Search
Close this search box.
Corey Taylor: 8 κορυφαία guests του #8

Corey Taylor: 8 κορυφαία guests του #8

O Corey Taylor είναι παντού. Ιδρυτής των Stone Sour, μέλος των Slipknot από το 1997, αποτελεί μια από τις κυρίαρχες μορφές της γενιάς του.
Corey Taylor
Corey Taylor

O Corey Taylor δεν χρειάζεται συστάσεις.

Ιδρυτής των Stone Sour, μέλος των Slipknot από το 1997, αποτελεί μια από τις κυρίαρχες μορφές της γενιάς του, τόσο στον σκληρό ήχο όσο και γενικότερα.

Τον εκτιμά ή όχι κανείς σαν μουσικό, λατρεύει ή αντιπαθεί το στυλ των Slipknot, οφείλει να παραδεχθεί ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που μπορούν να «κουνήσουν» την μουσική βιομηχανία, ιδιαίτερα στην εποχή που η rock και η metal δεν διάγουν και την καλύτερή τους περίοδο εμπορικά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να το παραβλέψεις.

Εκτός από τη δισκογραφία του με τα 2 συγκροτήματά του, έχει εμφανιστεί ως guest σε αρκετές δουλειές πολλών άλλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, και εμείς επιλέξαμε 8 από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

Walls of Jericho – Ember Drive

Συνεργασία και με τους metalcore Walls of Jericho, με τον Corey να αναλαμβάνει την παραγωγή του ‘Redemption’ EP αλλά και να συμμετέχει με τα φωνητικά του στο κομμάτι ‘Ember Drive’.  


Dream Theater – Repentance

Το ‘Repentance’ φιγουράρει στον δίσκο ‘Systematic Chaos’ των Dream Theater, με τον Corey να συμμετέχει έμμεσα σε αυτό, μαζί με ένα πλήθος άλλων καλλιτεχνών.

Το συγκεκριμένο τραγούδι το έγραψε ο Mike Portnoy και αποτελεί το τέταρτο μέρος του ‘The Twelve-step Suite’, μιας συλλογής πέντε κομματιών που περιλαμβάνονται σε διάφορα albums των Dream Theater και πραγματεύονται τη μάχη που έδινε ο ντράμερ τους με τον αλκοολισμό.

Ο Portnoy μάλιστα προσκάλεσε τους Mikael Åkerfeldt, Jon Anderson, David Ellefson, Daniel Gildenlöw, Steve Hogarth, Chris Jericho, Neal Morse, Joe Satriani, Corey Taylor, Steve Vai και Steven Wilson να ηχογραφήσουν προφορικές συγγνώμες και διάφορα συναισθήματά τους, τα οποία και πέρασαν στο κομμάτι.


Steel Panther – Death To All But Metal

Η αγάπη του Corey Taylor για το hair metal των ’80s είναι γνωστή και έτσι οι Steel Panther δεν έχασαν την ευκαιρία. Τον προσκάλεσαν το 2009 να συμμετάσχει με τα φωνητικά του στο ‘Death To All But Metal’, το lead single της δισκογραφικής τους επιστροφής.

Steel Panther - Death To All But Metal (Explicit)

Τα χρόνια πέρασαν και οι Steel Panther έκαναν ξανά την έκπληξη.

Προσκάλεσαν τους Stone Sour να συμμετάσχουν εκεί, με τον Corey να ανταποδίδει στο ‘Rose Red Violent Blue’ και να κουβαλά τους Καλιφορνέζους για το δικό του clip, με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί σε ρόλο… στρίπερ!

Stone Sour - Rose Red Violent Blue (This Song Is Dumb & So Am I) [OFFICIAL VIDEO]


Korn – A Different World

Στο ‘The Serenity of Suffering’, που μας ξεφούρνισαν οι Korn τον Οκτώβριο του 2016, ο Corey δανείζει τη φωνή του στο κομμάτι ‘A Different World’, το οποίο συνοδεύεται και από ένα creepy video clip:

Korn - A Different World (Feat. Corey Taylor) (OFFICIAL VIDEO)


Damageplan – Fuck You

Μετά την αποχώρηση από τους Pantera, οι Dimebag Darrell και Vinnie Paul κάνουν ένα νέο μουσικό ξεκίνημα, ιδρύοντας τους Damageplan.

Δυστυχώς πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν μόνο έναν δίσκο, αφού λίγες μόνο συναυλίες πριν ολοκληρώσουν την πρώτη τους περιοδεία σαν συγκρότημα για την προώθησή του, ο Darrell δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 2004 επί σκηνής.

Ένας τύπος από το κοινό, ονόματι Nathan Gale άνοιξε πυρ κατά του σκοτώνοντάς τον με 3 σφαίρες, ενώ αφαίρεσε τη ζωή σε άλλα τέσσερα άτομα…

Ο Τaylor εμφανίζεται στο οργισμένο ‘Fuck You’ το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:


Zakk Wylde – Sleeping Dogs

Ήταν κάτι που ήθελα να το κάνω καιρό, είμαστε πολλά χρόνια φίλοι με τον Zakk! Για αυτό τον λόγο κάνω πολλές guest εμφανίσεις.

Σε αυτήν εδώ βέβαια έσμιξα με τον Zakk, οπότε είχε πολύ περισσότερη πλάκα από ό,τι στις υπόλοιπες!

Ο τρελο-Zakk Wylde κάλεσε κι αυτός με τη σειρά του τον Corey Taylor στο κομμάτι ‘Sleeping Dogs’ του τελευταίου του προσωπικού δίσκου, μια σύνθεση διαφορετική από όσα μας έχει συνηθίσει να ερμηνεύει ο frontman των Slipknot.

Πρόκειται για μια καθαρά southern δημιουργία, με τα φωνητικά του να μπαίνουν σε soul και country νερά.

Zakk Wylde - Sleeping Dogs ft. Corey Taylor


Apocalyptica – I’m Not Jesus

Στον έκτο δίσκο των Apocalyptica, ‘Worlds Collide’, συμμετείχε ένα δυνατό γκρουπ guest μουσικών, όπως οι Till Lindemann, Adam Gontier, Dave Lombardo, Tomoyasu Hotei και Cristina Scabbia.

O Corey Taylor σε μια ψυχωμένη ερμηνεία τραγουδάει για ενός άνδρα που είχε σεξουαλικά κακοποιηθεί στην παιδική του ηλικία και αργότερα αντιμετωπίζει τον κακοποιό του…

Apocalyptica - 'I'm Not Jesus' feat. Corey Taylor (Official Video)


Sound City Soundtrack – From Can to Can’t

Εδώ ταιριάζει απόλυτα η φράση του σοφού λαού «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι», αφού ο Corey Taylor σμίγει με τους Dave Grohl και Josh Homme.

Οι τρεις τους βρίσκονται κυριολεκτικά παντού, συμμετέχουν σε δεκάδες projects, μονοπωλούν τον παγκόσμιο μουσικό Τύπο όσο κανείς της γενιάς τους, και έχουν συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών.

Το ‘Sound City: Real to Reel’ είναι το soundtrack του ντοκιμαντέρ ‘Sound City’, παραγωγής Dave Grohl, που διηγείται την ιστορία των θρυλικών Sound City Studios του Los Angeles.

Το soundtrack απέσπασε δυο βραβεία Grammy, και πολλοί θρυλικοί μουσικοί που εμφανίστηκαν στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν στα τραγούδια του.

Sound City Soundtrack (feat. Corey Taylor, Dave Grohl, Rick Nielsen, et al) - From Can to Can't


Corey Taylor: «Το αγαπημένο μου κομμάτι από τους Slipknot»

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!