Search
Close this search box.
Dendrites – Dendrites

Dendrites – Dendrites

Ακούσαμε το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ των Dendrites.
Dendrites - Dendrites / Εξώφυλλο
Dendrites - Dendrites / Εξώφυλλο

Οι Dendrites σχηματίστηκαν το 2013 στον Βόλο και τον Σεπτέμβρη του 2016 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο τους. Πρόκειται για μία τετραμελή μπάντα αποτελούμενη από τους Θανάση (φωνητικά, κιθάρα), τον Γιώργο (κιθάρα), τον Αλέκο (μπάσο) και τον Δημήτρη (τύμπανα). Ο ήχος τους είναι hard rock, λίγο στο αμερικάνικο στυλ, και συνδυάζει το stoner και τα σκληρά φωνητικά με την μελωδία και το groovy στοιχείο των 90s. Ο δίσκος περιλαμβάνει 10 κομμάτια σε southern, stoner rock και metal ύφος, την μουσική επιμέλεια και τους στίχους των οποίων ανέλαβαν όλα τα μέλη της μπάντας, ενώ το logo και το artwork του νέου τους δίσκου είναι δημιουργία του Γιώργου που ακούμε στην κιθάρα. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering του άλμπουμ έγινε στα Red Goat Studios από τον Θανάση (κιθάρα, φωνή) και ομολογουμένως για πρώτο εγχείρημα, πρόκειται για μία άκρως ολοκληρωμένη από συνθετικής άποψης, δισκογραφική δουλειά.

Ο δίσκος ξεκινάει με το ‘The Wheel’, ένα ατμοσφαιρικό stoner κομμάτι με εκρηκτικά τύμπανα και κιθάρα σε συνδυασμό με σκοτεινά φωνητικά και συνεχίζει με το ‘Breath’, πολύ groove-άτη κιθάρα και ωραίο stoner spirit καθ’ όλη την διάρκεια του κομματιού.

Dendrites - Breath (Official Audio)

Γενικά όλα τα τραγούδια είναι μικρής διάρκειας και στον δίσκο δε θα συναντήσει κανείς μακρόσυρτα solos, με τον ήχο να διαμορφώνεται διαφορετικά από κομμάτι σε κομμάτι και τις διάφορες μουσικές επιρροές της μπάντας να είναι εμφανείς. Το ‘How Many Times’ είναι επιθετικό, βαρύ και καταφέρνει να παντρέψει την σκηνή του Seattle με τις βαριές κιθάρες των Metallica, με αρκετή επιτυχία θα προσθέσω. Πολύ καλά φωνητικά by the way.

Dendrites - How Many Times (Official Audio)

Ακολουθεί το ‘Peace Of Mind’, ένα από τα καλύτερα κομμάτια του ‘Dendrites’, χτισμένο σε ένα συνεχόμενο μοτίβο, με ένα ενδιαφέρον σόλο κιθάρας για εισαγωγή που συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι να μπει το ‘Devilshead’. Διακρίνουμε μια θεατρικότητα, ενώ το stoner μπλέκεται άψογα με το southern rock. Το ‘Killer Smile Of A Marionette’ που ακολουθεί είναι αρκετά επιθετικό.

Hey, hey, I can’t get it out
my voice is trapped in a wooden mouth
my tongue is fake and my limbs are numb
my heart is beating like a drum

Τον περασμένο Οκτώβρη κυκλοφόρησε και το official clip της μπάντας για το κομμάτι ‘Whiskey Preachin’ Motherfucker’, ένα πιασάρικο και δυναμικό τραγούδι. Ακούστε το εδώ:

Dendrites - Whiskey Preachin' Motherf----r (Official Video)

Το ‘Tenterhook Blues’ φανερώνει ακόμα περισσότερο (και) την blues πλευρά του συγκροτήματος. Προτελευταίο κομμάτι του δίσκου, το ‘Sorethroats And Bottlenecks’ με πολύ ωραία μπότα και μπάσο. Ο δίσκος κλείνει με το ‘Hold On’, με καθαρότατο riff που μπαίνει απροκάλυπτα και δένει στη συνέχεια τόσο ωραία με τη φωνή και τα τύμπανα.

There will be harder times
Life shows me why
I rise from the ashes with a will to survive
A will to survive

Don’t hold the gun against your head
Untie the rope from your neck
Save your breath
We gotta hold on, we gotta hold on

Dendrites - Hold On (Official Audio)

‘Dendrites’ – Τracklist

1. The Wheel
2. Breath
3. How Many Times
4. Peace Of Mind
5. Devilshead
6. Killer Smile Of A Marionette
7. Whiskey Preachin’ Motherfucker
8. Tenterhook Blues
9. Sorethroats And Bottlenecks
10. Hold On

Ακούστε ολόκληρο τον δίσκο:

Dendrites - Dendrites (Full Album 2016)

Dendrites – Dendrites / Εξώφυλλο

Στηρίξτε την μπάντα:

YouTube | Facebook | Bandcamp

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Σχετικά Άρθρα: