Search
Close this search box.
James Hetfield: 10 επικά guests του frontman των Metallica

James Hetfield: 10 επικά guests του frontman των Metallica

Ο James Hetfield σπάνια εμφανίζεται σε τραγούδια άλλων, αλλά όταν το κάνει, φροντίζει το αποτέλεσμα να είναι επικό.
James Hetfield - Metallica
James Hetfield - Metallica

Η 3η μέρα του Αυγούστου δεν μπορεί παρά να είναι βαρύνουσας σημασίας για τους fans του σκληρού ήχου.

Στις 3 Αυγούστου του 1963 γεννιόταν στο Downey της California ο James Hetfield και, 17 χρόνια αργότερα, θα απαντούσε στην αγγελία του Lars Ulrich που ζητούσε «metal μουσικούς για να τζαμάρουν με Tygers of Pan Tang, Diamond Head and Iron Maiden».

Μετά από λίγο καιρό, οι Metallica ήταν γεγονός και τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ γνωστά. Η μπάντα θεωρείται ήδη θρυλική, συνεχίζει να γεμίζει στάδια 35 χρόνια μετά και ο Hetfield είναι απλά… ο Hetfield!

Ο frontman των Metallica ήταν πάντα «πιστός» στην μπάντα του και δεν είχε ποτέ κάποιο side project όπως συνηθίζουν πολλοί μουσικοί.

Ωστόσο, οι μη-Metallica εμφανίσεις του, αν και σπάνιες, είναι υπαρκτές και συνήθως σχετίζονται με κάποιο αφιέρωμα σε έναν άλλον καλλιτέχνη ή την παροχή βοήθειας σε κάποιο μουσικό project. Και επειδή τα επιτεύγματά του με τους Metallica τα γνωρίζουμε σχεδόν όλοι, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε 10 κορυφαίες guest εμφανίσεις του Hetfield, ανήμερα των 53ων γενεθλίων του.

1) ‘Stone Cold Crazy’ – Queen, James Hetfield, Tony Iommi

Ο Freddie Mercury έφυγε από τη ζωή το 1991 και, έναν χρόνο μετά, στήθηκε στο Wembley μια μνημειώδης συναυλία προς τιμήν του, με τους μεγαλύτερους μουσικούς του πλανήτη να δίνουν το παρόν εις μνήμην της μεγάλης φωνής των Queen.

Δύο χρόνια πριν, οι Metallica είχαν διασκευάσει το ‘Stone Cold Crazy’ των Queen για το compilation album ‘Rubáiyát: Elektra’s 40th Anniversary’, οπότε δεν υπήρχε κανένας καταλληλότερος από τον Hetfield για να ανέβει στη σκηνή, συνοδευόμενος από τα μέλη των Queen αλλά και τον κιθαρίστα των Black SabbathTony Iommi.

Ακόμα κι ο Freddie θα ένιωθε δέος…

James Hetfield, Tony Iommi & Queen - Stone Cold Crazy '92


2) ‘Man or Ash’ – Corrosion of Conformity

Μπορεί στα credits να μην αναφέρεται το όνομά του, αλλά οι Corrosion of Conformity σίγουρα χρωστάνε πολλά στον Hetfield για τα δεύτερα φωνητικά που έκανε στο ‘Man or Ash’ από το άλμπουμ ‘Wiseblood’ του 1996.


3) ‘Would?’ – Alice in Chains feat. James Hetfield

Ο Layne Staley των Alice in Chains είχε φύγει 4 χρόνια νωρίτερα και ο James Hetfield ανέβηκε το 2006 στη σκηνή του Rock Am Ring μαζί με τα άλλα μέλη της μπάντας, για να ερμηνεύσει το, κλασικό πλέον, ‘Would?’, φορώντας, μάλιστα, και τα γνωστά «Layne Staley»-γυαλιά του.

Alice In Chains - Would? Live Rock Am Ring 2006


4) ‘Eclectic Electric’ – Primus

Το ‘Eclectic Electric’ των Primus ήταν πραγματικά πολύ «εκλεκτό», αφού, εκτός από τις κιθάρες του James Hetfield, συμβολή σε αυτό είχε και ο Jim Martin των Faith No More.


5) ‘Hell Isn’t Good’ – South Park: Bigger, Longer and Uncut

Όταν κάνεις guest στο South Park, τότε σίγουρα κάτι κάνεις καλά. Και ο James Hetfield ήταν αυτός που δάνεισε τη φωνή του για το ‘Hell Isn’t Good’, αν και το γεγονός έγινε γνωστό πάνω από έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία της ταινίας (1999).

South Park: Hell Isn't Good (Featuring James Hetfield)


6) ‘Drivin’ Rain’ – Gov’t Mule

Ο James Hetfield και ο Les Claypool είχαν guest συμμετοχή στο compilation album ‘Crank It Up with NASCAR’ των Gov’t Mule που κυκλοφόρησε το 2002.

Το ωραίο της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Les Claypool ήταν μεταξύ των μπασιστών που είχαν κάνει αίτηση για να μπουν στους Metallica, μετά τον θάνατο του Cliff Burton.

Μπορεί, λοιπόν, να μην κατάφερε να συνεργαστεί μόνιμα μαζί τους, αλλά τουλάχιστον έπαιξε μαζί με τον Hetfield σε ένα κομμάτι!


7) ‘Don’t You Think This Outlaw Bit’s Done Got Out Of Hand?’ – Waylon Jennings cover

Όλοι όσοι έχουμε ακούσει το ‘Mama Said’ των Metallica και τη διασκευή στο ‘Tuesday’s Gone’ των Lynyrd Skynyrd, γνωρίζουμε την αδυναμία του James Hetfield στην country.

Έτσι, λοιπόν, στο Outlaws Concert του 2004, ο James μοιράστηκε τη σκηνή με τους Hank Williams Jr., Cowboy Troy, Big & Rich, Gretchen Wilson και Bob Rock, και όλοι μαζί διασκεύασαν το ‘Don’t You Think This Outlaw Bit’s Done Got Out Of Hand?’ του θρυλικού Waylon Jennings που είχε «φύγει» δύο χρόνια νωρίτερα.

James Hetfield - Don't You Think This Outlaw Bit's Done Got Out Of Hand?


8) ‘Twist of Cain’, ‘Possession’ – Danzig

Οι Metallica αγαπούν τους Misfits και δεν το κρύβουν, αφού μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν διασκευάσει τρία κομμάτια τους, τα ‘Green Hell’‘Last Caress’ και ‘Die, Die My Darling’.

Οπότε, το ότι ο Hetfield κάνει δύο guests στο σόλο ντεμπούτο του Glenn Danzig (1988), ουδεμία εντύπωση προκαλεί. Το όνομά του δεν βρίσκεται στα credits, αλλά ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους… Έχει συμμετοχή στα ‘Twist of Cain’ και ‘Possession’.

Θυμηθείτε την ιστορία του ‘Die, Die My Darling’ στο αφιέρωμα για το ‘Garage Inc.’:

Glenn Danzig and James Hetfield Sing


9) ‘You Really Got Me’ – Ray Davies feat. Metallica

Τι γίνεται όταν ο frontman των The KinksRay Davies, ανακοινώνει ότι θα μαζέψει ένα κάρο μουσικούς για να δημιουργήσει ένα compilation album;

Προφανώς το όνομα των Metallica φιγουράρει πρώτο και πραφανώς και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. «Συνάντηση θρύλων» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το ακούμε αμέσως:

Metallica & Ray Davies - You Really Got Me (FULL & BEST QUALITY)


10) ‘Beautiful Broken’ – Heart feat. James Hetfield

Και το πιο πρόσφατο για το τέλος. Ο James Hetfield μαζί με τις Heart, για το κομμάτι ‘Beautiful Broken’ που κυκλοφόρησε στον τελευταίο τους δίσκο (8 Ιουλίου).

Το κομμάτι είχε πρωτοεμφανιστεί ως bonus track στην τελευταία δουλειά των Heart και επανακυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, με ορισμένες αλλαγές στους στίχους και με την καταλυτική παρουσία του James Hetfield στα φωνητικά.


James Hetfield: 10 κορυφαία riffs του


Ενδεικτική πηγή: GuitarWorld.com

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!