Search
Close this search box.
Τα μέλη των Ghost αποκαλύπτονται και μηνύουν τον Papa Emeritus!

Τα μέλη των Ghost αποκαλύπτονται και μηνύουν τον Papa Emeritus!

Μετά την απόλυσή τους, οι Nameless Ghouls αποκαλύπτονται και μηνύουν τον Papa Emeritus.
Papa Emeritus (Ghost)
Papa Emeritus (Ghost)

Φαίνεται πως δεν πρόκειται για ακόμα ένα σχέδιο των Ghost για να τραβήξουν ακόμα μια φορά τα βλέμματα επάνω τους. Η συζήτηση που ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες σχετικά με τη διαμάχη των Nameless Ghouls με τον Papa Emeritus και την απόλυσή τους από τον τελευταίο παίρνει σάρκα και οστά. Και αυτή τη φορά φαίνεται πως τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά που ενδέχεται να διαλύσουν εντελώς το συγκρότημα.

Ο Simon Soderberg, γνωστός ως Alpha και (πρώην πλέον) κιθαρίστας του συγκροτήματος με μία δημοσίευσή του στο Facebook εξηγεί τι ακριβώς συνέβη με το συγκρότημα-φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, αποκαλύπτει τις ταυτότητες των πρώην μελών και γνωστοποιεί πως όλοι τους έχουν ήδη κινηθεί νομικά εναντίον του Papa Emeritus, κατά κόσμον Tobias Forge:

Χτες, τέσσερις από εμάς – πρώην μέλη του συγκροτήματος Ghost ασκήσαμε αγωγή στο τοπικό δικαστήριο της πόλης Linköping ενάντια στον Tobias Forge (‘Papa Emeritus’) – τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την οικονομική διαχείριση του συγκροτήματος από την ίδρυσή του. Με την αγωγή αυτή ζητήσαμε από το δικαστήριο να υποχρεώσει τον Tobias Forge να δηλώσει αναλυτικά τα έσοδα και τα έξοδα του συγκροτήματος για τα έτη 2011 ως 2016.

Όλα αυτά τα χρόνια περιοδεύαμε συνεχώς με τους Ghost (ανάμεσα στα έτη 2011 και 2016 κάποιοι από εμάς δώσαμε περισσότερες από 500 συναυλίες με το συγκρότημα) και ηχογραφήσαμε ορισμένους δίσκους, χωρίς να μας επιτραπεί να πάρουμε το μέρισμα που μας αναλογεί από τα κέρδη του συγκροτήματος. Τα μόνα χρήματα που πήραμε ήταν κάποιες ελάχιστες πληρωμές, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το συγκρότημα, όλα αυτά παρά την αρχική συμφωνία πως τα κέρδη θα μοιράζονταν σε ίσα μέρη ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος. Όταν απευθυνθήκαμε στον Tobias Forge για το ζήτημα, η απάντησή του ήταν πως το συγκρότημα δεν έχει κέρδη προς το παρόν και δεσμεύτηκε πως με τα πρώτα κέρδη θα αμειφθούμε αναλόγως.

Ο λόγος πίσω από αυτήν τη δικαστική διαμάχη είναι το γεγονός πως ο Tobias Forge μας πρότεινε πολλάκις αναπροσαρμογή του ισχύοντος συμβολαίου των Ghost, με την οποία αποβλέπει σε έναν νέο ρόλο, αυτόν του ηγέτη του συγκροτήματος, παρόλο που εξ αρχής είχε συμφωνηθεί από όλα τα μέλη πως τα πάντα θα μοιραστούν σε ίσα μέρη. Το 2016 όλοι μας λάβαμε συμβόλαια από τον κ. Forge και τους δικηγόρους του, τα οποία μας παρουσίαζαν ως απλούς συμβούλους στην εταιρεία του και μας πρότειναν έναν κατώτατο μισθό για τις υπηρεσίες μας στο συγκρότημα. Εκτός αυτού, με την υπογραφή των συμβολαίων θα αποποιούμασταν κάθε πνευματικού δικαιώματος σχετικά με τη μουσική των Ghost. Με δεδομένο πως πολλοί από εμάς ήμασταν μέλη των Ghost από τη μέρα της σύστασής τους και έχουμε αφιερώσει όλο μας τον επαγγελματικό χρόνο εκεί, αρνούμαστε να δεχτούμε τις συγκεκριμένες προτάσεις.

Μάλιστα, όταν, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συγκροτήματος στις Η.Π.Α. το 2016, επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε κάποιον δικηγόρο ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση με τα συμβόλαια, ενημερωθήκαμε πως ο Tobias Forge δεν ήθελε να συμμετάσχουμε στις επερχόμενες περιοδείες. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, ο Forge βρίσκεται σε περιοδεία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου το 2017 και αναμένεται να λήξει τον Αύγουστο, στην οποία συμμετέχουν ενοικιασμένοι μουσικοί και μας έχουν αντικαταστήσει. Ο Forge επέλεξε να δράσει χωρίς τη συγκατάθεσή μας και μάλιστα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το όνομα των Ghost, το οποίο θεωρούμε κοινό σήμα κατατεθέν.

Οι κινήσεις του Tobias Forge διακρίνονται από έλλειψη ειλικρίνειας, απληστία και σκοτάδι. Όχι το σκοτάδι για το οποίο τραγουδούν οι Ghost, αλλά για το σκοτάδι που οδηγεί ένα άτομο να προδώσει τους καλύτερούς του φίλους όταν ο πλούτος και η φήμη κάνουν την εμφάνισή τους. Λυπούμαστε πολύ που όλο αυτό έχει επίδραση πάνω στους οπαδούς του συγκροτήματος και που πρέπει κι αυτοί να αντιμετωπίσουν την απληστία και την προδοσία του.

Οι μουσικοί που ασκούμε αγωγή στον Tobias Forge είμαστε οι:

Simon Söderberg (Alpha) – μέλος από το 2010.
Mauro Rubino (Air) – μέλος από το 2011.
Henrik Palm (Eather) – μέλος από το 2015
Martin Hjertstedt (Earth) – μέλος από το 2014
The Nameless Ghouls

Simon Söderberg (Alpha)
Simon Söderberg (Alpha)

Φαίνεται πως το πέπλο μυστηρίου που κάλυπτε ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα των περασμένων ετών τραβιέται από τα ίδια του τα μέλη και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο…

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!