Search
Close this search box.
Grammy Awards 2017: Οι νικητές, τα απρόοπτα και τα συγκινητικά tributes

Grammy Awards 2017: Οι νικητές, τα απρόοπτα και τα συγκινητικά tributes

Οι νικητές και οι μεγάλες στιγμές της 59ης τελετής απονομής των Grammy Awards.
Grammy Awards
Grammys Awards

Η 59η απονομή των βραβείων Grammy ανήκει πλέον στο παρελθόν, με τη χθεσινή τελετή να ολοκληρώνεται με εκπλήξεις, απρόοπτα και αρκετή «μουρμούρα».

Η βραδιά είχε μεγάλους νικητές, μεγάλους χαμένους, είχε τεράστιο hype με πολυδιαφημισμένες live εμφανίσεις να γίνονται επιτέλους πραγματικότητα, είχε απρόοπτα, είχε και στιγμές συγκίνησης.

Οι μεγάλοι νικητές και τα απρόοπτα

[wc_toggle title=”Όλοι οι νικητές στις rock/metal κατηγορίες. Πατήστε εδώ.” padding=”30px” border_width=”2px” class=”” layout=”box”]

-Καλύτερη Metal Ερμηνεία
Baroness, ‘Shock Me’
Gojira, ‘Silvera’
Korn, ‘Rotting in Vain’
Megadeth, ‘Dystopia’ (Νικητής)
Periphery, ‘The Price Is Wrong’

-Καλύτερη Rock Ερμηνεία
Alabama Shakes, ‘Joe’ (Live From Austin City Limits)
Beyonce Featuring Jack White, ‘Don’t Hurt Yourself’
David Bowie, ‘Blackstar’ (Νικητής)
Disturbed, ‘The Sound of Silence’ (Live on Conan)
Twenty One Pilots, ‘Heathens’

-Καλύτερο Rock Κομμάτι
David Bowie, ‘Blackstar’ (Νικητής)
Highly Suspect, ‘My Name Is Human’
Metallica, ‘Hardwired’
Radiohead, ‘Burn the Witch’
Twenty One Pilots, ‘Heathens’

-Καλύτερο Rock Άλμπουμ
Blink-182, ‘California’
Cage the Elephant, ‘Tell Me I’m Pretty Winner’ (Νικητής)
Gojira, ‘Magma’
Panic at the Disco, ‘Death of a Bachelor’
Weezer, ‘Weezer’

-Καλύτερο Άλμπουμ Εναλλακτικής Μουσικής
Bon Iver, ’22, A Million’
David Bowie, ‘Blackstar’ (Νικητής) 
PJ Harvey, ‘The Hope Six Demolition Project’
Iggy Pop, ‘Post Pop Depression’
Radiohead, ‘A Moon Shaped Pool’

[/wc_toggle]

Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από τον θάνατο του David Bowie, όμως το άστρο του έλαμψε, κερδίζοντας το βραβείο Grammy για Καλύτερο Rock Τραγούδι (‘Blackstar’), Καλύτερο Άλμπουμ Εναλλακτικής Μουσικής (‘Blackstar’), Καλύτερη Ροκ Ερμηνεία (‘Blackstar’), αλλά και σε δύο πιο «τεχνικές» κατηγορίες, αυτές της Καλύτερης Επεξεργασίας Ήχου σε Άλμπουμ μη Κλασικής μουσικής (Best Engineered Album, Non-Classical) και Καλύτερης Συσκευασίας Άλμπουμ (Best Recording Package).

Ο γιος του, Duncan Jones, μοιράστηκε αυτό το συγκινητικό μήνυμα για τον πατέρα του.

Από ‘κει και πέρα, η συνήθης ύποπτη των Grammys, Adele, σάρωσε κυριολεκτικά τα φετινά βραβεία, κερδίζοντας τις 3 μεγάλες κατηγορίες (Καλύτερος ΔίσκοςΚαλύτερο Άλμπουμ και Καλύτερο Τραγούδι της Χρονιάς), αλλά και αυτές των Καλύτερων Φωνητικών σε Pop Άλμπουμ και Καλύτερης Solo Pop Ερμηνείας.

Μεγάλη στιγμή, επίσης, και για τους Megadeth, οι οποίοι κέρδισαν το πρώτο Grammy Award της καριέρας τους στην κατηγορία Καλύτερη Μέταλ Ερμηνεία χάρη στο ‘Dystopia’.

Είδαν όμως την Ακαδημία να επιλέγει το ‘Master of Puppets’ των Metallica (!) για να συνοδέψει τη  βράβευσή τους, σε μία κίνηση που οι ίδιοι φάνηκαν να «προσπερνούν», όχι όμως και όσοι παρακολούθησαν την τελετή, με πολλή κουβέντα να γίνεται ήδη σχετικά με το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει τις κατηγορίες σκληρής μουσικής η Ακαδημία.

Megadeth Wins Best Metal Performance | Acceptance Speech | 59th GRAMMYs

Και άλλος ένας λόγος για την παραπάνω κουβέντα είναι και η πολυδιαφημισμένη από κοινού εμφάνιση των Metallica και τη Lady Gaga, η οποία αποδείχθηκε «φιάσκο», με το μικρόφωνο του James Hetfield να είναι απενεργοποιημένο για αρκετή ώρα και τον ίδιο, εμφανώς εκνευρισμένο, να κλωτσάει το μικρόφωνο και να πετά την κιθάρα του στο τέλος της εμφάνισης.

Κατά τ’ άλλα, οι Metallica, που ήταν υποψήφιοι σε μία μόνο κατηγορία (Καλύτερο Rock Τραγούδι) δεν απέσπασαν βραβείο παρά την τεράστια εμπορική επιτυχία του, αφού αυτό κατέληξε στον David Bowie, όπως αναφέραμε και προηγουμένως. Όσο για την κατηγορία του Καλύτερου Rock Άλμπουμ, η έκπληξη έγινε και οι Cage the Elephant ήταν οι νικητές, αφήνοντας πίσω τους blink-182, Gojira, Panic at the Disco και Weezer.

Τέλος, οι twenty one pilots επέλεξαν να παραλάβουν το Βραβείο Grammy Καλύτερης Ερμηνείας Από Ντουέτο ή Συγκρότημα με… κατεβασμένα τα παντελόνια γιατί «έτσι είχαν συμφωνήσει πως θα κάνουν όταν ακόμα ήταν άσημοι μουσικοί», ενώ ο Cee Lo Green αποφάσισε να εμφανιστεί κάπως έτσι.

Twenty One Pilots Wins Best Pop Duo / Group Performance | Acceptance Speech | 59th GRAMMYs

Οι φόροι τιμής

Αυτό είναι το βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, προς τιμήν όσων μουσικών έφυγαν κατά τη χρονιά που πέρασε.

Μεγάλος απών ο Nick Menza, πρώην ντράμερ των Megadeth, που δεν συμπεριλήφθηκε σε αυτό.

Βαρύ ήταν το φορτίο για τους AdeleBruno Mars και Sturgill Simpson, οι οποίοι κλήθηκαν να τιμήσουν τους George MichaelPrince και Sharon Jones αντιστοίχως.

Η Adele δεν κατάφερε να πιάσει τον σωστό τόνο καθώς τραγουδούσε προς τιμήν του George Michael και ζήτησε να ξεκινήσει από την αρχή την ερμηνεία της, λέγοντας τα εξής:

Συγγνώμη, δεν μπορώ να τα κάνω θάλασσα όταν τραγουδάω γι’ αυτόν. Μπορούμε να ξεκινήσουμε απ’ την αρχή;

Η βραδιά των Grammys ήταν για ακόμα έναν λόγο «σημαδιακή» για τον Prince, καθώς ήταν αυτή που επιλέχθηκε ως η κατάλληλη για να ανέβει επιτέλους η δισκογραφία τους σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες streaming.

Όσο για τον Bruno Mars, ήταν αψεγάδιαστος στην ερμηνεία του ‘Let’s Go Crazy’, κερδίζοντας τις εντυπώσεις τόσο με την απόδοσή του όσο και με την ενδυμασία του, η οποία ήταν προφανώς εμπνευσμένη από τον Prince, προς τιμήν του οποίου ήταν και η ερμηνεία.

Bruno Mars - Let's Go Crazy (Rehearsals for 59th Annual Grammy Awards) (Official Video)

Tribute είχε ανατεθεί και στον Sturgill Simpson, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη εντύπωση μέσα στο 2016 με το άλμπουμ A Sailor’s Guide to Earth. Ο Simpson ερμήνευσε το ‘All Around You’ προς τιμήν της soul/funk τραγουδίστριας Sharon Jones που έφυγε απ’ τη ζωή στα τέλη του 2016, συνοδευόμενος από τα μέλη της μπάντας της, Dap-Kings.

Τέλος, την τιμητική τους είχαν και οι Bee Gees και ο λόγος δεν ήταν άλλος από τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την κυκλοφορία της ταινίας ‘Saturday Night Fever’ (Πυρετός το Σαββατόβραδο), που είχε στο soundtrack του το, θρυλικό πλέον, ‘Stayin’ Alive’ της μπάντας.

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!