Search
Close this search box.
Ανταπόκριση / Alcest + Amniac @Fuzz Live Music Club (27/03/2017)

Ανταπόκριση / Alcest + Amniac @Fuzz Live Music Club (27/03/2017)

Οι Alcest φρόντισαν να μας συνεπάρουν.
Alcest live @Fuzz Music Live Club
Alcest live @Fuzz Music Live Club

Αν θα ήθελε κανείς να πιάσει τους Alcest και να τους χαρακτηρίσει βασιζόμενος πάνω στο πιο σημαντικό τους στοιχείο, αυτό θα ήταν η μοναδικότητά τους και, κατ’ επέκταση, η πρωτοπορία τους στον χώρο της μουσικής.

Ξεκινώντας από το black metal, οι Γάλλοι, με τον Neige στο τιμόνι και εναλλασσόμενα touring members, εμπλούτισαν τον ήχο τους με ετερόκλητες επιρροές (post rock/metal, black metal, shoegaze) και με τον Winterhalter στα ντραμς και μόνιμο μέλος της μπάντας (από το 2009), χαράζουν το δικό τους μουσικό μονοπάτι, έχοντας δημιουργήσει το δικό τους υποείδος, το λεγόμενο «blackgaze».

Συνεπώς, το χθεσινό live στο Fuzz Live Music Club, με τους «δικούς μας» Amniac ως opening act, ήταν ένα μεγάλο ραντεβού που δεν χανόταν, παρότι Δευτεριάτικο. Και η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, δεδομένης της μέρας αλλά και του πολύ ιδιαίτερου ήχου που πρεσβεύουν.

Πιστοί στο πρόγραμμα της συναυλίας -δεν θα μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς αν ήθελαν οι παρευρισκόμενοι να καταφέρουν να γυρίσουν σπίτια τους με τα ΜΜΜ-, οι Amniac ανέβηκαν νωρίς-νωρίς στη σκηνή, με τον κόσμο να έχει ήδη αρχίσει να μαζεύεται στο Fuzz. Δίνοντας αποκλειστικότητα στην πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, ‘Matriarch’, οι Amniac έπαιξαν τέσσερα συνολικά κομμάτια, μεταξύ των οποίων τρία απ’ αυτό και μία διασκευή του ‘Without You I’m Nothing’ των Placebo, χαρίζοντας στο κομμάτι μία πολύ διαφορετική «υφή» από την original version του. Ο ήχος τους ήταν μεστός, τα brutals ακούγονταν σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, και η εμφάνισή τους ήταν ψυχωμένη, με τους ίδιους να μην παραλείπουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο για τη στήριξή του.

Αν και ο ήχος τους είναι αρκετά πιο σκληρός από αυτόν των headliners, νομίζω πως δεν τους απέτρεψε από το να κερδίσουν νέους fans, αλλά και να ικανοποιήσουν όσους τους γνώριζαν ήδη.

Setlist:
1. Matriarch
2. Devadasi
3. Without you I’m Nothing (διασκευή Placebo)
4. Erebos

Ο κόσμος είχε ζεσταθεί για τα καλά και, έπειτα από μία μικρή διακοπή, ο Neige ανέβηκε καταχειροκροτούμενος στη σκηνή, με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας να τον ακολουθούν. Χωρίς χρονοτριβές και πριν καν μιλήσουν στον κόσμο, ξεκίνησαν με το εκπληκτικό ‘Onyx’ του τελευταίου τους δίσκου (‘Kodama’) και συνέχισαν με το ομώνυμο κομμάτι, με τον κόσμο ήδη να ‘χει μπει στο κλίμα και να κουνιέται ρυθμικά. Η συνέχεια είχε το -αγαπημένο του γράφοντα- ‘Je suis d’ailleurs’, επίσης από τον νέο δίσκο, και, κάπου εκεί, ο Neige αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά στο κοινό, δηλώνοντας πως είναι πολύ χαρούμενοι για την επιστροφή τους στη χώρα μας και ευχαριστώντας μας για την υποστήριξη.

Γενικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, ο Neige ήταν πολύ φειδωλός, προτιμώντας να επικοινωνήσει με τον κόσμο απλά ερχόμενος στην άκρη της σκηνής για να παίξει, ενώ οι υπόλοιποι μουσικοί έδειχναν απόλυτα προσηλωμένοι στην έτσι κι αλλιώς μυσταγωγική ατμόσφαιρα που περιέβαλε το live.

Alcest live @Fuzz Music Live Club
Alcest live @Fuzz Music Live Club

Η συνέχεια δόθηκε με τα παλιά αγαπημένα ‘Écailles de Lune – Part 2’ και ‘Autre Temps’, ενώ ακολούθησε άλλο ένα κομμάτι από τον νέο δίσκο, το ‘Oiseaux De Proie’. Με τον φωτισμό να παίζει με τις αισθήσεις μας, την ατμοσφαιρικότητα των Alcest να διαχέεται στον χώρο και τα brutals να προσθέτουν το απαραίτητο «μπαρούτι» στο κλίμα που είχε διαμορφωθεί, οι Γάλλοι συνέχισαν με το ‘Eclosion’, το οποίο ήταν και το τελευταίο κομμάτι του ‘Kodama’ που έπαιξαν.

Η συνέχεια επιφύλασσε ένα πέρασμα από τις προηγούμενες δισκογραφικές τους δουλειές. Κάπως έτσι, τα τελευταία τέσσερα κομμάτια ήταν τα ‘Les Voyages de l’Âme’‘Sur l’océan couleur de fer’Là Où Naissent Les Couleurs Nouvelles και ‘Délivrance’, με τους Alcest να προσπαθούν να χωρέσουν στη setlist όσο το δυνατόν περισσότερες «φάσεις» της καριέρας τους. Φειδωλός και μετρημένος, ο Neige λίγες φορές απηύθηνε τον λόγο στο κοινό, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να παραδεθχεί πως η μέρα δεν ήταν και η ιδανική καθώς «τις Δευτέρες όλοι είναι ψόφιοι», όπως είπε.

Αν και είχαν προειδοποιήσει πως το ‘Délivrance’ επρόκειτο να είναι το τελευταίο κομμάτι της βραδιάς, κανείς δεν πίστεψε κάτι τέτοιο. Διαψευστήκαμε, όμως, όλοι πανηγυρικά, μιας και παρά τις επευφημίες που διήρκησαν αρκετή ώρα, η μπάντα δεν εμφανίστηκε ξανά στη σκηνή, προς μεγάλη μας απογοήτευση. «Ευρώπη φίλε, ό,τι λέμε το εννοούμε» και άλλα παρόμοια χιουμοριστικά ακούστηκαν από διάφορους θεατές, ωστόσο κανείς δεν έφυγε ανικανοποίητος από όσα είδε. Το show, άλλωστε, διήρκησε μιάμιση ώρα γεμάτη και ο ήχος, όπως και η προσέλευση του κόσμου, ήταν άκρως ικανοποιητικά ώστε να αφήσουν τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Οι Alcest κατάφεραν να μας παρασύρουν στον δικό τους μουσικό κόσμο ετερόκλητων επιρροών, με μία «τελετή», που δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης. Τρανή απόδειξη ο χαμός που ακολούθησε στο merch της μπάντας αμέσως μετά τη λήξη του live…

Setlist:
1. Onyx
2. Kodama
3. Je suis d’ailleurs
4. Écailles de Lune – Part 2
5. Autre Temps
6. Oiseaux De Proie
7. Eclosion
8. Les Voyages de l’Âme
9. Sur l’océan couleur de fer
10. Là Où Naissent Les Couleurs Nouvelles
11. Délivrance

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!