Search
Close this search box.
Συγκροτήματα με bandmates που είναι αδέρφια

Συγκροτήματα με bandmates που είναι αδέρφια

Αυτές οι 20 σπουδαίες μπάντες το έκαναν... αδερφική υπόθεση.
AC/DC
AC/DC

Αδέρφια στη ζωή, αδέρφια και στη μουσική…

Δεν ξέρω πόσες από τις παρακάτω πασίγνωστες μπάντες θα σας έρχονταν στο μυαλό σε ενδεχόμενο quiz, ωστόσο αν τις δούμε όλες μαζί, θα συνειδητοποιήσουμε πως αυτές που έχουν στις τάξεις τους δύο ή και περισσότερα αδέρφια, εκτός από πολλές, είναι και πολύ αξιόλογες.

Αν όχι θρυλικές σε κάποιες από τις περιπτώσεις.

Άλλωστε τι καλύτερο από το να τραγουδάς, να τζαμάρεις, να περιοδεύεις και να τσακώνεσαι με το αίμα σου, κάνοντας διπλά υπερήφανους τους γονείς σου για τα καμάρια τους.

Εντάξει, για ένα από τα παρακάτω συγκροτήματα δεν ισχύει η παραπάνω φράση και οι γονείς θα πρέπει να προβληματιστούν αφού, αν και βγήκαν ταλαντούχοι, μάλλον πως κάτι δεν έκαναν καλά στην περίπτωση των αδερφών που όλοι καταλάβατε, αλλά φυσικά… Κανείς δεν είναι τέλειος.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε 20 μεγάλα συγκροτήματα που απαρτίζονται από μουσικούς τους οποίους συνδέει μία κυριολεκτικά αδερφική σχέση.


The National

The National

Οι Αμερικανοί indie rockers, εκτός από ιδιαίτερη μουσική, έχουν και ιδιαίτερο line-up, αφού τον frontman, Matt Berninger, πλαισιώνουν δύο ζευγάρια αδερφών:

Οι Aaron (κιθάρα, πλήκτρα) και Bryce Dessner (κιθάρα) και οι Scott (μπάσο) και Bryan Devendorf (ντραμς), με τους πρώτους να είναι μάλιστα δίδυμοι! Κάτι μου λέει πως δεν θα δυσκολευτείτε να διακρίνετε τους Διόσκουρους στην παραπάνω φωτογραφία.


Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots

Μία τις καλύτερες μπάντες της χρυσής περιόδου της grunge, μετά από τους τέσσερις μεγάλους εκπροσώπους της, είναι και οι Stone Temple Pilots.

Και αν το μόνο όνομα που σας έρχεται στο μυαλό σχετικά με τους STP, είναι ο αυτοκαταστροφικός Scott Weiland που πέρυσι έφυγε από τη ζωή μετά από overdose ή ο Chester Bennington των Linkin Park που αποτέλεσε για ένα διάστημα frontman τους, θα πρέπει να ξέρετε ότι ιδρυτικά μέλη της μπάντας ήταν και οι αδερφοί Dean (κιθάρα) και Robert DeLeo (μπάσο, δεύτερα φωνητικά).


The Allman Brothers Band

The-Allman-Brothers-Band

Αυτή η μεγάλη country rock μπάντα δεν θα μπορούσε να λείπει από εδώ.

Άλλωστε, όπως φανερώνει και το όνομά της, πρόκειται για ακόμη μία… αδερφική υπόθεση, με τους Duane (κιθάρα) και Gregg Allman (πλήκτρα) να ιδρύουν τους Allman Brothers Band στο Jacksonville της Florida, το 1969, και στη συνέχεια με την πορεία τους να ορίζουν την southern rock.

Όπως ίσως γνωρίζετε, ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος Duane, έφυγε από τη ζωή το 1971, σε ηλικία 24 ετών, όταν η Harley-Davidson που οδηγούσε, συγκρούστηκε με φορτηγό.

Παρόλα αυτά, το συγκρότημα συνέχισε να ηχογραφεί και να επανενώνεται, ενώ το 1995 οι Allman Brothers Band απέκτησαν τη δική τους θέση στο Hall Of Fame της ροκ.


Bee Gees

Bee Gees

Αλλάζουμε είδος, αλλά πάνω-κάτω παραμένουμε στην ίδια εποχή… John Travolta, Saturday Night Fever και δεν συμμαζεύεται.

Το κίνημα της disco μουσικής που έζησε τις μεγάλες του δόξες στα ’70s και επηρέασε μία ολόκληρη γενιά, δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο χωρίς έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του, τους Bee Gees.

Ένα γκρουπ που στο πιο γνωστό και επιτυχημένο line-up του αποτελούταν από τους τρεις αδερφούς Gibbs: Barry (ο μόνος εν ζωή), Robin και Maurice.

Οι Bee Gees, έκαναν σπουδαία πράγματα για δύο δεκαετίες, πριν κάνουν την επάνοδό τους στα τέλη των ’80s, ενώ ακόμα και σήμερα θεωρούνται μία από τις πιο επιτυχημένες pop μπάντες ever, με πωλήσεις που ξεπερνούν τους 220 εκ. δίσκους!


My Chemical Romance

My Chemical Romance

ΟΚ, τώρα αλλάζουμε και εποχή και είδος… My Chemical Romance. Μία μπάντα που πέρασε, μεταξύ άλλων, και από το στάδιο του καταθλιπτικού emo rock, και που ήταν συμπαθέστατη και εξαιρετικά δημοφιλής, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες, κυκλοφορώντας 4 στούντιο άλμπουμ και αφήνοντάς μας εξαιρετικά κομμάτια ως παρακαταθήκη, πριν ανακοινώσει τη διάλυσή της, μερικά χρόνια πίσω.

Οι MCR όμως βρίσκονται εδώ, γιατί ο frontman τους, Gerard Way, είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του μπασίστα τους, Mikey.

Αν και πλέον ακολουθούν διαφορετικές πορείες με σόλο καριέρες και άλλες μπάντες, κάτι μου λέει πως δεν αργεί η ώρα που θα μας απασχολήσουν ξανά, ως My Chemical Romance.


INXS

INXS

Οι INXS είναι μία από τις μπάντες-καμάρια της Αυστραλίας.

Οι Andrew (συνθέτης και πληκτράς), Jon (ντράμερ) και Tim Farriss (κιθαρίστας), πρωτοσυστήθηκαν στο κοινό του Sydney στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ως The Farriss Brothers, παίζοντας κατά βάση διασκευές σε pubs της πόλης.

Αργότερα, ως INXS, με οδηγό τον πολυδιάστατο ήχο τους και την επιβλητική παρουσία του χαρισματικού τραγουδιστή τους, Michael Hutchence (πέθανε από overdose το 1997 σε ηλικία 37 ετών), σημείωσαν παγκόσμια επιτυχία, με πολλά κομμάτια τους να φιγουράρουν στα charts πολλών χωρών και εκτός Αυστραλίας, τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Ακόμα κι αν δεν σας λέει κάτι το όνομά τους, σίγουρα θα έχετε ακούσει κομμάτια τους, όπως τα ‘Need You Tonight’, ‘Suicide Blonde’, ‘Disappear’, ‘Mystify’ και ‘Never Tear Us Apart’.


Pantera / Damageplan

Pantera

Αναμφίβολα, ένας από τους πιο αναπάντεχους και άδικους θανάτους μουσικών, είναι αυτός του Dimebag Darrell.

Ο κιθαρίστας των Pantera, έπεσε νεκρός (μαζί με 4 ακόμη άτομα) από πυροβολισμούς την ώρα που βρισκόταν στη σκηνή, σε club του Columbus στο Ohio.

Μαζί του, εκείνη τη μαύρη για τη μουσική βραδιά της 8ης Δεκεμβρίου του 2004, ήταν και ο μεγαλύτερος αδερφός του και ντράμερ, Vinnie Paul, και μαζί εμφανίζονταν ως Damageplan, το συγκρότημα που σχημάτισαν όταν άφησαν πίσω τους τους Pantera τους οποίους επίσης είχαν ιδρύσει μαζί, το 1981.


30 Seconds To Mars

30 Seconds To Mars

Για το μουσικό και υποκριτικό ταλέντο του χαμαιλέοντα Jared Leto τα έχουμε ξαναπεί αρκετές φορές… Ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Shannon, αν και δεν τόσο πολύπλευρα ταλαντούχος όπως ο Jared, είναι μια χαρά μουσικός.

Το εκρηκτικό του στυλ πίσω από το drumkit, δίνει την απαραίτητη ενέργεια πίσω από την ήρεμη δύναμη του Jared στα live shows των 30 Seconds To Mars, κάτι που ΔΕΝ είδαμε από κοντά στην συναυλία των Thirty στο TerraVibe, αφού ο Shannimal ταλαιπωρούταν από ένα πρόβλημα υγείας. Next time!


Arcade Fire

Arcade Fire

Στους πολυμελείς Arcade Fire, έχουμε μία ακόμη ιδιαιτερότητα, αφού στο συγκρότημα, εκτός από τον μικρότερο αδερφό του frontman Win Butler, Will (και οι δύο είναι πολυοργανοπαίκτες), συμμετέχει και η σύζυγος του Win Butler, Régine Chassagne.

Οι Καναδοί, που φέτος βρέθηκαν σε περιοδεία, κλείνουν 15 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στη δισκογραφία και τα δύο πιο πρόσφατα άλμπουμ τους, ‘Reflektor’ και ‘The Suburbs’, είναι δύο από τα πιο δοξασμένα και πολυβραβευμένα της alternative rock των τελευταίων ετών. Από ό,τι φαίνεται η οικογενειακή υπόθεση τους πάει.


The Beach Boys

The Beach Boys

Τον Brian Wilson τον ξέρετε… Ο ιδρυτής των Beach Boys, μίας μπάντας-ορόσημο του California Sound και του surf rock των ’60s, ξεκίνησε το θρυλικό γκρουπ μαζί με τους αδερφούς του, Dennis και Carl Wilson, αλλά και τον ξάδερφό τους, Mike Love, μεταξύ άλλων.

Οι αγνοί ύμνοι των Beach Boys για την νεανικότητα, τα αυτοκίνητα, τις παραλίες και το surfing της California, δεν ξεχάστηκαν ποτέ, με τον πειραματισμό και τις πρωτοποριακές ενορχηστρώσεις και μελωδίες τους σε κλασικά άλμπουμ τους, όπως το ‘Pet Sounds’, να μνημονεύονται για την επιδραστικότητά τους και τους Beach Boys να θεωρούνται μία από τις πιο δημοφιλείς boy bands ever.

Δυστυχώς, ο Dennis Wilson πέθανε από πνιγμό το 1983 (τραγική ειρωνεία το ότι ήταν ο μοναδικός πραγματικός surfer της μπάντας), ενώ και ο Carl έφυγε νικημένος από τον καρκίνο το 1998.

Επίσης, μια που το έφερε η κουβέντα, αν αγαπάς τους Beach Boys, πρέπει να δεις και αυτό.


Van Halen

Van Halen

Ένα από τα πιο επιτυχημένα δίδυμα που θα βρούμε σε rock συγκροτήματα, είναι αυτό των Eddie (κιθάρα) και Alex Van Halen (ντραμς).

Με έδρα την Pasadena της California, δημιούργησαν τους Van Halen το 1972, και από τότε ξεκίνησαν μία ξέφρενη δισκογραφική και συναυλιακή πορεία.

Μεγαλούργησαν με τον David Lee Roth στο μικρόφωνο και τα πήγαν περίφημα και με τον Sammy Hagar (πριν επανενωθούν αργότερα και με τους δύο), ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως παραμένουν ένα από τα πέντε group που μπορούν να καυχιούνται για δύο ή περισσότερους δίσκους με πάνω από 10 εκ. πωλήσεις στην Αμερική (συνολικά, ξεπερνούν τις 80 εκ. πωλήσεις).

Η οικογενειακή παράδοση συνεχίζεται, με τον 25χρονο γιο του Eddie (και ανιψιό του Alex), Wolfgang, να είναι εδώ και δέκα χρόνια ο μπασίστας των Van Halen!


Kings Of Leon

Kings Of Leon

Θέλεις να παίξεις μουσική στους Kings Of Leon;

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ονομάζεσαι Followill, αφού μέλη της αμερικανικής ροκ μπάντας, είναι οι τρεις αδερφοί Followill (Caleb, Nathan και Jared) και το ξαδερφάκι τους, Matthew Followill.

Ορμώμενοι από το Nashville του Tennessee, οι Kings Of Leon, χρειάστηκε να κυκλοφορήσουν τρεις δισκογραφικές δουλειές, μέχρι να έρθει το Only by the Night’ του 2008 (με singles όπως τα ‘Sex Is On Fire’ και ‘Use Somebody’) για να αποτελέσει το highlight της δισκογραφίας τους.

Quiz: Βρείτε τον ξάδερφο στην παραπάνω φωτογραφία.


Heart

Heart

Οι μοναδικές αδερφές της λίστας μας (αυτό ακούστηκε λίγο περίεργο…) είναι οι Heart.

Οι αξιέπαινες κυρίες Ann και Nancy Wilson κατάφεραν να αφήσουν το δικό τους στίγμα σε μία ανδροκρατούμενη rock.

Η τραγουδίστρια, Ann, είναι κατά 4 χρόνια μεγαλύτερη από την αδερφή της, Nancy, που παίζει κιθάρα, και οι δύο τους, μαζί με τους bandmates τους που εναλλάσσονται από την ίδρυσή τους και μετά (1973), έχουν στο παλμαρέ τους μία αξιοζήλευτη και ομοιόμορφα κατανεμημένη δισκογραφία, με περισσότερους από 15 δίσκους.

Εκτός από την εμπορική τους επιτυχία, μπήκαν και στο πάνθεον της ροκ πριν από 3 χρόνια, ενώ ένα χρόνο πριν από αυτό, έκαναν τον Robert Plant να δακρύσει με τη live διασκευή τους στο ‘Stairway To Heaven, σε μία tribute συναυλία για τους Led Zeppelin. Μπράβο τους.


The Kinks

The Kinks

Τα υποτιμημένα ξαδερφάκια των Beatles και των Stones, είναι επίσης εδώ.

Ray και Dave Davies, με τρία χρόνια να τους χωρίζουν, αν και δεν είχαν ποτέ την ιδανική αδελφική σχέση, με το μοναδικό ταλέντο τους ως κιθαρίστες, τραγουδιστές και τραγουδοποιοί, οδήγησαν τους Kinks σε μία σειρά από επιτυχίες για πολλά χρόνια, αφού πρώτα βρέθηκαν στο επίκεντρο της Βρετανικής Εισβολής των ’60s.

Classic μπάντα με πολύ ξεχωριστό έργο-καθρέφτη της βρετανικής κουλτούρας. Οι Kinks δεν θεωρούνται άδικα μία από τις πιο επιδραστικές του είδους.

Μάλιστα, σχετικά πρόσφατα τα δύο αδέρφια επανενώθηκαν και πάλι στη σκηνή, μετά από 20 και πλέον χρόνια!


Creedence Clearwater Revival

CCR (Creedence Clearwater Revival)

Αν και πολλές φορές τους ξεχνάμε όταν μιλάμε για κορυφαία classic rock συγκροτήματα, οι CCR άφησαν εποχή.

Με ήχο και στίχους απευθείας από τους βάλτους και τις λίμνες του αμερικανικού νότου (αν και… Καλιφορνέζοι), πιάνοντας και σοβαρή θεματολογία (βλέπε το αντιπολεμικό classic ‘Fortunate Son’) και οδηγούμενοι από την ακατέργαστα αγνή φωνή του John Fogerty, ο οποίος ήταν και ο βασικός κιθαρίστας και δημιουργός των τραγουδιών των CCR, πάντρεψαν τέλεια την Southern Rock με την Americana, και σήμερα δικαίως είναι μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες στις Η.Π.Α. και όχι μόνο.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε πως έπαιξαν και στο θρυλικό Woodstock του ’69.

Για να μην ξεχνιόμαστε όμως, εκτός από τον John Fogerty, στη μπάντα υπήρχε και ο μεγαλύτερος αδερφός του, Tom (πέθανε το 1990 από AIDS), ως κιθαρίστας, πριν αποχωρήσει λόγω της προβληματικής σχέσης τους, έναν χρόνο πριν από τη διάλυσή τους, με τον John έπειτα να ακολουθεί σόλο καριέρα, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα.

Βλέποντας πάντως το πόσο πολλά κομμάτια τους είναι είναι διαχρονικά και το πόσο λίγο καιρό έμειναν ενεργοί (1967-1972), καταλαβαίνουμε πως δύσκολα θα βρούμε πολλές μπάντες που αναλογικά να άφησαν τέτοια παρακαταθήκη σε τόσο λίγο χρόνο.


Radiohead

Radiohead

Σε μία ούτως ή άλλως ήσυχη, εκτός δισκογραφίας, μπάντα όπως είναι οι Radiohead και με τον ιδιοφυή Thom Yorke να τραβάει συνήθως τα περισσότερα βλέμματα, πέρα από τους fans, λίγοι γνωρίζουν πως και εδώ έχουμε αδερφάκια.

Οι Βρετανοί έχουν στις τάξεις τους, τους αδερφούς Jonny και Colin Greenwood. Και οι δύο, εξαιρετικοί μουσικοί.

Ο Jonny είναι ένας άνθρωπος στο σώμα του οποίου κατοικούν πολλοί διαφορετικοί μουσικοί και είναι ίσως η κρυφή δύναμη των Radiohead, ως ο βασικός κιθαρίστας και πληκτράς τους, με ιδιαίτερη έφεση στα ηλεκτρονικά πειράγματα (όπως και ο Thom άλλωστε) που όλοι ξέρουμε πόσο αγάπησαν και καθιέρωσαν οι Radiohead στον ήχο τους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Jonny τα τελευταία χρόνια υπογράφει και βραβευμένα scores ταινιών.

Όμως και ο Big Brother, Colin, είναι ο άνθρωπος πίσω από το υπνωτικό, παρανοϊκό μπάσο που ακούμε σε πολλά κομμάτια των Radiohead και επίσης συνυπογράφει το ηλεκτρονικό μέρος του ήχου τους.

Ένα μεγαλοπρεπές μπράβο στην οικογένεια Greenwood, που μπορεί να υπερηφανεύεται για τα 2/5 των “Pink Floyd της γενιάς τους”.


Oasis

Oasis
Oasis

Μία σχέση μίσους και… μίσους. Τα καλά, λιγομίλητα και γεμάτα μετριοφροσύνη παιδιά της λίστας μας.

Οι Gallaghers… Noel και Liam ή Liam και Noel, όπως λέμε Tom & Jerry ή Itchy & Scratchy. Άλλωστε αυτά τα αδέρφια πλακώνονται και στην πραγματικότητα…

Οι Oasis σχηματίστηκαν το 1991 με αρχικό όνομα the Rain και χωρίς τον Noel στο line-up τους, και όλοι ξέρουμε πού έφτασαν μετέπειτα…

Αμέτρητες επιτυχίες, άλμπουμ που είναι πλέον κλασικά και μεγάλη αναγνώριση για μία από τις κορυφαίες μπάντες των ’90s και μία από τις πιο αγαπημένες των Βρετανών. Από την άλλη πλευρά, εκτός μουσικής, υπήρχαν πάντα τα καμώματά τους, οι δηλώσεις τους και η, αρρωστημένων διαστάσεων, κόντρα με τους Blur για την πρωτοκαθεδρία στην Britpop, που τους έκαναν πρωτοσέλιδο των tabloids δεκάδες φορές.

Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για ένα δυνατό πακέτο περιβόητων rockstars, που εγγυάται την υστεροφημία των Oasis, είτε επανενωθούν κάποτε, είτε όχι…

Πάντως, ακόμα και σήμερα, επτά χρόνια μετά από την διάλυσή τους, οι αδερφοί Gallagher ευτυχώς φροντίζουν και οι δύο με τις ατάκες τους (ο Noel συνεχίζει και με τη μουσική του), να μας υπενθυμίζουν το πόσο απολαυστικοί και αυθόρμητοι cocky bastards είναι…

Ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Ξέρατε ότι υπάρχει και τρίτος αδερφός Gallagher;


AC/DC

AC/DC

Malcolm και Angus Young.

Δύο αδέρφια που για μια ολόκληρη ζωή ρόκαραν ο ένας δίπλα στον άλλο, γεμίζοντας στάδια σε όλον τον κόσμο και γνωρίζοντας την τεράστια επιτυχία που ονειρεύεται κάθε stadium rock μπάντα.

Οι δύο τους ίδρυσαν τους AC/DC το 1973 και, μέχρι το 2014 που ο Malcolm αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά τη διάγνωση άνοιας, έμειναν αχώριστοι πάνω στη σκηνή διευθύνοντας τις κιθάρες των AC/DC και βλέποντας πολλούς μουσικούς να έρχονται και να φεύγουν από το συγκρότημα, για περισσότερα από 40 χρόνια.

Όπως είχε δηλώσει ο Angus για τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του:

«Είναι μεγάλη έμπνευση για ‘μένα. Με κρατάει στα πόδια μου. Ξέρω πως αν μπορώ να τον κάνω να νιώσει ευχάριστα, θα κάνω και τον κόσμο…».

Πάντως το rock ‘n’ roll φαίνεται πως κυλάει στο αίμα της οικογένειας Young, αφού τη θέση του Malcolm κάλυψε ο ανιψιός του, Stevie Young, ενώ δύο ακόμη από τα πολλά αδέρφια των Angus και Malcolm, οι Alexander και George Young, υπήρξαν μουσικοί, με τον δεύτερο από τους δύο να έχει υπάρξει μέλος των The Easybeats.


Ελληνική συμμετοχή: Brothers

Brothers

Αδέρφια όνομα και πράγμα! Επειδή μπάντα με τέσσερα αδέρφια δεν είδαμε παραπάνω (αν και οι Kings Of Leon πλησίασαν), η απάντηση έρχεται από τη χώρα μας, με τους Βασίλη, Κοσμά, Ντάμιαν και Ηλία Αρωνίδη, να συνθέτουν τους… Brothers.

Παίζουν alternative/indie rock και πριν από πέντε χρόνια, άνοιξαν τη συναυλία των Bon Jovi στην Αθήνα.


Αστικός μύθος: The White Stripes

The White Stripes

Jack White και Meg White.

Για κάμποσα χρόνια κατάφεραν να πείσουν ολόκληρο τον κόσμο πως είναι αδέρφια, με σκοπό να κρύψουν τη σχέση τους.

Μέχρι που το 2001 ο αστυνόμος Ακουαφόρτες ανακάλυψε πως οι John Anthony Gillis (Jack White) και η Megan Martha White ήταν ζευγάρι, αφού είχαν παντρευτεί το 1996 και χωρίσει το 2000, πριν ακόμη οι White Stripes κυκλοφορήσουν το ‘White Blood Cells’ που τους έκανε ευρέως γνωστούς.

Βέβαια, ακόμη κι αν έχουν περάσει πολλά χρόνια και οι δρόμοι των Jack και Meg έχουν χωρίσει, δεν είναι λίγος ο κόσμος που ακόμη μπερδεύεται σχετικά με την σχέση των δύο πρώην bandmates από το Detroit.

Πριν διαλυθούν το 2011, μας άφησαν έξι άλμπουμ και πολλά hits (από τα οποία κέρδισαν τέσσερα Grammys), και από τότε και μετά, ο Jack ακολουθεί σόλο καριέρα και μας απασχολεί συχνά πυκνά με τα κατορθώματα της δισκογραφικής του, Third Man Records, σε αντίθεση με την Meg White που άφησε τα drumsticks της και έχει χαθεί από τον μουσικό χάρτη.


Και μερικά ακόμα…

Όπως καταλαβαίνετε, η λίστα με τις μπάντες που έχουν δύο ή περισσότερα αδέρφια στο σχήμα τους, είναι πραγματικά ατελείωτη…

Για παράδειγμα, δεν μιλήσαμε για τους Jackson 5 – την μπάντα του Michael Jackson και των τεσσάρων αδερφών του.

Οι Jackson 5 κέρδισαν τον κόσμο, με τις χορευτικές τους φιγούρες, τα afro μαλλιά τους και τις αξιολάτρευτες προσωπικότητές τους.

Και ας μην ξεχνάμε ότι αποτέλεσαν το έναυσμα της λαμπρής καριέρας του Βασιλιά της Pop. Ακολουθούν εδώ, μερικά ακόμα αναγνωρισμένα γκρουπς με bandmates-αδέρφια, τα οποία συναντήσαμε στην αναζήτησή μας για το Top 20:

Spandau Ballet, The Stooges, Dire StraitsDevoSly and the Family StoneThe MaccabeesHAIMThe Everly Brothers, Black CrowesJonas BrothersSister SledgePointer SistersSparksTeagan and SaraNew Kids On The Block, Savatage, Nickelback, Anathema, Greta Van Fleet, Art of AnarchySepultura και Cavalera Conspiracy, The Darkness, Highly Suspect και Gojira.

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Σχετικά Άρθρα: