Search
Close this search box.
Celéne: Ένα φιλόδοξο gothic metal project

Celéne: Ένα φιλόδοξο gothic metal project

Η metal opera τους σε εννιά πράξεις, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.
Celéne
Celéne

Πριν ακούσω τη μουσική των Celéne θα ορκιζόμουν πως το είδος τους δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Αν και οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται ως ανάμειξη gothic και black στοιχείων με post rock πινελιές, θα κατατάσσονταν άνετα στο symphonic metal, θυμίζοντας μια πιο σκοτεινή εκδοχή των Epica, και ακολουθώντας τα μονοπάτια των Theater Of Tragedy.

Αποφεύγοντας όμως να διαφωνήσουμε μαζί τους ως προς τον μουσικό τους προσδιορισμό, ας ρίξουμε μαζί μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το τρομερά φιλόδοξο project από την Πάτρα.

Η μπάντα λοιπόν, είναι η ενσάρκωση του οράματος του Διονύση Μαράτου, ο οποίος την ξεκίνησε σόλο, αναλαμβάνοντας όλους τους ρόλους, μουσικούς και τραγουδιστικούς.

Σύντομα πλαισιώθηκε από τους Ted Λάτα στα τύμπανα, Νικόλα Σουρή στο μπάσο και τον Φωκίωνα Σταυρακάκη στην κιθάρα και κάπως έτσι οι Celéne άρχισαν να παίρνουν τη σημερινή τους μορφή. Σημαντικό ρόλο στο σχήμα έπαιξαν και οι προσθήκες της Μαριάνθης Υφαντή και της Χρυσούλας Θεοδοσοπούλου στο βιολί και τη φωνή αντίστοιχα, ενώ τέλος όπως αναφέρεται στη βιογραφία τους, προστέθηκε στο σχήμα και ο Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος στα πλήκτρα, δίνοντάς του τη μορφή που έχει σήμερα.

Η πολυάριθμη αυτή σύνθεση, δεν υπάρχει για να ικανοποιήσει κάποια υπερβολική φιλοδοξία, αλλά η ελάχιστη απαραίτητη για να πραγματοποιηθεί ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα όσο αυτό που προσπαθούν να φέρουν σε πέρας οι Celéne.

Κι αν έχετε τις αμφιβολίες σας, είναι καιρός να διαβάσετε -αλλά και να ακούσετε- (για) τον δίσκο που κυκλοφόρησαν τον χειμώνα του 2015.

Το ‘Natale Tenebris’ ή στα ελληνικά «Αμαυρωμένα Χριστούγεννα», είναι μια metal όπερα χωρισμένη σε εννιά πράξεις, στην οποία συμμετέχει ακόμα και η Πολυφωνική Χορωδία της Πάτρας.

Ο δίσκος είναι ελεύθερος για ακρόαση στο YouTube και στη διάθεσή σας αμέσως παρακάτω, ώστε να πάρετε μια γεύση για το συγκρότημα.

Celéne - Natale Tenebris (Blackened Christmas) - (Full Album)

Η ιστορία του άλμπουμ, αποτελεί την απόλυτη gothic φαντασίωση. Ένα σκιάχτρο αποκτά ζωή και περιφέρεται στον κόσμο γνωρίζοντας όμως την εχθρότητα.

Στο πρόσωπο μιας ευαίσθητης νεαρής γυναίκας θα γνωρίσει τον έρωτα και την αγάπη, η κατακραυγή του συντηρητικού κόσμου όμως, οδηγεί το «ζευγάρι μίασμα» στην εκτέλεση. Έκτοτε, η κατάρα του σκιάχτρου θα στοιχειώσει την πόλη όπου το ειδύλλιο γεννήθηκε, βυθίζοντάς τη σε μια μουντή, κατατονική ατμόσφαιρα.

Όταν χρόνια αργότερα ένας ποιητής αποφασίζει να ερευνήσει την κατάσταση, θα γίνει στόχος των επιθετικών κατοίκων της πόλης και θα χρειαστεί το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα για να τους φέρει κοντά και να λύσει την κατάρα του σκιάχτρου.

Υπάρχει τόση πολυπλοκότητα και βάθος στην ιστορία του δίσκου αλλά και αρτιότητα στο σύμπαν που σκιαγραφείται κατά τη διάρκειά του, που ίσως έκαναν τον Tim Burton να χαμογελάσει. Είναι βλέπετε το φυσικό του περιβάλλον.

Πριν από λίγο καιρό οι φιλόδοξοι Celéne κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους videoclip, που ντύνει το κομμάτι ‘Descenting Disorder’, ενώ σε λίγες μέρες θα ανοίξουν τη συναυλία των Firewind στην Πάτρα και έχοντας κάνει μερικά πολύ φιλόδοξα πρώτα βήματα, το μέλλον είναι πιθανό να τους επιφυλάσσει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Celéne - Descending Disorder (Official Music Video)

Οι Celéne είναι μια από τις κλασικές περιπτώσεις συγκροτημάτων που είχαν την «ατυχία» να γεννηθούν στη λάθος χώρα, καθώς οι συνθέσεις και το ηχόχρωμά τους αξίζουν πολλά περισσότερα από το ολιγάριθμο ελληνικό κοινό που αγαπά πραγματικά το αντιτουριστικό είδος που υπηρετούν μουσικά. Αν έδρευαν σε κάποια χώρα της βόρειας Ευρώπης, δεν θα ήταν απίθανο να ήταν ήδη γνωστοί σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Κι αν ακόμα και τώρα έχετε επιφυλάξεις για τα όσα διαβάζετε, μια σύντομη έστω ακρόαση του ‘Natale Tenebris’ είναι αρκετή για να αλλάξει ριζικά την άποψή σας.

Celéne - Heart of the Scarecrow

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Σχετικά Άρθρα: