Search
Close this search box.
John Garcia – The Coyote Who Spoke In Tongues

John Garcia – The Coyote Who Spoke In Tongues

Ακούσαμε τον νέο acoustic δίσκο του John Garcia.
John Garcia - ‘The Coyote Who Spoke In Tongues’

Ο νέος acoustic δίσκος του John Garcia με τίτλο ‘The Coyote Who Spoke In Tongues’ κυκλοφόρησε στις 27 Ιανουαρίου 2017 από την Napalm Records. Όλοι λίγο πολύ έχετε αράξει με φίλους ή μη και μια κιθάρα, σε μια παραλία, στη μέση του πουθενά ή οπουδήποτε. Αυτό το συναίσθημα σου αφήνει ο νέος δίσκος του πρώην frontman των KyussUnida και Slo Burn. Μία νοσταλγική διάθεση και την αίσθηση ότι είσαι κάπου εκεί δίπλα (στην παραλία) κατά την ηχογράφηση και ο Garcia είναι ο τύπος με την κιθάρα. Ο δίσκος είναι -ό,τι καλύτερο- για road trip, camping, βόλτα με καρότσα, παρέα με τον πρωινό καφέ ή για να σου κρατήσει συντροφιά πριν τον ύπνο. Πρόκειται για τη δεύτερη solo δουλειά του John Garcia, μετά το ομότιτλο (όχι και τόσο επιτυχημένο) άλμπουμ του 2014, στην οποία πλαισιώνεται από τους μουσικούς Ehren Groban (κιθάρα), Mike Pygmie (μπάσο) και Greg Saenz (κρουστά). Η παραγωγή έγινε από τους Steve Feldman και Robbie Waldman και το mastering από τον Gene Grimaldi στα Oasis Mastering, στην Καλιφόρνια.

Ξεκινάει με το ‘Kylie’, που είναι το πρώτο κομμάτι που δημοσιεύθηκε από τον δίσκο και ως πρώτο δείγμα από τη solo δουλειά του John Garcia, κινείται σε ικανοποιητικά πλαίσια και πρόκειται για ένα από τα πιο δυναμικά του δίσκου. Η μουσική και οι στίχοι έχουν κάτι από το παλιό “keep it simple” στυλ γραψίματος του Garcia. Το παγανιστικό video έγινε σε σκηνοθεσία του Douglas Quill.

JOHN GARCIA - Kylie (Official Video) | Napalm Records

Συνεχίζει με το ‘Green Machine’ που συμπεριλήφθηκε στο ‘Blues for the Red Sun’ του 1992. Ναι, η «πράσινη μηχανή» των Kyuss έγινε αρνάκι, με όμορφες συγχορδίες και πιο «ευάλωτη» από ποτέ. Δεν ξέρω αν ήθελε να πετύχει κάτι μ’ αυτό ο Garcia. Ας κρίνουν οι πιο ειδικοί.

I’ve got a war inside my head
It’s got to set your soul free
I’ve got a veil inside my head
A wheel of understanding

Το ‘Give Me 250 mL’ είναι το δεύτερο κομμάτι που δημοσιεύθηκε από το νέο άλμπουμ. Δυναμικό το κομμάτι, ακούς την κάθε λεπτομέρεια στην bluesy κιθάρα και τα φωνητικά του Garcia σε όλη την απλότητα και το μεγαλείο τους.

JOHN GARCIA - Give Me 250ml (Official Lyric Video) | Napalm Records

Το ‘The Hollingsworth Session’ με το διακριτικό πιάνο που έρχεται και αγκαλιάζεται απ’ τη φωνή του Garcia, καταφέρνει, με ένα μέτριο ρεφρέν σε σχέση με την εισαγωγή και τα περαιτέρω, να σε κερδίσει. Υπέροχο κλείσιμο. Και φτάνοντας στο ‘Space Cadet’, άμα σας ξενίσει η εισαγωγή, δεν είναι τίποτα, πιείτε λίγο νεράκι και χαλαρώστε απολαμβάνοντας τη συνέχεια. Τεράστια ενέργεια αυτό το κομμάτι όπως και να το ακούσεις. Δυναμική κιθάρα, ημιμέτρια εκδοχή σε σχέση με την αρχική εκτέλεση, αλλά έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Η αγαπημένη και ευαίσθητη γαρδένια (όχι του Τερλέγκα), στο φυσικό της περιβάλλον. Το να ακούς το ‘Gardenia’ από το σκληροπυρηνικό Welcome to Sky Valley’ των Kyuss, ένα από τα αγαπημένα των φανατικών εκεί έξω και αναμφισβήτητα από τα πιο «σκληρά» τους, σε αυτήν την soft και λίγο country blues εκδοχή, σου δημιουργεί απίστευτο συναίσθημα! Ενώ έχει την ίδια μελωδία, ακούγεται τελείως διαφορετικό. Μου έλειψε λίγο το κλείσιμο με τις εκρήξεις του Garcia “Get back, get back the motherfucker, motherfucker, motherfucker…”, αλλά μας αποζημίωσε ήδη.

Hear a purrin’ motor
and she’s a burnin’ fuel
Push it over, baby
makin’ love (un)to you

Το ίδιο κατάφερε, και με μεγαλύτερη επιτυχία, στο ‘El Rodeo’, ένα κομμάτι που συμπεριλήφθηκε στο τρίτο και τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο ‘…And the Circus Leaves Town’. Δεν πρόκειται ακριβώς για διασκευή, αφού δεν απέχει και πάρα πολύ από το πρωτότυπο. Αλλά διαθέτει βιολιά, μπάσα, κρουστά και την ανεπιτήδευτα rock φωνάρα του Garcia. Τι άλλο θες;

And if you’re trying to ride for free
Rodeooo


…And the Circus Leaves Town: Ο τελευταίος δίσκος των Kyuss και η πορεία τους μέχρι τη διάλυση


Το κομμάτι ‘Argleben II’ είναι με κάποιο τρόπο η συνέχεια του ‘Argleben’, που το ακούσαμε στον πρώτο solo δίσκο του Garcia, το 2014. Η έκδοση του εδώ είναι βελτιωμένη, απόκοσμη και μετά βίας μοιάζει με την αρχική. Το τελευταίο κομμάτι με τίτλο ‘Court Order’ είναι το μοναδικό instrumental κι είναι ένα έπος. ΕΠΟΣ.

Το ‘The Coyote Who Spoke In Tongues’ είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι περίμενα. Ένας acoustic δίσκος με νέα κομμάτια και παλιά, στον οποίον ο Garcia αποτυπώνει όλη την αγάπη του για κλασικά κομμάτια των Kyuss, ερμηνεύοντάς τα με τον δικό του τρόπο, όπως πάντα έκανε άλλωστε, αλλά αυτή τη φορά η αδρεναλίνη των πελώριων riffs του Josh Homme και τα ασταμάτητα τύμπανα του Bjork μείνανε στην έρημο. Ο John Garcia επέστρεψε με «γυμνές» διαθέσεις, πιο βατός και συναισθηματικός από ποτέ, αλλά και πιο σίγουρος για τον εαυτό του και με πυγμή. Στον δίσκο συμπεριλαμβάνονται και δύο live κομμάτια, τα ‘The Boulevard’ (διασκευή του ‘The Blvd’ από τον δίσκο ‘John Garcia’ του ’14) και ‘Give Me 250 mL’.

Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ εδώ:

‘The Coyote Who Spoke In Tongues’ – Tracklist

1. Kylie
2. Green Machine
3. Give Me 250ml
4. The Hollingsworth Session
5. Space Cadet
6. Gardenia
7. El Rodeo
8. Argleben II
9. Court Order
10. The Boulevard (Live)
11. Give Me 250 mL (Live)

John Garcia - The Coyote Who Spoke In Tongues / Cover
John Garcia – ‘The Coyote Who Spoke In Tongues’ / Εξώφυλλο

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!