Search
Close this search box.
Iron Maiden: Τα εντυπωσιακά σκηνικά της Legacy of The Beast tour

Iron Maiden: Τα εντυπωσιακά σκηνικά της Legacy of The Beast tour

Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την τρέχουσα περιοδεία τους.
Iron Maiden Legacy Of The Beast Tour - May 26, Tallinn, Estonia - Photo by John McMurtrie
Iron Maiden Legacy Of The Beast Tour - May 26, Tallinn, Estonia - Photo by John McMurtrie

Πριν από μερικές μέρες, περίπου 40.000 άτομα γίναμε μάρτυρες της, κατά πολλούς, καλύτερης εμφάνισης των Iron Maiden στη χώρα μας, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, με τους Βρετανούς θρύλους να μοιάζουν αναγεννημένοι και να μας προσφέρουν ένα show υψηλότατης οπτικοακουστικής ποιότητας.

Όπως έγραψα και στο άρθρο της ανταπόκρισης του RockRooster, οι αγέραστοι Iron Maiden τρέφονται από την αγάπη του κόσμου, αλλά και από το καλλιτεχνικό τους μικρόβιο, το οποίο τους ωθεί να «μεγαλώνουν» ακόμα περισσότερο τα shows τους, τη στιγμή που, φυσικά, ξέρουμε όλοι την απόδοσή τους στο μουσικό σκέλος.

Η Legacy of the Beast περιοδεία που τρέχει αυτόν τον καιρό, ήρθε να διαδεχθεί αυτήν της προώθησης του ‘The Book Of Souls’, και φέρνει μαζί της πολλά συναυλιακά «απωθημένα» των σκληροπυρηνικών θαυμαστών τους, τα οποία είχαν πάρα πολλά χρόνια να εμφανιστούν στις setlists τους, όπως για παράδειγμα το ‘Flight Of Icarus’ που δεν είχε παιχτεί live από το 1986, όπως και πολλά κλασικά κομμάτια που παίζουν ζωντανά.

Μαζί με αυτά, οι Iron Maiden έχουν στήσει ίσως το πιο εντυπωσιακό show της καριέρας τους.

Το spitfire, οι φωτιές, ο θρυλικός Eddie και πολλά άλλα που θα απαριθμήσουμε παρακάτω, συμβάλλουν σε μία μοναδική συναυλιακή εμπειρία.

1. Τα σκηνικά

Έχει πέσει πάρα πολλή δουλειά στα σκηνικά των συναυλιών και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η σκηνή εξελίσσεται κατά τη διάρκεια του show, όντας αρχικά ένα «πεδίο μάχης», μετέπειτα κάτι πιο κοντά σε ναό και αργότερα σε κάτι σαν κόλαση…

2. To Spitfire

Το αεροπλάνο Supermarine Spitfire Mk Vb είναι ένα σύμβολο των Βρετανών, ένα μαχητικό που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στις μάχες με τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έτσι, μία εντυπωσιακή ρέπλικα, στο 90% του μεγέθους του πραγματικού μαχητικού, κρέμεται πάνω από τη σκηνή όταν οι Iron Maiden ανοίγουν τις συναυλίες με το ‘Aces High’, το οποίο εξυμνεί τους πιλότους της βρετανικής αεροπορίας στη μάχη εναντίον της γερμανικής Luftwaffe, στην πρώτη μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που δόθηκε αποκλειστικά στον αέρα.

Φυσικά ο Bruce Dickinson έχει την ανάλογη ενδυμασία, φορώντας τα κλασικά γυαλιά πιλότου της εποχής…

Iron Maiden - Aces High (Legacy of the Beast tour)
Iron Maiden – Aces High (Legacy of the Beast tour)

3. Οι φωτιές

Maiden χωρίς φωτιές γίνεται; Γίνεται, αλλά όχι σε αυτήν την περιοδεία.

Το show εκτοξεύεται όταν αυτές κάνουν την εμφάνισή τους επί σκηνής για να συνοδεύσουν κάποιο τραγούδι, όμως η υπερβολή δεν τις χαρακτηρίζει και έτσι διατηρούνται οι ισορροπίες.

Βέβαια, στην Ελλάδα, δεν ήταν μόνο οι Maiden που άναψαν φωτιές…

4. Η θηλιά

Μικρή, αλλά και σημαντικότατη λεπτομέρεια. Το ‘Hallowed Be Thy Name’ είναι ο μονόλογος ενός ανθρώπου καταδικασμένου σε θάνατο, λίγο πριν οδηγηθεί στην κρεμάλα.

Ο κεντρικός ήρωας του τραγουδιού αρχίζει να τρομοκρατείται όσο περνάει η ώρα, παρόλο που ισχυρίζεται το αντίθετο («tears flow, but why am I crying? / after all, I’m not afraid of dying / don’t I believe that there never is an end?») και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιοδείας των Maiden, μία θηλιά κάνει την εμφάνισή της στη σκηνή ενόσω ο Dickinson τραγουδάει το ανεπανάληπτο αυτό κομμάτι.

5. Ο «Trooper» Eddie

Η πιο θρυλική μασκότ της μέταλ μουσικής, σε μία από τις πιο θρυλικές «μεταμφιέσεις» της, επανεμφανίζεται ως Trooper στο ομότιτλο κομμάτι σε γιγαντιαίο μέγεθος (ξυλοπόδαρα) και με αγριεμένη διάθεση.

Αλληλεπιδρά με το κοινό και τα βάζει με τον Bruce Dickinson, με τον οποίο επιδίδεται σε… ξιφομαχία. Α ρε Bruce, ακούραστος είσαι…

6. Ο Σταυρός

Μία από τις κορυφαίες στιγμές της τρέχουσας περιοδείας είναι όταν οι Iron Maiden ερμηνεύουν το ‘Sign of the Cross’.

Όχι μόνο γιατί είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα τραγούδια τους, αλλά και γιατί τα -κορυφαία για ακόμα μία φορά- σκηνικά, συνοδεύονται από μυσταγωγικούς φωτισμούς και γραφικά στα monitors.

Πάρτε μία γεύση:

Sign of the Cross (Legacy of the Beast tour) (Photo by JOHN McMURTRIE)
Sign of the Cross (Iron Maiden Legacy of the Beast tour) (Photo by JOHN McMURTRIE)
Iron Maiden
Iron Maiden

7. Ο Ίκαρος

Το τραγούδι αποκάλυψη της Legacy of the Beast περιοδείας είναι το ‘Flight Of Icarus’ μιας και είχε να παιχτεί ζωντανά από το 1986.

Χωρίς πολλά λόγια, στο πίσω μέρος της σκηνής εμφανίζεται ένα τεραστίων διαστάσεων άγαλμα του Ίκαρου και συμβαίνει αυτό:

Iron Maiden - Flight Of Icarus (Live from the Legacy Of The Beast Tour)

Flight Of Icarus (Legacy of the Beast tour)
Flight Of Icarus (Iron Maiden Legacy of the Beast tour)

8. Οι φωτιές (Vol.2)

Φωτιές και διά χειρός… Bruce Dickinson, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία ακριβώς από κάτω. Bruce είναι, ό,τι θέλει κάνει και το διασκεδάζει, μαζί με το κοινό που τον ακολουθεί πιστά.

Bruce Dickinson (Legacy of the Beast tour) (Photo by JOHN McMURTRIE)
Bruce Dickinson (Iron Maiden Legacy of the Beast tour) (Photo by JOHN McMURTRIE)

9. Ο τεράστιος Eddie

Η μορφή του Eddie που χρησιμοποιήθηκε στο επίσημο poster της περιοδείας των Iron Maiden, κόβει την ανάσα όταν εμφανίζεται στο πίσω μέρος της σκηνής.

Επιβλητικός, τρομακτικός και, φυσικά, αγριεμένος, αποτελεί μία από τις κορυφαίες versions που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια.

Iron Maiden (Legacy of the Beast tour)
Iron Maiden (Legacy of the Beast tour)

10. Τα κοστούμια του Bruce Dickinson

Καθώς το show εξελίσσεται, δεν αλλάζουν μόνο τα σκηνικά, αλλά και τα κοστούμια του Bruce Dickinson που εξαφανίζεται από τη σκηνή και επανεμφανίζεται σε δευτερόλεπτα.

Οι αλλαγές των κοστουμιών του, μαζί με τη θεατρικότητα που τον διακατέχει σαν frontman, σε συνδυασμό με τα εναλλασσόμενα σκηνικά ανάλογα με το εκάστοτε τραγούδι, κάνουν τα live αυτής της περιοδείας μοναδικά.

Up the Irons!

Iron Maiden - First night of the Legacy Of The Beast Tour


Ενδεικτική πηγή

Ακολουθήστε το Rockrooster.gr και στο Google News.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

2024: Τα συγκροτήματα που «πρέπει» να έρθουν στην Ελλάδα

Ψηφίστε τα συγκροτήματα που θέλετε στην Ελλάδα το 2024

Θέλεις να γίνεις μέλος της συντακτικής ομάδας μας;

Το RockRooster.gr αναζητά νέους συντάκτες. Αν λατρεύεις τη μουσική, τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία, ίσως αυτό σε ενδιαφέρει.

Οι συναυλίες του 2024: Πρόγραμμα και εισιτήρια

Poll

Ψηφίστε την αγαπημένη σας καλοκαιρινή συναυλία!