Search
Close this search box.
Όσα θέλεις να ξέρεις για το Defcon Festival 8

Όσα θέλεις να ξέρεις για το Defcon Festival 8

Το Defcon Fest επιστρέφει για 8η χρονιά!
DEFCON Festival An Club 2016
DEFCON Festival An Club 2016

Ένα από τα πολυαναμενόμενα φεστιβάλ για φέτος, το 8ο Defcon Fest επιστρέφει για 3 ημέρες στο ΑΝ Club. Πολλά εγχώρια συγκροτήματα θα βρεθούν στο stage του AN για ένα τριήμερο δυναμικό και rock, όπως πρέπει.


Ημέρα 1η

Συγκεκριμένα, η πρώτη μέρα ξεκινάει με τους με τους Bent by Sorrow, μια μπάντα που εδρεύει στην Αθήνα και σχηματίστηκε το 2012. Μετά το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ‘Same Crew, Different Sails…’ το 2013, ακολούθησε η πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο ‘Through fire and water’ και ξεκινάμε δυναμικά για την πρώτη μέρα του φεστιβάλ.

Bent by Sorrow ''Hope Against Hope''

Συνεχίζουμε με Fool In The Box κατευθείαν από το Seattle, ε την Αθήνα, με επιρροές progressive rock και alternative rock, κατάφεραν να ξεχωρίσουν (τι μπαντάρα είναι αυτή). Φέτος τον Ιανουάριο κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο τους άλμπουμ που πρέπει να ακούσετε!

Fool In The Box (Full Album)

Ακολουθούν οι 10 Code. To album τους με τίτλο ‘Swiftlets’ κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο και είναι η απόδειξη ότι η ελληνική grunge σκηνή όχι απλά υφίσταται αλλά έχει και κάτι να μας πει!

10 Code - Love to Lose (Official Audio)

Πριν το τέλος θα εμφανιστούν στη σκηνή οι One Man Drop oι οποίοι σχηματίστηκαν τον Απρίλιο του 2014, αρχικά ως project, για να εξελιχθούν τελικά σε μπάντα. Το ομώνυμο ντεμπούτο LP του συγκροτήματος κυκλοφόρησε από την Urban Sounds το 2015. Πειραματιζόμενοι σε διάφορα είδη όπως shoegaze και psych rock με μελωδικές συνθέσεις και εκφραστικότητα, σε προκαλούν να τους ακολουθήσεις στο μουσικό τους ταξίδι.

ONE MAN DROP - Just Me

Το βράδυ κλείνει με headliners τους The Noise Figures, ένα psych rock και garage ντουέτο, αποτελούμενο από τους Γιώργο Νίκα (τύμπανα-φωνή) και Στάμο Μπάμπαρη (κιθάρα-φωνή) με έδρα την Αθήνα. Το ομώνυμο πρώτο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2013 και ακολούθησε το ‘Aphelion’ το 2015 μέσω της Inner Ear Records.

The Noise Figures - Turn Off The Lights


Ημέρα 2η

To Σάββατο τη σκηνή του ΑΝ Club θα επισκεφθούν οι The Mound, ο ήχος των οποίων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί heavy rock με stoner στοιχεία, με πολλά live στο ενεργητικό τους και ένα ΕP που κυκλοφόρησε μέσα στο 2016 – αξίζει να τους ψάξετε.

The Mound - Eye for an Eye

Στη συνέχεια εμφανίζονται οι Hypnotic Nausea. Ξεκίνησαν το 2013 από το Αγρίνιο και ο ήχος τους αποτελεί μια μίξη post rock, stoner και ψυχεδέλεια. Πειραματίζονται με ηλεκτρονικά και χρησιμοποιούν samples. Το άλμπουμ τους με τίτλο ‘Hypnosis’ κυκλοφόρησε το 2015 σε παραγωγή των ίδιων και είναι υπνωτικά καθηλωτικό.

Hypnotic Nausea | Revival Experience

Ακολουθούν οι Green Yeti, αυτά τα πράσινα τέρατα της doom και stoner rock, εμφανώς επηρεασμένοι από τον ήχο των Electric Wizard, μας θυμίζουν κάτι βαρύ και σκοτεινό και το live αναμένεται πολύ δυνατό.

Κάτι πάει πολύ καλά με την ελληνική σκηνή τα τελευταία χρόνια ε; Οι ανερχόμενοι Instant Boner με το ολοκαίνουριο EP που φέρει τον τίτλο ‘Outburst’, να έχει ταράξει τα ελληνικά μουσικά ύδατα, σαξόφωνο και jazz στοιχεία και επιρροές από 60’s ψυχεδελική ροκ. Να πούμε κι ένα μπράβο στη διοργάνωση για τις επιλογές.

Instant Boner - Falling Stars

Συνέντευξη Instant Boner: «Όποιος θέλει μπορεί να κάνει τον κόσμο να τον εκτιμήσει»


Τελευταίοι εμφανίζονται οι Naxatras από τη Θεσσαλονίκη με psychedelic rock και νέο άλμπουμ στις αποσκευές τους, ολοκληρώνουν το πιο ψυχεδελικό και ταξιδιάρικο βράδυ του φεστιβάλ!

Naxatras "Sisters Of The Sun"

Συνέντευξη Naxatras: «Η ψυχεδέλεια είναι μια αντίθεση στο mainstream rock των εταιρειών»


Ημέρα 3η

Την τελευταία ημέρα στη σκηνή εμφανίζονται οι Contra Limit, ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2008 στη Σύρο. Τέσσερις φοιτητές συναντήθηκαν και στην πορεία έγιναν φίλοι, η μουσική τους είναι ένα σύμπλεγμα heavy rock, δυνατό μπάσο και groovy στοιχεία, έχουν ήδη ένα άλμπουμ στο ενεργητικό τους και αναμένουμε να ακούσουμε και τα επόμενα.

Contra Limit- Busted Game (Official Music Video)

Ακολουθούν οι NARCOSIS με εμφανείς επιρροές από Nirvana και Kyuss και με το grunge στοιχείο να ξεχωρίζει σχεδόν σε κάθε τους κομμάτι.

Narcosis - Road To Infinity

Και φτάνουμε στους 45Rats. Ατόφιο rock ‘n’ roll με αναφορές στα blues και καθαρά riffs, ένα πολλά υποσχόμενο συγκρότημα στην instrumental rock σκηνή. Με την απουσία ή την προσθήκη φωνητικών, όπου χρειάζεται, το άλμπουμ ‘Electric’ κυκλοφόρησε το 2013, απέσπασε εξαιρετικά σχόλια κι έχουν μοιραστεί τη σκηνή σημαντικών φεστιβάλ με ονόματα όπως οι Samsara Blues Experiment και Radio Moscow.

45RATS - Happening

Yellow Devil Sauce, ξεκίνησαν το 1999 με αφετηρία την Αθήνα και προφανώς δεν χρειάζονται συστάσεις, η μουσική τους ,όπως την χαρακτηρίζουν κι οι ίδιοι, “είναι alternative metal το οποίο μπολιάζει με το ’90s πνεύμα”, έχουν αποδείξει πόσο αγαπούν τα live και σ’ αυτή τη φάση προετοιμάζουν το νέο τους άλμπουμ.

Yellow Devil Sauce,, "Dark Amber"

Το παζλ της τελευταίας ημέρας του φεστιβάλ συμπληρώνεται από τους Skull & dawn, ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1999 στην Αθήνα. Αμερικάνικος western rock και metal ήχος, σαν soundtrack σε ταινία του Tarantino, κάνει τους Skull & dawn την ιδανικότερη επιλογή για να ξορκίσουμε το κακό και να κλείσει το βράδυ όμορφα.

Skull & dawn Voodoo Train


Ακολουθεί Δελτίο Τύπου

Το Defcon Fest επιστρέφει για όγδοη χρονιά!

Οι The Noise Figures, Naxatras, Skull & dawn, Yellow Devil Sauce, One Man Drop και δέκα ακόμη σχήματα, ανεβαίνουν στη σκηνή του ιστορικού AN club ‘official’ για τρεις ημέρες έντασης, θορύβου και rock’n’roll!

Στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 & 2 Οκτωβρίου στο An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια).

Line-up:

Ημέρα 1η (Παρασκευή 30.09.16):
The Noise Figures
One Man Drop
10 Code
Fool in The Box
Bent by Sorrow

Ημέρα 2η (Σάββατο 01.10.16):
Naxatras
Instant Boner
Green Yeti
Hypnotic Nausea
The Mound

Ημέρα 3η (Κυριακή 02.10.16):
Skull & dawn
Yellow Devil Sauce
45Rats
NARCOSIS
Contra Limit


Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στα παρακάτω σημεία:

Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)
The Lab t-shirts Athens (Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3825805)
Syd Records (Πρωτογένους 13, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)

H τιμή του εισιτηρίου για την κάθε ημέρα έχει διαμορφωθεί στα 6€. Περισσότερες πληροφορίες στις επίσημες σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook:

Facebook Page | Facebook Event

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!