Search
Close this search box.
25 κορυφαίες διασκευές του 2017
Page 2

25 κορυφαίες διασκευές του 2017

Διασκευές που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον.

◄ Προηγούμενη Σελίδα

Royal Blood – My Sharona (The Knack)

To 1979, οι The Knack κυκλοφόρησαν τον δίσκο ‘Get the Knack’ που περιλάμβανε το γνωστό ‘My Sharona’. Το τραγούδι είναι το πρώτο single της μπάντας, ανέβηκε στη Νο.1 θέση του Billboard και παρέμεινε εκεί για 6 εβδομάδες! Έχει διασκευαστεί από διάφορους καλλιτέχνες και φέτος το απολαύσαμε από τους Royal Blood, που παρουσίασαν τη διασκευή για χάρη της εκπομπής BBC Radio 1’s Live Lounge.

Royal Blood - My Sharona (The Knack cover) in the Live Lounge


Destruction – Holiday In Cambodia (Dead Kennedys)

Punk ύμνος διασκευασμένος με το νεύρο και τον τσαμπουκά των Destruction! Το εμβληματικό ‘Holiday In Cambodia’ των Dead Kennedys φιγουράρει στη συλλογή ‘Thrash Anthems II’ των Γερμανών thrashers, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, όπως είχαν υποσχεθεί το καλοκαίρι στους οπαδούς τους.


Beth Hart & Joe Bonamassa – Black Coffee (Ike & Tina Turner)

Το κομμάτι συμπεριλήφθηκε στον δίσκο της Tina Turner με τίτλο ‘Feel Good’, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1972. Ίσως δεν περίμενε κανείς πως θα βρεθεί γυναικεία φωνή παρόμοια με της Turner, που θα μπορούσε να ερμηνεύσει ένα τέτοιο κομμάτι κι όμως, η διασκευή των Beth Hart και Joe Bonamassa αγγίζει την τελειότητα σε ένα τραγούδι που χρειάζεται ιδιαίτερα skills για να αποδοθεί σωστά. Voilà!

Beth Hart & Joe Bonamassa - Black Coffee (Official Music Video)


2CELLOS – Chariots of Fire (Βαγγέλης Παπαθανασίου)

Ένα από τα πιο εμβληματικά, ορχηστρικά τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ. Κυκλοφόρησε το 1981 στον ομώνυμο δίσκο του Βαγγέλη Παπαθανασίου ως score της βραβευμένης με τέσσερα Oscar (μεταξύ των οποίων και για τη μουσική) ταινίας του Hugh Hudson, με τίτλο Chariots of Fire’. Έχει συνδεθεί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έφτασε στη θέση No.1 των αμερικανικών charts. Οι δύο Κροάτες είναι γνωστοί βιρτουόζοι και ό,τι πιάνουν με το δοξάρι τους γίνεται χρυσός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είχαν να κάνουν με ένα ήδη «χρυσό» κομμάτι και το απέδωσαν εξαιρετικά.

2CELLOS - Chariots of Fire [OFFICIAL VIDEO]

Οι 2Cellos καταπιάστηκαν για τα καλά με την κινηματογραφική μουσική και μας χάρισαν ποιοτικότατες διασκευές στα themes των ‘The Godfather’ και ‘Game of Thrones’, στο ‘May It Be’ της Enya, που έχει ταυτιστεί με τον Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών και σε άλλα πολλά, τα οποία συνοδεύονται με clips απίστευτης ομορφιάς…


Alisan Porter – Smells Like Teen Spirit (Nirvana)

Μια πολύ ιδιαίτερη διασκευή στον ύμνο των Nirvana παρουσίασε η Alisan Porter για το Postmodern Jukebox. Το ‘Smells Like Teen Spirit’ ταξίδεψε μερικές δεκαετίες πίσω, με την soul χροιά της και την ενορχήστρωση με τα τσέλο, τα βιολιά και το πιάνο. Ακούστε την εκτέλεση στον παρακάτω σύνδεσμο.

Smells Like Teen Spirit - Nirvana ('60s Orchestral Cover) ft. Alisan Porter

Smells Like Teen Spirit: 5 facts και 5 διασκευές που ίσως δεν ήξερες


Gary Clark Jr – Come Together (The Beatles)

Το κλασικό τραγούδι των Beatles ακούστηκε για πρώτη φορά στον δίσκο ‘Abbey Road’, που κυκλοφόρησε το 1969. Διασκευάστηκε από τον Gary Clark Jr σε συνεργασία με τον παραγωγό Junkie XL, για την ταινία ‘Justice League’, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Π Clark του προσέδωσε μια πιο heavy υφή και μια πιο bluesy νότα στα κιθαριστικά μέρη, ενώ συνοδεύεται και από ένα ιδιαίτερο clip.

Gary Clark Jr - Come Together [Official Music Video] [Justice League Movie Soundtrack]


Anthrax – Carry On Wayward Son (Kansas)

To 1976, οι Kansas κυκλοφόρησαν το ‘Carry On Wayward Son’, που περιλαμβάνεται στον δίσκο ‘Leftoverture’. Γράφτηκε από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος, Kerry Livgre, και ήταν το μοναδικό τραγούδι των Kansas που μπήκε στα βρετανικά charts. Το cover των Anthrax συμπεριλήφθηκε ως bonus track στην τελευταία έκδοση του βινυλίου (expanded edition) του τελευταίου τους άλμπουμ, ‘For All Kings’, και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Anthrax "Carry On Wayward Son"


Motörhead / Depeche Mode / King Crimson – Heroes (David Bowie)

Τον Σεπτέμβριο του 2017 οι Motörhead κυκλοφόρησαν μία συλλογή με διασκευές σε τραγούδια των Metallica, Judas Priest, Sex Pistols και πολλών άλλων. Στη συλλογή με τίτλο ‘Under Cöver’, συμπεριλήφθηκε η διασκευή του ‘Heroes’ του David Bowie, που κυκλοφόρησε το 1977. Το video που συνοδεύει το κομμάτι περιέχει υλικό από live του συγκροτήματος και σπάνιες φωτογραφίες του Lemmy Kilmister.

Motörhead "Heroes" (David Bowie Cover)

«Δεν γίνεται να υπάρξει Wacken χωρίς τον Lemmy».

Με αυτά τα λόγια και την προτροπή να τραγουδήσουν το ‘Heroes’ για να τιμήσουν την μνήμη του frontman των Motörhead, το κοινό του Wacken ύψωσε φέτος το καλοκαίρι την γροθιά του και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Μάλιστα, το κομμάτι θα είναι ο ύμνος του Wacken Open Air 2018.

Μέσω της επίσημης σελίδας τους, οι Motörhead κοινοποίησαν το video γράφοντας τα εξής:

Δεκάδες χιλιάδες πανκάδες, ροκάδες και μεταλάδες ενωμένοι υψώνουν τις φωνές και τις γροθιές τους για τον Lemmy!

Δείτε τις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο φεστιβάλ:

https://www.youtube.com/watch?v=tmAN1nhFtbA

Το τραγούδι φέτος είχε την τιμητική του, αφού πέρα από τη διασκευή των Motörhead, το διασκεύασαν και οι Depeche Mode και King Crimson (η live εκτέλεση των King Crimson ανέβηκε φέτος στο επίσημο κανάλι τους).

King Crimson - Heroes (Live in Berlin 2016)

Ο frontman των Depeche Mode, Dave Gahan, δήλωσε:

Το ‘Heroes’ είναι για μένα το πιο ιδιαίτερο κομμάτι αυτή τη στιγμή.

Ο David Bowie είναι ένας καλλιτέχνης με τον οποίο είχα «κόλλημα» από τότε που ήμουν μικρός.

Όταν είμαστε σε περιοδεία, τα άλμπουμ του είναι πάντα σημείο αναφοράς και αυτή η διασκευή είναι ο δικός μου φόρος τιμής σε αυτόν.

Depeche Mode - Heroes (Highline Sessions Version)

Επόμενη Σελίδα ►

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!