Iggy Pop – Brick By Brick (1990)

Μαζί με τον Izzy Stradlin, ο Slash συμμετέχει σε 4, παρακαλώ, tracks στο δίσκο του Iggy Pop, ‘Brick By Brick’, επισυνάπτοντας άλλη μια συνεργασία κορυφαίου επιπέδου.

Έχουμε και λέμε: ‘Home’, ‘Butt Town’‘Pussy Power’ και ‘My Baby Wants To R&R’:

Iggy Pop | My baby wants to Rock & Roll

Oι δυο τους έσμιξαν ξανά στο solo δίσκο του Slash, 20 χρόνια μετά:

Slash - We're All Gonna Die (Feat. Iggy Pop)


Lenny Kravitz – Mama Said (1991)

Lenny Kravitz και Slash ενώνουν τις δυνάμεις τους, στα ‘Fields Of Joy’ και ‘Always On The Run’, με το τελευταίο να το έχουν γράψει από κοινού!

Η ιστορία λέει πως ο Slash το είχε ετοιμάσει για τους Guns, ο Steven Adler αδυνατούσε να το βγάλει στα τύμπανα, και έτσι το έδωσε στον παλιό του συμμαθητή, Lenny Kravitz!

Ξεσηκωθείτε:

Lenny Kravitz - Always On The Run (Official Music Video)

 


 Michael Jackson

Dangerous (1992) / History Past Present And Future (1995) / Blood On The Dance Floor (1997)

Ο Slash είναι παντού, και αυτό το αποδεικνύει η συνεργασία του με τον βασιλιά της pop, Michael Jackson, πίσω στο 1992! ‘Black Or White’ και ‘Give In To Me’ τα tracks της συνεργασίας τους, με τον κιθαρίστα να σουλατσάρει και στο video clip του τελευταίου:

Michael Jackson - Give In To Me (Official Video)

Τρία χρόνια μετά, συνεργάζεται ξανά με τον Jackson σε ακόμα δυο κομμάτια (‘Black Or White’ & ‘D.S’), ενώ το 1997 τριτώνει το… καλό με το ‘Morphine’, τραγούδι που βρίσκεται στην tracklist του ‘Blood On The Dance Floor’…


Motörhead – March ör Die (1992)

Η σχέση φιλίας του Slash με τον εμβληματικό frontman της πιο θορυβώδους μπάντας στον κόσμο είναι γνωστή, και κρατούσε από τις αρχές των ’90s.

O Lemmy, που σεβόταν απεριόριστα τον Slash σαν μουσικό αλλά και σαν άνθρωπο, ερμήνευσε δυο κομμάτια μαζί του (‘You Better Run’ & ‘Ain’t No Nice Guy’), στον δίσκο ‘March ör Die’ που ανέβηκε στα ράφια το 1992.

Στο ‘Ain’t No Nice Guy’, χώθηκε και ένας ακόμα παλιόφιλος των δυο, ο κύριος Ozzy Osbourne, και εσείς μπορείτε να πάρετε μια γεύση στον παρακάτω σύνδεσμο:

Motörhead - I Ain't No Nice Guy (Video)

O Slash δεν έχανε ποτέ τη ευκαιρία να παίζει μαζί με τον Lemmy σε διάφορα live, τον τίμησε, όταν έφυγε από τη ζωή, διασκευάζοντας το ‘Ace of Spades’, ενώ έβγαλε και έναν συγκινητικό λόγο στο μνημόσυνό του…


Paul Rodgers

Muddy Water Blues: Tribute To Muddy Waters (1993) / Stone Free: Tribute To Jimi Hendrix (1993)

Τι να πεις και τι να πρωτογράψεις εδώ…

Ο Slash, μαζί με τα βουνά, David Gilmour, Garry Moore, Brian May, Buddy Guy, Jeff Beck, Steve Miller και άλλους, αποτίουν φόρο τιμής στον μεγάλο Muddy Waters, στο compilation album του Paul Rodgers…

Ατόφια blues, να ηρεμήσει η ψυχή σας:

Paul Rodgers - Muddy Water Blues (Electric Version)

Άλλο ένα compilation album του Rodgers, αυτή τη φορά για τον Jimi Hendrix, βρίσκει τον Slash να ηχογραφεί με τους Eric Clapton, Buddy Guy, Jeff Beck και Cure, σολάροντας στο ‘I Don’t Live Today’:

Paul Rodgers & Slash I Don't Live Today Jimi Hendrix Cover


Ray Charles – Sings For America (2002)

Hard rock έπαιξε, pop επίσης, blues τζάμαρε, οπότε ήρθε το πλήρωμα του χρόνου το 2002 να περάσει και από την jazz.

Στον αφιερωματικό δίσκο που κυκλοφόρησε προς τιμήν του Ray Charles, ο Slash ερμηνεύει το ‘Baby Let Me Hold Your Hand’. Θυμηθείτε το original, με την αισθησιακή φωνή του sir Charles να μαγεύει:


Beth Hart – My California (2010)

Ακόμα μια blues rock συνεργασία, αυτήν τη φορά με την εκπληκτική Beth Hart, στον δίσκο ‘My California’, που κυκλοφόρησε το 2010.

Ο Slash παίζει μαζί με την Καλιφορνέζα στο ‘Sister Heroine’.

Beth Hart - Sister Heroine (Live At The Royal Albert Hall) 2018


The Forest Rangers & Battleme – Sons Of Anarchy soundtrack (2010)

Κοράκια, Shakespeare και Harley Davidson στους δρόμους της California…

Για το soundtrack της σειράς Sons Of Anarchy σας τα έχουμε γράψει αναλυτικά εδώ, αφού είναι η χαρά του ροκά και του μουσικόφιλου γενικότερα, με εκπληκτικές διασκευές και αναρίθμητα διαμάντια να ακούγονται σε αυτήν.

Ο Slash αποδεικνύει το πόσο πολύπλευρος είναι, συμμετέχοντας στο ‘Miles Away’ των Forest Rangers & Battleme:

The Forest Rangers : "Miles Away" (feat. Slash)


B.B. King – Live At The Royal Albert Hall (2012)

Ο Slash γρατζουνάει την κιθάρα του μαζί με τον Ronnie Wood των Rolling Stones, πλάι στο ιερό τέρας των blues, B.B. King, στη ζωντανή παράσταση στο Royal Albert Hall, που ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε δίσκο… Θ

έλετε κάτι άλλο;

B.B. King: Live At The Royal Albert Hall 2011 - "The Thrill Is Gone"

Δυστυχώς, ο θρύλος όντως «έφυγε» το 2015, άφησε όμως κληρονομιά τα τραγούδια του και φοβερές συναυλίες όπως η παραπάνω…


Όλες οι παραπάνω συνεργασίες του, φυσικά δεν είναι και οι μόνες.

Ο Slash έχει συμμετάσχει και σε διάφορα άλλα acts, όπως αυτά των Sam Kinison, Spinal TapCarole King, Michael Monroe, Carole King, Gilby Clarke,  Bad Company, Choir Of Harlem,  Carmine Appice, Marta Sanchez, The Outpatience, Teddy Andreadis, Sammy Hagar, Boz Scaggs, Insane Clown Posse,  Sebastian Bach, Blackstreet, J, Ella, Graham Bonnet, Chic, Roder Daltrey, Doro Pesch, Cheap Trick, Rod Stewart, Steve Lukather, Elan, Halestorm, All Star Band, Brian Tyler, Chris Daughtry, Derek Sherinian, Sarah Kelly, Paulina Rubio, Tommy Shaw, Gina Gershon, Liel Kolet, Les Paul & Friends, Vasco Rossi, Edgar Winter, Stephen Wesley, Clint Mansell, Williams Riley Band, Escala, Bruno, Jerry Lee Lewis, The Dirty Heads, Macy Gray, State Line Empire,  Ronnie Wood, Phineas & Ferb, Samantha Ronson & The Undertakers, Leslie West, Lou Pallo, Chuckie & Betatraxx, The Dead Daisies, Artful Badger, Cherie Currie,  Aaron Freeman, Type II, Bernard Fowler, Sandaime J Soul Brothers, Rihanna, Miss Bang Bang, Ace Frehley, σε αφιερωματικούς δίσκους για τους Yadbirds και τους Who, αλλά και στις solo δουλειές των Izzy Stradlin και Matt Sorum

Η λίστα είναι ατελείωτη και πραγματικά ζαλίζει…


Τα supergroups και οι μπάντες του Slash

Hollywood Rose και Road Crew

Οι Guns N’ Roses… πριν τους Guns N’ Roses!

Οι Hollywood Rose δημιουργήθηκαν στην California το 1983, με captain τον Axl Rose και τους Izzy Stradlin και Chris Webber.

Αργότερα, προστέθηκαν οι Matt Sorum και Slash, που τότε έπαιζαν στους Road Crew, διαλύθηκαν την ίδια χρονιά και μετονομάστηκαν σε Guns N’ Roses. Όλα τα υπόλοιπα, είναι απλά ιστορία…

Αυτοί οι παλαβοί νέοι, δεν θα περνούσε πολύς καιρός μέχρι να αρχίσουν να γεμίζουν στάδια και να προκαλούν υστερία σε κάθε σταθμό της παγκόσμιας περιοδείας τους…

O Slash στα πρώτα του μουσικά βήματα με τους Road Crew:

Road Crew - Young Killer


Slash’s Snakepit

Οι Slash’s Snakepit ήταν ακόμα ένα supergroup με δυνατά χαρτιά που, όπως έχει εκμυστηρευτεί και ο ίδιος, όλα τα μέλη του συνείσφεραν το ίδιο στο συγκρότημα.

Έχουμε και λέμε: Matt Sorum στα τύμπανα, Gilby Clarke στη δεύτερη κιθάρα, Eric Dover στα φωνητικά με τον Slash να κάνει και δεύτερες, και στο μπάσο ο Mike Inez από Alice in Chains, ενώ στην πορεία προσαρτήθηκαν και αρκετοί άλλοι!

Το ύφος τους, southern και blues rock, με 2 studio albums στο παλμαρέ τους, αρχής γενομένης από το ‘It’s Five O’Clock Somewhere’, του 1995.

Πάρτε μια τζούρα:

Slash's Snakepit - Serial Killer


Slash’s Blues Ball

Oι Slash’s Blues Ball ήταν ένα ακόμα project του Slash, κινούμενο στο blues rock ύφος!

Συνοδοιπόροι του οι Teddy Andreadis, Alvino Bennet, Johnny Griparic, Dave McLarem, Bobby Schneck, σε μια περίοδο που έψαχνε να βρει τα πατήματά του μετά τη διάλυση των Guns N’ Roses…

Δεν κυκλοφόρησαν σαν μπάντα κάποιον δίσκο, αλλά ο κιθαρίστας δεν έχασε την ευκαιρία του να τιμήσει τα blues που τόσο αγαπάει, με ζωντανές εκτελέσεις σαν κι αυτή:

Slash's Blues Ball - Thrill Is Gone 97' LIVE


Velvet Revolver

Όλα τριγύρω αλλάζουνε, και όλα τα ίδια μένουν…

Ο Slash δημιουργεί ακόμα ένα supergroup, με τους Duff McKagan και Matt Sorum από τις glory days των Gn’R να τον ακολουθούν, τον πάνκη Dave Kushner από τους Wasted Youth και τον Scott Weiland από τους Stone Temple Pilots, που μας άφησε δυστυχώς πριν λίγο καιρό. Το όνομα αυτών, Velvet Revolver, ενώ ακολούθησαν και εδώ αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους με το πέρασμα των χρόνων.

Hard rock φάση αυτή τη φορά, με ορμητήριο, πού αλλού, την California…

Velvet Revolver - Slither (VIDEO)


Slash

Το 2010 ο Slash κυκλοφόρησε τον πρώτο, ομώνυμο, σόλο δίσκο του, μέσα στον οποίο συμμετείχαν άλλα 3 από τα μέλη της χρυσής εποχής των Guns N’ Roses:

Οι Izzy Stradlin, ο Duff McKagan και ο Steven Adler. Ο Slash είχε προειδοποιήσει για το επερχόμενο άλμπουμ από την αυτοβιογραφία του που είχε κυκλοφορήσει το 2007, ενώ η γυναίκα του είχε φροντίσει να ενθουσιάσει το κοινό λέγοντας πως σε αυτόν τον δίσκο θα συμμετέχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες, «από τον Ozzy Osbourne μέχρι την Fergie».

Έτσι κι έγινε λοιπόν. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε 3 χρόνια αργότερα με τίτλο ‘Slash’, ενώ αρχικά προοριζόταν να έχει την ονομασία ‘Slash & Friends’.

Τα ονόματα που επιστράτευσε ο Slash προκαλούν ίλιγγο. Ozzy Osbourne, Lemmy Kilmister, Alice Cooper, Chris Cornell, Dave Grohl, Iggy Pop, Beth Hart, Myles Kennedy είναι μόνο μερικά απ’ αυτά, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η «επιστράτευση» των Fergie και Nicole Scherzinger, που στάθηκαν επάξια στο ύψος τους και έδειξαν ότι, μάλλον, απλά χρειάζονταν έναν πραγματικό κιθαρίστα στο πλάι τους. Α, έχει και Cypress Hill το μενού…

Ο Slash προσάρμοσε το στυλ του παιξίματός του στα δεδομένα καθενός από τους άνωθι καλλιτέχνες και κάπως έτσι έχουμε ένα punk κομμάτι για τον Iggy Pop, μια βρώμικη ροκιά για τον κύριο Lemmy Kilmister, μια τρελή διασκευή του ‘Paradise City’ από Fergie και Cypress Hill, μια ημι-μπαλάντα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα και τα κοψίματα του Chris Cornell, χαμηλοκουρδισμένη κιθάρα στο κομμάτι του Ozzy και άλλα πολλά διαμάντια που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Πραγματική πανδαισία…

PROMISE - SLASH Feat. Chris Cornell


Hollywood Vampires

O Slash σε ένα ακόμα supergroup, μαζί με Joe Perry από τους Aerosmith, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Johnny Depp και τον Alice Cooper!

Το όνομα Hollywood Vampires εμπνεύστηκε από από ένα club του 1970 για celebrities, με τους Ringo Starr και John Lennon από Beatles και Keith Moon από Who να είναι μερικά από τα golden members τους…

Έχει Led Zeppelin διασκευή το μενού:

Hollywood Vampires - Whole Lotta Love (Audio)


Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators

Aν έχετε φτάσει έως εδώ κάτω και δεν τα φτύσατε στην πορεία με τόσα ονόματα, κλείνουμε με ακόμα ένα supergroup, όπου δεσπόζει η συνεργασία του με τον Myles Kennedy των Alter Bridge!

Το riffάκι στην αρχή, θα σας κάνει να σκάσετε ένα χαμόγελο νοσταλγίας:

Slash - You're a Lie ft. Myles Kennedy, The Conspirators


BONUS

H χαρακτηριστικότερη αφάνα της rock, σμίγει με τα διασημότερα μούσια της, και χαρίζει live σαν κι αυτά:

 O Rob Halford εκφωνεί, και Lemmy, Dave Grohl και Slash παίζουν τον Άσσο Μπαστούνι:

Lemmy ,Slash & Dave Grohl - Ace Of Spades

Και μια γεύση από φαμίλια Corleone… Μπορεί στην αρχή να σας βγάλει λίγο το λάδι, αλλά διάολε, ο τύπος κάνει ό,τι γουστάρει με την κιθάρα του:

SLASH - GODFATHER THEME


Αν σας έπιασε δέος με τις παραπάνω συνεργασίες, απλά προσθέστε και την καριέρα του με τους Guns N’ Roses, και ακούστε κάποια από τα super hits τους…

Παραμυθένια καριέρα, που πολλοί θα ζήλευαν να είχαν ζήσει μόνο λίγη από την αίγλη της, εκτός κι αν είσαι Slash, οπότε την έχεις ζήσει όλη:

Slash
Slash

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!