Search
Close this search box.
All Them Witches – Sleeping Through The War

All Them Witches – Sleeping Through The War

O νέος δίσκος των All Them Witches είναι ένα υπνωτικό ταξίδι, καθώς δε λείπουν τα πιο hard rock και stoner στοιχεία.
All Them Witches - 'Sleeping Through The War' / Εξώφυλλο
All Them Witches - Sleeping Through The War / Εξώφυλλο

Οι All Them Witches επέστρεψαν μετά το 2015 και το ‘Dying Surfer Meets His Maker’, μια δισκογραφική δουλειά που θα συζητιέται για καιρό ακόμα. Ο νέος τους δίσκος με τίτλο ‘Sleeping Through The War’ κυκλοφόρησε στις 24 Φλεβάρη μέσω της New West Records και κατά τον frontman του συγκροτήματος, Charles Michael Parks, έχει ως στόχο να μας αφυπνίσει διότι όπως υποστηρίζει κι ο ίδιος, «κοιμόμαστε κατά τη διάρκεια ενός πολέμου».

To άλμπουμ έγινε σε παραγωγή του βραβευμένου με Grammy Dave Cobb, και πρόκειται για το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος από το Nashville του Tennessee. Αποτελείται από 8 κομμάτια σε neo-psychedelia ύφος με blues και hard rock στοιχεία, καθώς δε λείπουν αρκετές δόσεις από το ’70s rock. O Robby Staebler έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στα drums σε συνεργασία με τον Ben McLeod στην κιθάρα, ο οποίος φροντίζει να ηλεκτρίσει το τοπίο σχεδόν σε όλα τα κομμάτια του δίσκου και σε συνδυασμό με τα ατμοσφαιρικά φωνητικά του Parks κάνουν το ‘Sleeping Through The War’ αναμφίβολα μία από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες, συνθετικά και στιχουργικά, δουλειές των All Them Witches. Στα πλήκτρα ακούμε τον Allan Van Cleave.

Ο δίσκος ξεκινάει με το ‘Bulls’, με μία ατμοσφαιρική εισαγωγή, συνεχίζει μ’ ένα ξεσηκωτικό riffing και κάπου στα μισά ηχούν οι καμπάνες για να καταλήξει σ’ έναν απόκοσμο, ηλεκτρισμένο ήχο, που προετοιμάζει άψογα τον ακροατή για το τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει.

I’m married to my boredom
no man afraid of gore
I’m drivin round my worry
I’m sleepin through the war

All Them Witches - "Bulls" [Audio Only]

Το δεύτερο κομμάτι του δίσκου φέρει τον τίτλο ‘Don’t Bring Me Coffee’, είναι άκρως δυναμικό και κινείται σε grunge και blues μονοπάτια.

Ain’t nobody gonna tell me how to run my town

Στη συνέχεια ακούμε το ‘Bruce Lee’ το οποίο ήταν διαθέσιμο για streaming από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και ήταν το πρώτο -καλό- δείγμα από τον νέο τους δίσκο. Πρόκειται για ένα τραγούδι διάρκειας τριών λεπτών περίπου και μαζί με το ‘Don’t Bring Me Coffee’ αποτελούν τα δύο πιο μικρά σε διάρκεια αλλά και πιο aggressive τραγούδια του δίσκου.

All Them Witches - "Bruce Lee" [Official Video]

Ο αινιγματικός τίτλος ‘3-5-7’ κρύβει ένα ψυχεδελικό ταξίδι και ένα δροσερό vibe μέσα από τις μελωδίες των All Them Witches. Το ‘Am I Going Up?’ είναι ένα υπνωτικό jamάρισμα διάρκειας 5μιση λεπτών και ο δίσκος συνεχίζει με το ‘Alabaster’. Για ‘μένα αποτελεί ένα από τα highlights του δίσκου, συνδυάζει την υπνωτική φωνή του Parks που όσο περνάει ο καιρός φαίνεται να ωριμάζει μαζί με τον ήχο της μπάντας, μαζί με το βαρύ sludge των Kyuss και το percussion, και το αποτέλεσμα είναι μυσταγωγικό. Στιχουργικά είναι μια οπτασία.

All Them Witches - "Alabaster" [Audio Only]

Λίγο πριν το τέλος του δίσκου ακούμε το ‘Cowboy Kirk’, ένα spacey rock κομμάτι κι ακολουθεί το ‘Internet’. Είναι μπλουζιάρικο και ό,τι πρέπει για το “σβήσιμο” αυτού του δίσκου. Η φυσαρμόνικα από τον Mickey Raphael και το bluesy psych rock κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια του κομματιού καθιστούν το αποτέλεσμα εξαιρετικό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του τραγουδιστή και μπασίστα του συγκροτήματος, Charles Michael Parks, η αποτυχία των All Them Witches θα έρθει όταν σταματήσουν να αλλάζουν και ως καλλιτέχνες και ως άνθρωποι και γενικά όταν σταματήσουν να είναι δημιουργικοί. Ο δίσκος αυτός μπορεί να μην εκπλήσσει εν τέλει κανέναν γιατί, λίγο-πολύ, όσοι είχαμε ακούσει παλιότερες δουλειές της μπάντας, περιμέναμε κάτι καλό. Το Sleeping Through The War’ δεν είναι όμως απλώς καλό. Καταφέρνει να ενσωματώσει πάρα πολλά μουσικά στοιχεία χωρίς να μένει στη διάθεση του πειραματισμού. Με λίγα λόγια, οι All Them Witches ξεπέρασαν τον εαυτό τους κι ίσως αυτό μετράει περισσότερο από έναν καλό δίσκο στο ενεργητικό τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι διπλά κερδισμένοι.

Ακούστε το ‘Sleeping Through The War’ μέσω Spotify:

‘Sleeping Through The War’ – Tracklist:

1. Bulls
2. Don’t Bring Me Coffee
3. Bruce Lee
4. 3-5-7
5. Am I Going Up?
6. Alabaster
7. Cowboy Kirk
8. Internet

All Them Witches - 'Sleeping Through The War' / Εξώφυλλο
All Them Witches – ‘Sleeping Through The War’ / Εξώφυλλο

Δείτε ακόμα:

Οι All Them Witches έρχονται στη χώρα μας τον Οκτώβρη

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!