Search
Close this search box.
Bruce Springsteen: 10 κορυφαία κομμάτια του

Bruce Springsteen: 10 κορυφαία κομμάτια του

Ένα αφιέρωμα σε 10 από τα πολλά, κορυφαία τραγούδια του Bruce Springsteen, ενός από τους κορυφαίους performer που γνώρισε ποτέ η μουσική.
Bruce Springsteen
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen…

Μία καριέρα με πολυάριθμες επιτυχίες και ένα φανατικό κοινό το οποίο δεν σταματά να τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, είναι κάποιοι απ’ τους λόγους που ο Bruce Springsteen δικαίως κατέχει μία σημαντική θέση στο κάδρο με τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες της κλασικής ροκ.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε νεαρή ηλικία, αφού άκουσε ζωντανά τον Elvis Presley σε μια συναυλία του, το 1956.

Στα 18 του χρόνια, όταν κλήθηκε να πολεμήσει στον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Springsteen ανάρρωνε ακόμη από ένα ατύχημα που είχε με μοτοσικλέτα και όπως δήλωσε αργότερα σε μια συνέντευξή του:

Όταν πήρα το λεωφορείο για να πάω να πάρω τις εξετάσεις, σκέφτηκα ένα πράγμα, δεν πάω.

Ο τραυματισμός του σε συνδυασμό με την ανάρμοστη συμπεριφορά που είχε επιδείξει, τον απάλλαξαν από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

Το 1972 ο Bruce Springsteen υπέγραψε συμβόλαιο με την Columbia Records με τη βοήθεια του John Hammond και σχημάτισε την E Street Band κι έκτοτε έχει πουλήσει πάνω από 64 εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 120 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο.

Η προσωπική του ζωή έχει απασχολήσει ελάχιστα τον Τύπο, αφού πρόκειται για τις πλέον διακριτικές φιγούρες της μουσικής βιομηχανίας.

Με αφορμή τη μεγάλη επιστροφή του αφεντικού και τα γενέθλιά του, επιλέξαμε 10 κορυφαία κομμάτια του.

10. Βadlands

Ξεκινάμε μ’ αυτό, αφού είναι το κομμάτι με το οποίο επιλέγει κι ο ίδιος να ανοίγει τις συναυλίες του κι ένα από τα αγαπημένα του κοινού στην Αμερική.

To τραγούδι ‘Badlands’ συμπεριλήφθηκε στον δίσκο με τίτλοDarkness on the Edge of Town’ που κυκλοφόρησε το 1978, ένα άλμπουμ με rock ‘n’ roll επιρροές, το οποίο αν και δεν περιείχε πολλά singles, κατάφερε να μείνει στα charts για 97 εβδομάδες.

9. Dancing In The Dark

Από τα πιο επιτυχημένα singles του Bruce Springsteen είναι το κομμάτι ‘Dancing In The Dark’. Θεωρείται από τα πιο pop κομμάτια του και από τα πιο αγαπημένα του κοινού.

Μετά την κυκλοφορία του μάλιστα γύρισε ένα βίντεο στο οποίο χορεύει με την 20χρονη τότε Courteney Cox (Monica από τα ‘Φιλαράκια), ενώ το τραγούδι παρέμεινε 4 εβδομάδες στο Billboard Hot 100.

Bruce Springsteen - Dancing In the Dark (Official Video)

8. The River

Το ‘Τhe River’ από το ομώνυμο studio album του κατάφερε να γίνει επιτυχία μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Το άλμπουμ βρίσκετα μέσα στα 500 καλύτερα όλων των εποχών, σύμφωνα με το Rolling Stone.

Bruce Springsteen - The River (The River Tour, Tempe 1980)

7. Streets Of Philadelphia

Το ‘Streets of Philadelphia’ γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τον ίδιο για την ταινία ‘Philadelphia’ (1993). Το κομμάτι απέσπασε 3 βραβεία Grammy, συμπεριλαμβανομένου αυτού για το Καλύτερο Rock Τραγούδι αλλά και Όσκαρ!

Bruce Springsteen - Streets of Philadelphia (Official Video)

6. Thunder Road

Το ‘Τhunder Road’ συμπεριλήφθηκε το 1975 στο άλμπουμ του ‘Born To Run’ που κυκλοφόρησε από την Columbia Records.

Στην Αμερική σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία και το περιοδικό Rolling Stone το έχει κατατάξει στο Νο.86 στη λίστα με τα 500 σπουδαιότερα τραγούδια όλων των εποχών.

 5. Born In The U.S.A

Ένας ύμνος για την Αμερική, όμως το κομμάτι κάθε άλλο παρά πατριωτισμό δείχνει, αν προσέξει κανείς τους στίχους του.

Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. (Official Video)

4. State Trooper

Ένα άλλο αγαπημένο τραγούδι του Springsteen είναι το ‘State Trooper’.

Το κομμάτι συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ με τίτλο ‘Nebraska’, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 1982 και περιείχε πιο folk rock δουλειές του.

Το 1996 κυκλοφόρησε το ‘The Lost Masters I: Alone in Colts Neck (The Complete Nebraska Session)’, ένα άλμπουμ που περιελάμβανε accoustic demos και bonus tracks, και το οποίο επιμελήθηκε μόνος του με low-tech εξοπλισμό.

3. Atlantic City

Το ‘Antlantic City’ κυκλοφόρησε το 1982 από το άλμπουμ με τίτλο ‘Νebraska’. Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας στην Αμερική, απεικονίζει την τάση φυγής ενός νεαρού ζευγαριού από το Atlantic City, του New Jersey, όμως δεν μένει μόνο εκεί.

Η εισαγωγή του κομματιού αναφέρεται στις μορφές βίας που συναντούσε κανείς σε περιοχές όπως είναι η Philadelphia.

Everything dies, baby, that’s a fact, but maybe everything that dies someday comes back.

Bruce Springsteen - Atlantic City

2. Tenth Avenue Freeze-Out

Το ‘Τenth Avenue Freeze-Out’ είναι το δεύτερο στη σειρά κομμάτι από τον δίσκο Born to Run’ και αφηγείται την ιστορία του της E Street Band.

Το single δεν ξεπέρασε το Νο.83 του Billboard Hot 100, παρ’ όλα αυτά έγινε μεγάλη επιτυχία στο ραδιόφωνο και αγαπήθηκε από τους fans.

Bruce Springsteen & The E Street Band - Tenth Avenue Freeze-Out (Live in New York City)

1. Βοrn To Run

Το ‘Βοrn To Run’ από τον ομώνυμο δίσκο θεωρείται ένα από τα καλύτερα κομμάτια που έχει γράψει ο Springsteen στη μουσική του σταδιοδρομία και κατέχει την 21η θέση ανάμεσα στα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών σύμφνωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

Bruce Springsteen - Born to Run (Acoustic)

Μετά από 52 ολόκληρα χρόνια από την παρθενική εμφάνιση του Boss, ο ίδιος και οι μουσικοί που τον πλαισιώνουν, συνεχίζουν να πραγματοποιούν συναυλίες ανά τον κόσμο, γεμίζοντας στάδια. Μάλιστα πρόσφατα ο Springsteen έσπασε το δικό του ρεκόρ σε συναυλία στην Αμερική, παίζοντας ζωντανά για σχεδόν τέσσερις ώρες συνεχόμενα!

Του ευχόμαστε να συνεχίσει για άλλα τόσα χρόνια.

Οι συναυλίες του προσελκύουν, μέχρι και μισό αιώνα μετά, μεγάλο πλήθος κοινού, αφού ο Bruce Springsteen φημίζεται για την ποιότητα και την αυθόρμητη σκηνική παρουσία που προσφέρει στις ζωντανές εμφανίσεις του.

Έχει πραγματοποιήσει ιστορικά live και αν μη τι άλλο επάνω στο stage αυτός και η μπάντα του περνάνε υπέροχα και φροντίζουν να το μεταφέρουν στο εκάστοτε κοινό. Κι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που οι συναυλίες του είναι sold-out μέχρι και σήμερα.

Ο άλλος είναι αυτή εδώ η φωτογραφία.

Bruce Springsteen
Bruce Springsteen

Bonus Track:

Bruce Springsteen - You Never Can Tell (Leipzig 7/7/13)


Bruce Springsteen, σε χρειαζόμαστε για πάντα!

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!