Search
Close this search box.
Συγκροτήματα διαμάντια της rock που πρέπει να ακούσεις (II)

Συγκροτήματα διαμάντια της rock που πρέπει να ακούσεις (II)

Πέντε συγκροτήματα, πέντε προτάσεις που αξίζουν την προσοχή σας!

Το πρώτο αφιέρωμα με προτάσεις για rock μπάντες νέας γενιάς  βρήκε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από εσάς, οπότε τήρησα την υπόσχεσή μου για ένα δεύτερο part, κι ας άργησε λίγο είναι η αλήθεια…

Σήμερα σας προσφέρουμε στο πιάτο άλλες πέντε επιλογές, οι οποίες θα ικανοποιήσουν το φιλόμουσο αυτί σας στο έπακρο. Το μόνο που έχετε να κάνετε λοιπόν, είναι να τους δώσετε μια ευκαιρία! Αν δεθείτε κιόλας με κάποια από τα παρακάτω συγκροτήματα, τότε ακόμα καλύτερα!

Ξεκινάμε!

Monster Truck

Το ζάρι κύλησε και έκατσε στον Καναδά! Μεταφερόμαστε στις λίμνες του Ontario, για να συναντήσουμε τους Monster Truck που παίζουν αυτό ακριβώς που λατρεύετε: southern/blues rock, με heavy στοιχεία, και τα δυο albums τους τα 7 χρόνια που είναι ενεργοί, θα σας πείσουν για τα γραφόμενά μου!

Tα ύφος τους φέρνει πολύ στους Rival Sons, το 2013 περιόδευσαν με τους Vista Chino, ενώ η περσινή χρονιά τους βρήκε να ανοίγουν τους Alice In Chains, οπότε καταλαβαίνετε προς τα πού πάει η δουλειά!

Monster Truck - Old Train [Official Video]

Το Φεβρουάριο που μας πέρασε, ξεφούρνισαν τη δεύτερη ολοκληρωμένη studio δουλειά τους, που φέρει τον τίτλο ‘Sittin’ Heavy’, και εσείς μπορείτε να πάρετε μια τζούρα του δίσκου πατώντας εδώ.

Το δυνατό χαρτί των Monster Truck είναι η δύναμη που βγάζουν στα live τους, η οποία, όπως έχουν εκμυστηρευτεί οι ίδιοι, χτίζει σιγά σιγά την αυτοπεποίθησή τους σαν συγκρότημα. Με τον καιρό, οι Καναδοί καλογυαλίζουν τον ήχο τους και τα καλύτερα έπονται:

Monster Truck - Sweet Mountain River [Official Video]

Buffalo Killers

Από το Cincinnati με αγάπη. Οι Buffalo Killers, από τη… φάτσα τους μέχρι και τη μουσική που παίζουν, αναδύουν αυτή τη ρετρό γεύση που δεν τη βαριέσαι ποτέ! Ψυχεδελάδες, με αμερικάνικα blues rock και σκόρπια country rock στοιχεία, θα σε κερδίσουν αμέσως αν αναζητείς τα συγκεκριμένα μονοπάτια.

Ενεργοί από το 2006, κουβαλάνε 7 δίσκους στο δισάκι τους και μερικά κατορθώματα για τα οποία μπορούν να καυχιούνται. Από το ντεμπούτο τους κιόλας κέρδισαν αμέσως τον Chris Robinson, ενώ στο επόμενο album τους, ο Dan Auerbach των Black Keys έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην παραγωγή του, τονίζοντας πως κύριο μέλημά του ήταν να διατηρήσει τον ακατέργαστο ήχο τους μετά την ηχογράφηση.

Buffalo Killers - Circle Day

Το εξώφυλλο του ‘Dig, Show, Love, Grow’ σας μεταφέρει ατόφιο το πνεύμα των ’60s, θυμίζοντας κάτι από τα εξώφυλλα των Cream:


Συγκροτήματα-διαμάντια της rock που πρέπει και εσύ να ακούσεις! (part 1)


Radio Moscow

Όχι, κακώς μαντέψατε. Δεν είναι από τη Μόσχα, αλλά αυτό λίγη σημασία θα έχει για εσάς, από τη στιγμή που θα μυηθείτε στον πολύχρωμο κόσμο τους.

Οι Radio Moscow ξεπήδησαν από μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιowa, όπου το downtown της (που λένε και στο Αμέρικα), θυμίζει σκηνικό από ταινία Western.

Στυλιστικά και μουσικά, φέρονται να αναβιώνουν λίγη από τη μαγεία της τριπλέτας των Cream, Jimi Hendrix Experience και Blue Cheer…

Από την καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών, κινούνται στο ύφος των δυο προηγούμενων groups, και αν θέλαμε να τους παρομοιάσουμε σώνει και ντε με πιο φρέσκα κουλούρια, θα διαλέγαμε τους Σουηδούς Graveyard.

RADIO MOSCOW - 250 Miles/Brain Cycles live [official]

Πέντε δίσκοι στο ενεργητικό τους από το 2007, με τελευταίο το ‘Magical Dirt’ που έσκασε πριν 2 χρόνια (μπορείτε να τον ακούσετε εδώ).

Tέλος, εκτός από τη μουσική τους, θα σας κάνουν να σκαλώσετε και με το artwork τους… Για ρίξτε ένα βλέφαρο:

Radio Moscow

Sleepy Sun

Νυσταγμένος Ήλιος, San Francisco, thumbnail από roadtrip καταστάσεις μέσα στην ξέρα, οπότε μπήκατε κατευθείαν στο ψητό. Οι Sleepy Sun έρχονται από την California και σας δίνουν στο πιάτο τα ηλιοκαμμένα riffs τους.

Τέσσερις ολοκληρωμένες studio παραγωγές, και όπως μας ενημέρωσαν στα τέλη του 2015, το follow up του ‘Maui Tears’ είναι στα σκαριά!

Το ‘Spine Hits’ που ανέβηκε στα ράφια το 2012 (ακούστε το εδώ), oι Sleepy Sun το ηχογράφησαν κάτω από τον ουρανό της ερήμου, παρέα με τον Dave Catching των Queens of the Stone Age και Eagles Of Death Metal.

Sleepy Sun - Sandstorm Woman

Παράσημο της μπάντας αποτελεί και η περιοδεία που έκαναν το 2010 με τους εκπληκτικούς The Black Angels, ενώ τα ανοίγματα σε Arctic Monkeys και Low Anthem τους βοήθησαν να ξεπεταχτούν νωρίτερα από το καβούκι τους.

Παρά το γεγονός ότι έχουν πλακωθεί πολλές φορές μεταξύ τους, η μουσική τους είναι αυτή που θα σας κερδίσει. Αν σας φέρνει στο μυαλό και κάποια Μαρίνα που πέρασε από τη ζωή σας, ακόμα καλύτερα (;):

Sleepy Sun - Marina

Horisont

Μέχρι στιγμής το κοντέρ έγραψε Ontario, Iowa, Ohio, California. Ήρθε η ώρα να διασχίσουμε τον Ατλαντικό, και να κάνουμε μια στάση στο Gothenburg της Σουηδίας, μιας χώρας που παράγει με τη σέσουλα μουσικό ταλέντο και το διοχετεύει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η τελευταία μας επιλογή, ακούει στο όνομα Horisont, με τους Σκανδιναβούς να συστήνονται ως classic hard rock μπάντα. Ο ήχος τους σμίγει με αυτόν του ξεκινήματος της δεκαετίας του ’70, όταν το χίπικο στυλ και το prog έδωσαν τόπο σε πιο hard ακούσματα.

Η μπάντα πήρε στα χέρια της την μαγιά των Graveyard και των Witchcraft, και ζύμωσε το δικό της νόστιμο καρβέλι, με το προσωπικό της στυλ!

Πιο πρόσφατη δημιουργία τους το ‘Odyssey’ του 2015 (ακούστε το εδώ), ενώ η συλλογή τους περιλαμβάνει άλλες 3 full length δουλειές.

Horisont - Writing on the Wall (OFFICIAL)

Πολλά κομμάτια τους είναι γραμμένα στα σουηδικά, ενώ αν θέλετε μια πιο Sabbath γεύση από την μπάντα, τότε ακούστε το ‘The Unseen’, το οποίο θα σας χαρίσει μια πιο doomy πινελιά:

Horisont - The Unseen (Live in Örebro)


Κλείσαμε με τους Σουηδούς λοιπόν…

Η μπίλια έκατσε σε Καναδά, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Σουηδία, και εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το τρίτο μέρος των παρουσιάσεων!

Μέχρι τότε, stay rock!

Θυμηθείτε ακόμα:

Συγκροτήματα-διαμάντια της rock που πρέπει και εσύ να ακούσεις! (part 1)

Συγκροτήματα-διαμάντια της rock που πρέπει και εσύ να ακούσεις (part 3)

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!