Search
Close this search box.
Αυτό που μισώ στην κιθάρα: 10 πασίγνωστοι κιθαρίστες απαντούν

Αυτό που μισώ στην κιθάρα: 10 πασίγνωστοι κιθαρίστες απαντούν

Όσα πρέπει να ξέρεις προτού ξεκινήσεις κιθάρα...

Ένα ακόμα ενδιαφέρον άρθρο συνεντεύξεων δημοσίευσε το MusicRadar, ζητώντας από κιθαρίστες παγκοσμίου βεληνεκούς να εξηγήσουν τι είναι αυτό που μισούν στο αγαπημένο τους όργανο.

Οι απαντήσεις τους είχαν πολύ ενδιαφέρον και σας τις μεταφέρουμε παρακάτω:

Joe Satriani: «Το να αλλάζω χορδές»

Μισώ το να αλλάζω χορδές. Έπρεπε να υπάρχει εφαρμογή στο iPhone που να το κάνει. Τις αλλάζω μόνο όταν φτάνω στο αμήν.

Πολλές φορές έχει τύχει να με ρωτήσουν οι τεχνικοί μου «γιατί ακούγεται τόσο αστεία η κιθάρα σου;» και εγώ τους απαντώ «τις έχω εδώ και τέσσερις μήνες και βαριόμουν να τις αλλάξω προτού παίξω το σόλο».


Ben Weinman (The Dillinger Escape Plan): «Τη σύνδεση και αποσύνδεση του εξοπλισμού»

Πραγματικά το χειρότερό μου είναι η σύνδεση και αποσύνδεση του εξοπλισμού, ειδικά όταν είμαστε σε περιοδεία και ο εξοπλισμός είναι νοικιασμένος.

Τουλάχιστον όταν περιοδεύουμε στις Η.Π.Α., ο εξοπλισμός είναι δικός μου, οπότε είναι πιο συμμαζεμένος.

THE DILLINGER ESCAPE PLAN - One of Us is the Killer (Official Music Video)


Brian ‘Head’ Welch (Korn): «Το μπλοκάκι ιδεών»

Το μπλοκάκι ιδεών απλά με ανατριχιάζει, με αγχώνει. Δεν αντέχω το να μπαίνω σε ένα δωμάτιο με άλλους μουσικούς και να δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε κάτι καλό. Και το μισώ εξίσου όταν είμαι μόνος στο σπίτι και δεν μου έρχεται τίποτα.

Πολλές φορές το παίρνω απόφαση ότι δεν είμαι σε θέση να δουλέψω και αποφασίζω να πάω για κανέναν περίπατο. Όταν γυρίζω, οι ιδέες έρχονται αβίαστα.


Marten Hagstrom (Meshuggah): «Τον εαυτό μου»

Εύκολο. Θα έλεγα ότι το χειρότερο πράγμα όταν παίζω κιθάρα είμαι… εγώ! Ξεκάθαρα. Θα ήθελα να ήμουν καλύτερος κιθαρίστας απ’ ό,τι είμαι αυτή τη στιγμή.

Πέρα απ’ οτιδήποτε άλλο για το οποίο παραπονιέμαι, όπως κατασκευαστικά λάθη ή την αλλεργία μου στο νικέλιο που με κάνει να αιμορραγώ πολλές φορές όταν παίζω, το μεγαλύτερό μου άγχος είμαι εγώ.

Μερικές φορές τα καταφέρνω, αλλά πολλές φορές δεν μπορώ να αποδώσω αυτό ακριβώς που θέλω.

Πολλές φορές δεν έχω καν χρόνο να προπονηθώ όσο πρέπει, έχουμε τόσες πολλές υποχρεώσεις!


Anders Nyström (Katatonia): «Το ότι νεότερος δεν εξασκήθηκα όσο θα έπρεπε»

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, θα πρέπει να πω ότι υπάρχουν κάποιες φορές που μετανιώνω για το ότι δεν χρησιμοποίησα αυτές τις 8 ώρες την ημέρα όταν ήμουν παιδί για να ικανοποιηθώ και να φτάσω σε ένα σημείο που θα έχω πάντα καλή τεχνική.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μαθαίνω ακόμα και που πιθανότατα θα έπρεπε να είχα μάθει από παλιά. Αυτή είναι η τελευταία φορά που το λέω γιατί τώρα θα λιώσω στην εξάσκηση!


John 5: «Τις πτήσεις με την κιθάρα»

Τα ταξίδια και οι πτήσεις στις οποίες έχεις μαζί την κιθάρα. Πολλές φορές δεν σε αφήνουν να βάλεις μέσα την κιθάρα ή σε κρατάνε στην αναμονή…

Αγαπώ πολύ και απολαμβάνω το επάγγελμά μου και θέλω ο εξοπλισμός μου να είναι παντού μαζί μου. Οπότε, το να είναι μαζί μου και να είναι σε καλή κατάσταση, είναι το μόνο που με απασχολεί.


Zakk Wylde: «Τον έρπη, τα αφροδίσια νοσήματα, τις μ…ψειρες και ακόμη και τη σύφιλη»

Έχω να πω ότι το χειρότερο πράγμα είναι ο έρπης, τα αφροδίσια νοσήματα, τις μ…ψειρες και ακόμη και η σύφιλη. Όλα αυτά τα πράγματα είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς και είναι πολύ ακριβό το να γίνεις καλά.

Αδερφέ, ξέχνα για λίγο πόσο εντυπωσιακός είναι ο εξοπλισμός σου και ας μιλήσουμε για φάρμακα! Είναι σαν να πηγαίνεις σε free party και να πηγαίνεις με την Julie την πόρνη της πόλης και μετά, δεν ξέρω τι, να κολλάς βλεννόρροια και σύφιλη. Είναι χάλια φίλε… χάλια!

Zakk Wylde
Zakk Wylde

Joe Duplantier (Gojira): «Όλο το τεχνικό κομμάτι»

Δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με εξοπλισμούς και τεχνικό κομμάτι. Απλά δώσε μου μια κιθάρα και θα παίξω! Δεν είμαι κάνας σπασίκλας που προσπαθεί να καταλάβει όλα αυτά τα πράγματα. Είναι πολύ στοιχειώδη. Πιστεύω πως είμαι κυρίως παραγωγός και όχι τόσο κιθαρίστας.

Βλέπω κιθαρίστες που είναι εθισμένοι με τον εξοπλισμό τους. Για μένα, όμως, όταν φτάνει η στιγμή να γράψουμε έναν δίσκο, απλά πάω από ‘δω κι από ‘κει ψάχνοντας την κιθάρα μου, για να πιάσω σύντομα δουλειά και να την υποτάξω!


Matt Heafy (Trivium): «Την προσπάθεια να μάθω κλασική κιθάρα»

Αυτή τη στιγμή, το χειρότερό μου είναι η προσπάθειά μου να μάθω κλασική κιθάρα. Με ζορίζουν τα πάντα. Και έχω αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο στη ζωή μου για να μάθω κιθάρα, που αγχώνομαι πολύ όταν δεν «τα πιάνω» γρήγορα.

Μάλλον, όμως, χρειάζομαι απλά περισσότερη υπομονή. Η κλασική κιθάρα είναι κάτι που πάντα ήθελα να μάθω. Απλά η αργή πρόοδός μου με αγχώνει.

Trivium - The Heart From Your Hate [OFFICIAL VIDEO]


Billy Gibbons (ZZ Top): «Όλα είναι τέλεια»

Στην αντίπερα όχθη, ο «μούσιας» των ZZ Top δεν βρίσκει κανένα απολύτως πρόβλημα:

Πιστεύω πως όλες οι πτυχές του να παίζεις κιθάρα είναι απολαυστικές.

Ειδικά από τότε που βρήκα τις χορδές ελαφρού περιτυπώματος (light-gauge strings) που λυγίζουν πιο εύκολα και σπάνε πιο δύσκολα. Απλά ανέβασε την ένταση και λύθηκαν όλα τα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!